TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

kalafjor 01.11.2011 08:56

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Na początku wątpiłem w sprawdzenie się sposobu Liv z racji, że inne dodatki na moim komputerze instalowały się świetnie.
Sprawdziłem, a co to? Na drugim komputerze instalator się uruchamia!
Teraz nareszcie mogę dokończyć instalację i przy okazji robię sobie obrazy wszystkich płyt.
Kocham Cię, Liv!!! <3333

Telara 07.11.2011 15:41

Witam wszystkich!
Mam pewien problem jeśli chodzi o oszukiwanie w grze. Nie mogę wywołać ramki do kodów: W czasie gry naciśnij [CTRL] + [SHIFT] + [C], aby wywołać okno konsoli. - wiem, że tak się robi, ale przestało mi to działać. Wie ktoś może, dlaczego?
Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź!

Liv 07.11.2011 16:21

Zamęczyłaś grę kodami :( Miała już dość i dlatego odmówiła posłuszeństwa! Przykro mi :(

- spróbuj kombinacji crtl+shift+b,
- przeinstaluj grę, jeśli sposób wyżej nie pomoże,
- spróbuj tego, jeśli sposób wyżej nie pomoże.
Co do przyczyny - nie mam pojęcia.
Na pewno wszystkie te przyciski na klawiaturze dobrze Ci działają?

Telara 08.11.2011 07:45

Ej, bez przesady, nie było tego aż tak dużo... :P A tak poważnie, to kombinacji z klawiszem B też próbowałam. Na programach do pisania wszystkie klawisze działają poprawnie.

Kurcze, a może moja klawiatura nie reaguje na 3 klawisze naciskane razem? oO Już kiedyś gdzieś tak miałam...
No nic, poradzę sobie bez cheat'owania. ;)

LittleDevil 08.11.2011 14:55

Instalowałaś może ostatnio programy typu CursorXP? Jeśli tak, to je usuń.
A jeśli masz Vistę to spróbuj Ctrl+Shift+Windows.

Fisia 20.11.2011 06:24

Mam dziwny problem. Nie mogę zostać porwana przez kosmitów kodem :/ Gdy wybieram opcję ''get abduced'' (czy coś takiego) na teleskopie, sim się schyla, a potem się resetuje :( Kiedyś mi to działało, więc czemu teraz nie chce? Czy to wina pobranych rzeczy?

LittleDevil 20.11.2011 16:38

Ten kod przestaje działać po zainstalowaniu jednego z późniejszych dodatków (bodajże Czasu Wolnego).
Spróbuj pobrać debugabductfix.

Fisia 22.11.2011 18:50

Dzięki, zadziałało :) Wkurzało mnie to, że musiałam całymi dniami siedzieć przy teleskopie :)
No ale mam też inny problem. Stworzyłam sobie dwie dorosłe Simki, ustawiłam im Insimenatorem 10 poziom umiejętności tańczenia i kazałam im tańczyć. Jak im higiena spadła, umyłam je i znowu kliknęłam na radio. Obie Simki mają wstęp do ukrytej parceli, max. zainteresowanie tańcem, kondycja na maxa, a jednak tylko jedna z nich ma opcję ''Tańcz solo'', a druga ma tylko ''Taniec połamaniec''. Dlaczego druga Simka nie ma opcji ''Tańcz solo''?

Violette 27.11.2011 12:44

Moim problemem jest fakt, że w grze ciągle wyskakują mi błędy. (chodzi o to okno, gdzie jest napisane coś po angielsku a pod spodem okna "cancel", "reset" i "delete"). "Cancel" z reguły sprawia że okno jest otwierane jeszcze raz, a "Reset" i "Delete" zazwyczaj kasują mi jednego z simów. Kiedy tak się dzieje? Losowo, np. moi simowie nie mogą wziąć ślubu, bo jak już się całują (albo wkładają sobie na palce obrączki) to wyskakuje błąd i simowie mają znowu status "zaręczony". Inny przypadek to fakt, że nie mogę pojechać na parcelę publiczną samochodem (żadnym, u kilku rodzin już tak mam), bo jak tylko dojadę, to włącza mi się błąd, jest napisane, że coś z samochodem nie tak i jak kliknę cokolwiek to mnie wyrzuca do trybu budowania :| Próbowałam też iść na parcelę publiczną na pieszo (można z dodatkiem "Podróże") ale wyrzuca ten sam błąd. Nie wiem już co robić :|

Liv 27.11.2011 15:23

Masz tak tylko w jednej rodzince?
Ewent. bawiłaś się boolpropem?

Btw, "reset" nie może kasować :|

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:38.