![]() |
Odp: KONKURSY - reorganizacja?
Ekhm, mam propozycję na małą zmianę w kategoriach FA. Otóż, dział Twórczość pisana trochę się ożywił, z kolei OJSG przeciwnie, dlatego proponuję rangę SimStoryk zastąpić rangą Kacze Pióro, do której będzie można nominować i jedno, i drugie ;) Ewentualnie powrót do starego porządku, czyli rangi Kacze Pióro dla twórców FS i Twórczości pisanej :)
|
To już chyba lepiej dodać Kacze Pióro i zostawić SimStoryka. Bo pewnie za jakieś pięć miesięcy czy nawet wcześniej Twórczość Pisana zacznie świecić pustkami i OJSG będzie najbardziej oblegane. A potem od nowa Twórczość najaktywniejszym działem...
No i oczywiście zacznie się zmiana rang etc. I tylko zamieszanie. Można dodać, ale nie zamieniać rang. |
tak, najlepiej jeszcze zrobić rangę "Użytkownik Dnia" żeby każdy mógł mieć swoją rangę xD
ja pozostaję przy swojej propozycji - wspólna ranga, bo dwie oddzielne to jednak za dużo, zważywszy na to, że żaden z tych działów nie jest aż tak bardzo rozbudowany ;) |
Była taka bitwa o tę rangę, petycje, kłótnie na PW, listy otwarte, spiski z Livką... I co? Mamy o tym wszystkim zapomnieć, bo przez chwilę nic się nie dzieje w OJSG? Serio? Trzeba wszystko starać się naprawić, a nie zmienić na lepszy model! Nie ma takiej opcji, ranga ma zostać!
(It's joke, you know?) Alpherainn, to nie przejdzie. Według mnie pomysł Laseczki ( :D ) jest bardzo dobry, żeby do Kaczego Pióra nominować wszystkich z kategorii FS, OJSG i Twórczości. Aczkolwiek z drugiej strony FS i Twórczość pisana nie dorównuje OJSG, te dwa pierwsze są bardziej zaawansowaną prozą niż luźne historie z gry (to był nawet argument we wspomnianym liście otwartym o ile mnie pamięć nie myli ;P ), więc znowu mamy kłopot. Więc może rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem byłoby pozostawienie obu rang? Albo zostawienie i wywalenie jakieś innej? e: @MPS Cytat:
|
ja jestem przeciwnym temu, że łączenie dwóch kategorii pod jedną rangę. Jakby nie patrzeć w pisanej liczy się jedynie tekst.
Rangę tego od fotostory można połączyć z SimStorykiem, bo i tak niektórych OJSG można zaliczyć pod Fotostory. Po prostu - po połączeniu Kaczego Pióra i SimStoryka wygrywaliby zapewne autorzy OJSG, szanse nie byłyby równe. |
Olaboga, bo wy nie rozumiecie idei OJSG. To ma być luźne opowiadanie o waszej grze, a nie jakieś kutwa poematy. Fotostory ma się skupiać na tekście i zdjęciach razem, taka twórczość pisana tylko ze zdjęciami; w dziale o pisaniu wszyscy skupiają się na tekście; w OJSG ma być dużo zdjęć i tekst, ale nie jakieś wielkie opowiadania z wymyśloną fabułą, bo od tego jest fotostory, to ma opowiadać waszą grę, jaką prowadzicie rozgrywkę, jaką czynność wykonywał wasz sim o 18:22, a nie jak to wasza simka się zakochała, ale jej serce zostało złamane więc zaczęła myśleć o tym, jak to blablnabajbslgdul. Nauczcie się raz na zawsze, że każda z tych rzeczy to zupełnie inna kategoria. Po prostu zróbmy trzy rangi i będzie po problemie.
|
albo powrócić do Kaczego Pióra dla pisarzy i zostawić SimStoryka ;)
zresztą, co ja będę przekonywał, niech admini zdecydują czy coś zmienić xD |
Cytat:
Osobiście nigdy nie byłam za tym, żeby łączyć to w jedno, dlatego ja sie pod tym nie podpiszę :shutup: Cytat:
|
cóż, w każdym razie uważam, że twórcom z tego działu możliwość otrzymania rangi też się należy :) W ubiegłym roku nie było problemu z pozbawieniem ich rangi, bo po prostu nikt się tam nie udzielał. Teraz sytuacja się zmieniła ;)
|
Jak będzie z tegorocznymi Czterema Zywiolami? ;) Odbędą się w ogóle?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:47. |