TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

sephora 03.12.2009 13:57

Odp: Pytania i Odpowiedzi

usunelam z folderu mods te ksiazki, ale one nadal sa w grze.. cos widocznie musialo zostac.. eh :/

karasss 03.12.2009 14:02

Cytat:

Napisał zelkam (Post 1162874)
ODP 1:

Tak, obydwa są.
Na pełne paski musisz wpisać kod testingCheatsEnabled true (bez początku "boolProp..") . I PRZY WYŁĄCZONEJ PAUZIE przytrzymujesz i przeciągasz sobie pasek. Możesz też za pomocą tego samego kodu przytrzymać shift i kliknąć na skrzynkę pocztową, wybierając opcję " wszystkie potrzeby statyczne" wtedy paski wszystkich domowników są zaznaczone na maksymalnie zielono i nie spadają. Gdy chcesz przywrócić normalne paski, klikasz z shiftem na skrzynkę i wybierasz "potrzeby dynamiczne".
A co do move_objects:
musisz wpisać moveobjects on/off do okienka kodów.

dzięki za wszystko, nie pomyślałem o testingCheatsEnabled :)

Searle 03.12.2009 14:09

Cytat:

Napisał nmin (Post 1163171)
Obok Nektarni jest poletko, na którym rosną winorośle, i są tam chyba trzy albo cztery odmiany. Można zebrać, jeśli akurat będą dojrzałe. Poza tym ostatnie dwie z sześciu odmian są dostępne do zasadzenia dopiero od siódmego poziomu ogrodnictwa, więc warto zbierać wszystkie nieznane nasiona :) Ale nie wiem, gdzie można je znaleźć, bo kupiłam je kodem buydebug. Może to te od kupca, o których pisze Mamełe.

Tak, u kupca można kupić trzy odmiany.
Te same odmiany znalazłam jeszcze w Porzuconym skrzydle - grobowcu w Chateau de Landgraab

kwiatuszek333 03.12.2009 16:12

Otóż mój problem jest następujący, mój sim nauczył się już chyba wszystkiego co mogłoby mu się przydać w bojach, stoczył wiele pojedynków, medytował ponad 200 godzin, złamał ponad 300 desek... Zostało mi wyzwanie które polega na zwycięstwie w turnieju. Jestem w Chinach i pokonałem już kilku przeciwników, moje postępy ustały kiedy następnym wojownikiem okazała się sprzedawczyni książek... Nie można jej zaprosić bo 24/7 jest w pracy, nie można też walczyć z nią na miejscu gdyż nie ma takiej opcji jak "sparing" czy sparing turniejowy... Siedziałem tam całe dnie, nocne myślałem co zrobić, chciałem ją nawet wziąć do rodziny albo ukatrupić ale pierwszej opcji nie da się wypełnić gdyż przycisk okej jest nieaktywny przy przeprowadzce a drugiej opcji nie da się wypełnić gdyż zamknięta na kilka godzin znika z parceli i wyświetla się komunikat iż nie mam czasu dla niej itp... Nie mam już pomysłów co robić... A bardzo mi zależy na wygraniu turnieju... Bez tego w sumie nie mam absolutnie ochoty grać... Hmm ostatnio bawiłem się kodami, chciałem skasować simkę z otoczenia za pomocą moveobjects on ale kod obejmuje jedynie granice mojego domku letniskowego a jak już wspomniałem nie da się jej zaprosić gdyż robi 24/7... Próbowałem też nabić relacje na milosc i najlepsza przyjazn ale nie pomoglo... Hmm, niby pojawia się opcja "sparing turniejowy" ale kiedy mam tak malo energi ze nie moge jej wybrac bo pisze iz sim jest zbyt zmeczony... W zadnym innym momencie sie to nie pojawia... Cholerne bugi...

Rozwiązanie: Użyłem kodu testingCheatsenabled true po czym kliknąłem na nią shift i wybrałem opcję zmień wiek, simka gdzieś pobiegła poza mapę a ja szybko zadzwoniłem po następnego przeciwnika... Wieku niby nie zmieniła ale sposób działa hehehe

Mamełe 03.12.2009 16:16

A nie ma na nim opcji poowitanie?

sephora 03.12.2009 17:15

powiedzcie mi jak usunac te ksiazki z szybkim uczeniem? nie umiem ich znalezc i nie wiem ja sie ich pozbyc ;(

agnieszka130187 03.12.2009 17:37

Sephora, a jakie masz książki do szybkiego uczenia te co w podstawie the sims 3 czy te nowe co "dorobili" do dodatku podróże ?

A w którym miejscu dokładnie w Egipcie jest ten sad ? Nie zauważyłam ehhh, choć byłam już dwa razy.

nmin 03.12.2009 18:10

Cytat:

Napisał sephora (Post 1163254)
powiedzcie mi jak usunac te ksiazki z szybkim uczeniem? nie umiem ich znalezc i nie wiem ja sie ich pozbyc ;(

Jeśli masz najnowszą wersję, tę do WP, to plik nazywa się w oryginale "CompleteSkillBooksInstant", albo "CompleteSkillBooks cośtam", zależy, którą wersję ściągnęłaś.

Dlatego właśnie ja plikom z modami zmieniłam nazwy na swoje :D ;)

Levkoni 03.12.2009 18:49

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1163261)
Sephora, a jakie masz książki do szybkiego uczenia te co w podstawie the sims 3 czy te nowe co "dorobili" do dodatku podróże ?

A w którym miejscu dokładnie w Egipcie jest ten sad ? Nie zauważyłam ehhh, choć byłam już dwa razy.

To chyba ten, który jest w pobliżu tych dwóch pałaców, które są do kupienia, one są z dala od miasta, na zielonym terenie i tam u podnóża tych pałacyków jest sad. On nie jest parcelą, więc nie pokarze Ci się na mapie, po prostu jest to luźny teren.

sephora 04.12.2009 11:14

Heh dzieki, ale sciagalam te ksiazki juz bardzo dawo temu, przed WP i usunelam juz ze zlosci wszystko z folderu mods, tylko ze to nic nie dalo, te ksiazki nadal tam sa ;{

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:06.