TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3:Miejskie życie - Akcesoria (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60602)

Searle 01.08.2011 12:37

Odp: The Sims 3:Miejskie życie - Akcesoria

Dzięki ilona za linka, ale niestety program mi nie działa - nie chce się uruchomić. Szkoda, że nie ma samego moda, który dodawałby parcele do gry.

anie_1981 01.08.2011 13:07

Mogę podesłać Wam gotowca mojego:

http://www.mediafire.com/?de2129qvw9evewb

Mam tam kilka rozmiarów działek, nie tylko 40x30. Po prostu wrzućcie plik do mods\packages, nie trzeba nic robić.

Ale ja jednak grę przechwaliłam... W Bridgeport bez problemów rozstawiłam puste działki, za to w Sunset Valley.... masakra :( Co ja się namęczyłam. A najgorsze jest to, że nie od razu się za to wzięłam, dzieciaki mi porosły, a teraz musiałam wrócić do starszego zapisu, bo namieszałam porządnie w parcelach w mieście.

Gdy się skasuje pustą działkę, żeby postawić w to miejsce inne rozmiary, to nie zawsze jest to możliwe. U mnie gra krzyczy, że nie da się postawić parceli na innej parceli (a tam żadnej nie było), gada też, że nie da się postawić działki na "nierutowalnym terenie". To drugie jest znacznie gorsze, pierwsze jeszcze czasem da się obejść. Trzeba wziąć najmniejszą działkę i stawiać takich kilka dookoła miejsca, gdzie chcemy postawić działkę. Potem kasujemy te małe działki i próbujemy postawić właściwą. Czasem trzeba to kilka razy powtórzyć, ale często się udaje. O i ważna rada, działki można kasować nie tylko buldożerem, da się też to zrobić w menu dodawania pustych działek, przestawia się je lub kasuje "łapką" i klawiszem "delete". Jeśli łapka coś trzyma, to można wcisnąć "Escape", żeby to zniknęło i wtedy łapka już niczego nie trzyma :P Jeśli nakierujemy kursor na pustą działkę, i kursor nie zmieni się w łapkę, to znaczy, że działka stoi na nierutowalnym terenie i lepiej jej nie kasować, bo mało prawdopodobne, żeby dało się tam coś jeszcze postawić. Można na niej normalnie budować, kasować budowlę i wstawiać inną w to miejsce, ale jeśli skasujemy parcelę całkowicie... to nie ma przebacz.

Ejak 01.08.2011 14:53

A jak usunie się starą szkołę i zastąpi nową, to te dzieciaki,będą chodziły do nowej czy nigdzie ?

anie_1981 01.08.2011 15:23

Będą chodziły do nowej, ale będą miały gorsze stopnie, a ich praca domowa straci status "odrobionej lub nie" i będzie ją można normalnie skasować. W Bridgeport normalnie mi dzieciaki chodzą do nowej szkoły, ale w Sunset mam trochę inaczej. Robiłam przebudowę miasta w nocy z wtorku na środę, to w środę szkoła była zamknięta. Zobaczę jak będzie w czwartek, ale powinny zacząć chodzić. Ważna rzecz, patrzcie na status parceli, czasami jest ustawiona na "zakaz wstępu", trzeba ją wtedy zmienić na "wstęp dla odwiedzających". Co prawda gra bredzi wtedy, że na parceli jest budynek specjalny i należy go skasować, ale to nie prawda.

czarnapuma 01.08.2011 15:46

osobiscie uważam ze dodatek bardzo słaby jest. mało nowych akcesoriów, a te nowe parcele nie daja nic nowego bo jesle chodzi o kawiarnie to to samo jest w koreanskiej restauracji, a ta parcela z mrozonkami to to samo co sklep spożywczy. szkoda miejsca, jak dle mnie, bo i takk jest go mało.

nmin 01.08.2011 18:13

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1425558)
Będą chodziły do nowej, ale będą miały gorsze stopnie, a ich praca domowa straci status "odrobionej lub nie" i będzie ją można normalnie skasować.

Dlaczego gorsze stopnie? Jak to wygląda? Chciałabym wymienić szkołę, dopóki jeszcze bliźnięta z mojej rodziny są małymi dziećmi.

anie_1981 01.08.2011 19:45

Gdy dziecko z podstawówki idzie do liceum, to jego praca domowa z podstawówki może zostać normalnie skasowana, bo tak jakby zmienił szkołę (budynek ten sam, ale już nie podstawówka). I tak samo jest jak wymieniasz budynek szkoły, praca domowa może zostać skasowana, ale stopnie są takie, jakby dzieciak w ogóle nie odrabiał lekcji, zaczyna tak jakby od "trójki" i buźka od prac domowych jest na neutralnej pozycji. Im wcześniej wymienisz szkołę tym lepiej. Moja nastolatka miała 3 dni do dorosłości, więc dostałam info, że to ostatnia możliwość nadrobienia zaległości, czy tak jakoś.

nmin 01.08.2011 20:01

Aha, czyli po prostu postępy będą wyzerowane u dzieci już chodzących do szkoły, ale jeśli zmienię szkołę teraz, zanim dzieci do niej poszły, to będzie ok i będą normalnie zdobywały dobre oceny? W takim razie zaraz się za to zabieram ;)

anie_1981 01.08.2011 21:22

Tak, najlepiej zmieniać szkołę, gdy dzieciaki są jeszcze małe. No a ja musiałam się pozbyć zapisu z Sunset Valley. Ćwiry i ich potomkowie byli ze mną od Kariery. Przetrwali tyle łatek i dodatków\akcesoriów.... Ale nie dało się już tam grać. Gra strasznie się muliła, pakowały mi się takie bugi z kosmosu, że nie wiem. np. coś mi się takiego zrobiło, że Simy nie mogły chodzić w jednym miejscu w domu po podłodze, nie ma przejścia i nie przejścia, niczego tam nie było, a nie dało się skasować podłogi bo "obiekt jej potrzebuje". Nie mogli korzystać z komputerów, ani z niektórych opcji NRaas'a, bo gra się wieszała. Bridgeport na razie (odpukać) działa, Bardowie są dla mnie ważniejsi, w Sunset mogę zacząć od nowa w każdej chwili.

Scheiße 02.08.2011 09:10

Świetne są te okna bąbelkowe, brakowało mi ich :>
No bo w jedynce były, z tego co pamiętam :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:29.