TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The sims 2 V.S The sims 3 (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50921)

Simka18 24.06.2010 09:54

Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Ja jednak uważam że the sims 3 jest gorsze od the sims 2 a dlaczego ? Dlatego że the sims 2 staje się, po mału przygodówką a nie symulatorem życia. I częściej sięgam po the sims 2 niż po the sims 3. I to właśnie dwa dodatki Kariera i Wymarzone Podróże sa oparte na jakichś tam misjach moim zdaniem to jest, bez sensu. Ta gra jest totalnym niewypałem ;(

SzumiPark 24.06.2010 10:23

A mi się bardzo podobają zadania, przez nie gra staję się ciekawsza i jest zrobiona tak, że detale "przygodówki" i symulacja bardzo dobrze łączą się ze sobą. Można porobić codzienne czynności, albo wyjechać na "urlop". Wolę trójkę, chociaż nie ma takich drastycznych zmian pomiędzy Sims 2 i Sims 3, jak to było w Sims a Sims 2, ale jednak dodatki do Sims 3 to dopełniają. :)

Sherlock 24.06.2010 11:04

Zdecydowanie wolę TS2 ;)
Może to kwestia przyzwyczajenia, choć w TS3 nie lubię za bardzo grać :|
W ogóle w "dwójce" jest więcej opcji i jest ciekawiej.
"Trójka" szybko mi się znudziła :(

Simka18 24.06.2010 11:31

mi też the sims 3 sie szybko bardzo znudziły i jednak uważam nie wiem czemu ale, wolę the sims 2 może jednak kupie sobie Nowoczesny Apartament i Kariere ale, jeszcze nie wiem właśnie się zasatanawiam czy w ogóle warto kupić czy może lepiej kupic jakiś dodatek do the sims 2 ???

moissonneuse 25.06.2010 20:13

Odkad gram w ts3, nie potrafie grac w ts2. Denerwuje mnie brak mozliwosci rozwoju innych, nieaktywnych rodzin, ladowanie parceli... Trojka o wiele lepsza imho.

Serakel 30.06.2010 16:59

Ja sto razy wolę TS3, mówiłam raz mojej przyjaciółce ze gdyby teraz ktoś wykasowałby mi simsy 3 zainstalował simsy 2 i kazał w nie grac to chyba dostałabym szalu, miedzy innymi dlatego że, Brat zainstalował siostrze młodszej simsy 2 bo mnie wkurzało gdy w nie grała, poprosiła mnie bym pomogła jej urządzić dom, no i nie mogłam zmieniać koloru i wzorów rożnych rzeczy, obracać przedmioty o 45stopni, nie jest tak otwarte miasto jest mniej opcji w edytorze sima, jest wiele więcej rzeczy o wiele lepszych niż w dwójce.
Lecz w dwójce dobre było to że można było ostawiać parcele drzewa itp., robić nowe miasto, czego w trójce brak:(
Ale parcele można dodawać w Karierze, ale i tak nie to co w dwójce, ale TS3 milion razy lepsze, moim zdaniem wyrażane;)

cassidy007 01.07.2010 21:20

TS2 uwielbiam, tak samo jak 3, chociaż dodatki do 2 były sensowniejsze.
WP bardzo mnie rozczarowały, przez te misje. Wolałabym takie wakacje, jak w Podróżach.
Chociaż Kariera wydaje się o wiele lepsza, więc zdanie mam dość podzielone.

, Śliwa . <3 05.07.2010 12:23

Dla mnie TS3 , bo znalazłam fajną osóbkę na stronie społecznościowej , która ma świetne dodatki.Przynajmniej pobiera się wszystko , a nie tak , że mam tylko sukienkę z jednego sima , a ma przecież tyle dodatków ;D

zmokla95 06.07.2010 12:08

Trójka mnie denerwuje bo często rodzinki które zrobie mi poprostu znikają. Podoba mi się za to, że fantastycznie się projektuje wnętrza, można ustawiać centralnie na środku, nie tak jak w dwójce tylko na kratkach 1x1. Jednak... mimo że w trójce mam życie ustawione na minimum to i tak nie czuje tego klimatu jaki był w 2.
Tam się tworzyło drzewa genealogiczne, historię, bardzo lubiłam te obrazki w kazdej historii sima. W 3 są świetne nastrójniki. Świat lepiej przedstawiony, bardziej realistycznie. W 2 mialam simsy "napchane" dodatkami z netu, które często mi komputer zwieszały, w 3 nie mam ani jednego i żyje, a domki wychodzą mi całkiem eleganckie.
W 3-kowe podróże wg. nie gram. Sorry, nie czuje tego klimatu. Kariery jeszcze nie mam wiec nie wiem. W 2, podróże były ja prawdziwe wakacje.

Każde z Simsów jest inne. Postanowiłam zrobić nieco 'wolnego' miejsca na jakimś dysku i poprostu wgrać tam wszystko 2-jkowe.
Jestem ciekawa czy mi pójdą ;)
Będę wtedy miała i 3 ( o którą tak walczyłam xd)
i 2 - która chyba bardziej przypadła mi do gustu.

Łezka 08.07.2010 12:13

Często miewam ochotę zagrania w TS2 :rolleyes: niestety mój napęd nie widzi płyty. Ale na początku bardziej wolałem TS3 niż TS2. teraz kiedy nie mam jak zagrać w TS2 myślę sobie o niej jak o lepszej grze w dodatku mam do niej sentyment. TS3 jest rozbudowane, unowocześnione, ale w tej całej innowacji nie można zmieniać nazw ulic. :( Nie lubię aktywnego postępu innych rodzin. Wolałem jak wszystkie rodziny były na oku. Teraz mam sto zapisów, bo na jednym nawet dwóch rodzin nie upilnuję. :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:06.