TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Jak wygląda życie twoich simów w the sims 2? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=10736)

Neroona 22.02.2010 08:55

Odp: Jak wygląda życie twoich simów w the sims 2?

Raczej moi simowie prowadzą normalne życie...ale czasami następują komplikacje...no wiecie...w sprawach uczuciowych... ;D

Alraris 20.03.2010 12:25

U mnie każda rodzina ma swoją historię. Jedno otoczenie dla ludzi "Baroku" - takie przeniesienie się w czasie, w Dolinie niezbędnej mam pełno wampirów z różnych filmów i książek, ale żadko tam gram. Najczęściej gram w Dziwnowie. Staram się wypróbowac wszystkie opcje z dodatków. Także rodziny mają po 4-6 dzieci, te dzieci muszą dorosnąć, znaleźć sobie stałą sympatię. Przed wyjazdem na studia każda rodzina powinna udać się na wakacje. Kiedy rodzice osiągną szczyt kariery, poświęcają się jakiemuś hobby, albo zakładają biznes. Mam rodziny z UFO, wampirami, czarownice i roboty. Do kolekcji brakuje mi tylko wilkołaków. Albo robo-wampirów np. Dzieci idą na studia a potem mają zacząć nowe życie... Mieszkają z domach lub apartamentach. Chodzą na randki i zaręczają się w restauracjach, potem wyjeżdżają na miesiąc miodowy. No i rodzą dzieci...

Więc w sumie taka telenowela science-fiction.

Największym wyzwaniem był miesiąc miodowy małżeństwa wampirów. Zbudowałam im hotel z trumienkami, ale o mało się nie spalili, bo jak się przyjeżdża na wakacje to jest 10 rano. Koszmar!

Charionette 21.03.2010 14:07

Całkiem normalnie ;)
Zwykłe simy, zwykłe życie :D

ewuniatko 23.03.2010 16:00

Ja zazwyczaj też gram w "normalne życie".
Zakładam rodzinę, buduję jej dom.
Znajduję pracę, zdobywam punkty potrzebne do awansu.
Zazwyczaj mam jedno dziecko, bo jakoś nie lubię wychowywania dzieci w Simsach.
Denerwuje mnie to :P
No i awansuje i zarabiam pieniądze. Z czasem kupuję droższe rzeczy.
Podnoszę standard życia i w sumie tyle.

Do miasta nie lubię jeździć, bo tam szybko spada energia i zdążę może kupić kilka ubrań i Sim już piszczy, że jest śpiący, albo głodny, albo coś tam jeszcze. Więc moja gra w sumie skupia się tylko na parceli z domem.
Po jakimś czasie nudzi mi się granie jakąś rodziną i zakładam nową i znowu to samo Takie trochę błędne koło. W sumie jedną rodziną gram kilka dni (naszych - ludzkich ) :)

Jeszcze nie udało mi się nawet doprowadzić do tego aby Sim umarł ze starości :)
Jak Simy dochodzą do emerytury, to już zaczyna mnie ta rodzinka nudzić :)
Podziwiam osoby, które mają po kilkoro dzieci :)
Szacun :)

simunia 23.03.2010 16:04

Ja tez moimi simami prowadze normalne życie ;)

bubel-96 23.03.2010 18:49

Życie bez zmartwień ;p
Mają dzieci, chodzą do pracy, mają domy, czasami sklepy, czasem mieszkają w blokach i nie mają dzieci... Różnie.

JVolt 27.03.2010 22:25

Ja robię życie swoich simów raczej na jakąś telenowelę xD Jest jedna "główna" rodzina już pare pokoleniowa. Do okolicy przybywają nowi mieszkańcy (raczej mieszkanki, bo ciągle w tej głównej rodzinie rodzą się chłopcy) i tak wszystko się dalej rozmnaża. Oczywiście jest też wyjątek , że "ojciec klanu" ma dziecko z kochanką. Z tą samą kochanką dzieci mają też jego dwaj synowie :D

Sherlock 28.03.2010 09:52

Coraz ciekawsze przypadki zdarzają mi się w tych simsach, więc zaczynam wątpić w to, że 'odpowiednio' zagłosowałem - bardziej bym się teraz skłaniał ku "poszukiwania UFO", ponieważ 33,(3)% simów zamieszkujących moje otoczenie, to właśnie tacy "naukowcy". Kolejną 1/3 moich simów są właśnie tacy, którzy prowadzą normalne życie, zaś pozostała część to "życie bez zmartwieć" mieszane z "wenezuelską telenowelą". W tym przypadku wybór jest dość skomplikowany, ale jeśli nauka "przezwycięży" zwykłe życie, to mój głos będzie nieaktualny.
To ja już się zamykam.

Simoleon 08.04.2010 10:25

"Życie bez zmartwień" czyli ojciec w pracy, matka zajmuję się domem, moja nastoletnia córka młodszym bratem a oba psy się bawią :-)

Anique 08.04.2010 18:55

'Normalne życie'.
Zdarza się mnóstwo komplikacji, ale przecież to się właśnie nazywa 'normalne życie' ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:12.