![]() |
Odp: Pierwsze Spojrzenie
Cytat:
Tak w ogóle, stworzyłam sobie singielkę, która podjęła pracę w teatrze w celu rozwijania kariery muzyka rockowego. Przeprowadzałam ją chyba ze trzy razy, bo każdy kolejny dom był niewypałem - jeden miał zbyt wiele pokoi do umeblowania (a jak wiemy asortyment mebli i wszelkich ozdób jest raczej dość ubogi...), w drugim kiepsko się grało, a w trzecim zbyt dużo czasu pochłonęło mi meblowanie... i na dodatek, efekt końcowy był niezadowalający. W TS3, pomimo opcji "zmień styl", ciężko jest stworzyć coś konkretnego i takiego, co by do siebie w miarę pasowało. Zrobiłam kuchnię w beżu i delikatnej zieleni, a wchodząc do trybu życia, kuchenka i lodówka (obie najdroższe) zaczęły mi się odbijać w kolorach tęczy! Nie powiem, żeby wyglądało to estetycznie... A wracając do mojej simki - odkąd dorobiła się dzieciaka z sąsiadem, muszę inwestować w opiekunkę, której niestety nie można umówić na konkretne godziny. O tak, to na pewno kolejny minus gry... Poza tym, niemowlę ma praktycznie przez większość czasu zły nastrój, kiedy moja simka jest poza domem, dając występy w parku. Dopiero kiedy pasek zrobi się jaskrawoczerwony, opiekun/ka interweniuje :P Nie wiem jak wy, ale chciałabym, aby to była wersja testowa, bo ze strony twórców liczyłam naprawdę na coś więcej (może nie na cuda, bo już po screenach było widać, że dużo rzeczy będzie się powtarzać z TS2, ale przynajmniej na nieco lepszą grafikę). |
helena myślę, że opiekunki nie zamawia się na godziny, z tego względu, że nasze simy wychodzą poza parcelę nie tylko w konkretnych godzinach pracy, ale mogą zrobić to w każdej chwili.
Niemowlę pod opieką niani ma zły nastrój, ponieważ brakuje mu towarzystwa. Wszystkie inne potrzeby ma wówczas przeważnie na zielono, dlatego opiekunka nie reaguje. I swoją drogą jest do dobre, bo czy opiekunka może zastąpić dziecku rodziców? Z tęczową lodówką i kuchenką to dość dziwne zjawisko. Zaobserwuję czy u mnie też tak jest. A tak przy okazji ... czy komuś jeszcze zaginęła rodzina? |
wczoraj zaczelam gre simka alicja, ktora poczatkowo miala byc inteligentna i ambitna itp. itd, ale jakos tak wyszlo i alicja jest wygadana, charyzmatyczna, infantylna i arogancka ;P
na razie kupila domek, teraz szuka roboty w karierze muzycznej. |
He, he. Ja zrobiłem kawalera i jestem załamany:) Po dłuższej znajomości wprowadziła się do niego dziewczyna ze swoją córką, ale i jego dwójką dzieci, bo jej wcześniej, że tak powiem, zrobił. Z ciekawości dodałem mu cechę Płodność ( z punktów życoiwych) i teraz urodziły im się trojaczki i w rezultacie mam 6 dzieci. Ciekawe, które zabierze opieka społeczna:)
|
Cytat:
Teraz już jest taka opcja? Bo wiem, że w The Sims 2 tylko kobieta z mężczyzną, który z nią nie mieszkał, mogła postarac się z nim o dziecko, ale w drugą stronę to już się nie dało. |
Cytat:
|
No tak, kodem ;p
A kody mnie nie interesują ;] |
Zacząłem budować swój własny dom (prawdziwy), ale się porządnie wkurzyłem.
Dom jest o tyle niestandardowy, że cała działka w miejscu gdzie zaczyna się dom zaczyna opadać w dół (dokładnie 1,48 metra) i osiąga tą wartość trochę za połową domu. O schodach jak sam ich w 3D Studio Max nie wymodeluje to też zapominam (pierwsze cztery stopnie są obudowane i jest tam schowek na odkurzacz i tym podobne, a pierwsze trzy zakręcają w stronę wielkiego salonu, właściwie aneksu kuchennego, ale kuchnia jest za schodami), oczywiście podjazdu tak jak w rzeczywistości jest nie idzie zrobić, gdy dom jest na fundamentach, zamiast arkad podtrzymujących balkon są zwykłe kolumny, no i największy problem z dachem. Dwu spadowy, z tym, że nie regularny, od strony wiaty rozciąga się nad nią całą i kończy się na wysokości niecałych pół metra. Na piętrze (poddasze użytkowe) z tego powodu z jednej strony są wyższe mury, z drugiej niższe. W sumie ponad dwie godziny bawiłem się z "constrainFloorElevation false", zrobiłem wszystko ładnie pięknie dach z trzech części, a i tak powinien być z czterech, w tym jedna z nich dwuspadowa, ale mniejsza o to. A jak wczytałem ponownie to daszek nad wiatą był na normalnej wysokości, główny dach powycinany na ten co się skopał. Nieźle się wkurzyłem... :( |
A ja porobię moich znajomych i wprowadzę ich do miasta. Potem zrobię siebie, będę grać i śledzić losy kumpli ;DD
|
A ja już po ponad tygodniu gry. Cały czas gram swoimi dwiema rodzinami. Postanowiłem zobaczyć, co słychać u innych i powchodziłem, żeby zobaczyć co się stało przez ten czas... a stało się DUŻO :D
Często na mieście spotykałem uroczą Bessie Clavell. Ostatnio jej nie widziałem. Okazuje się, że zmarła ze starości... (a propo, nie ma w jej domu urny czy nagrobka. Czy ja nie mogę go znaleźć, czy to tak jest już, że po śmierci poza naszą kontrolą nic nie zostaje?) Jak się okazuje w rodzinie Lada też tragedia. W jakiś sposób zmarł Przemysław, brat Liliany. I nie wiem jak, nie ma nagrobka więc nie mogę zobaczyć przyczyny, a on był nastolatkiem jeszcze, czyli musiał zginąć tragicznie. Prawdopodbnie ogień bo mają kominek albo utopił się bo mają basen. Ćwirowie są już starzy, Morti jest nastolatkiem, to samo Kawalerowie - rodzice starzy, Bella nastolatka, a jej brat dorósł. Ursine już nie jest w ciąży. Ma córkę w wieku szkolnym. U rodziny Sekamoto na początku nie było żadnych dzieci jak dobrze pamiętam. teraz jest dwoje w wieku szkolnym :D To tak, żeby pokazać, jak zaskakujące może być simowe miasteczko, jak zmienia się otoczenie :) Ktoś może powie, że się podniecam nie wiadomo czym, ale jak dla mnie odlot! ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:45. |