TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Searle 16.08.2014 10:13

Odp: Pytania i odpowiedzi

Mam taki problem: mam rodzieństwo nastolatków. Jedno z nich miało pragnienie by zignorować drugie i od tego czasu nawet jak mają pzyjaźń na maxa nie mogą ze sobą rozmawiać, bo jedno drugie ignoruje mimo, że juz dawno tę opcję wyłączyłam. Reset sim nie pomaga.

NaNiKo 19.08.2014 13:28

Chcę zresetować miasto. Bo mi nie pozwala wysłać simki w przyszłość.
Jak?
Podejrzewałam, że MasterControllerem. Ściągnęłam, zrobiłam folder Mods (z Resource.cfg) , Packages, wkleiłam go tam, i co dalej? Jak zorientuję się, że gra w ogóle go widzi?

chaler 30.08.2014 14:40

Chciałabym się na wstępie przywitać. Po czasie stalkowania forum z anonima postanowiłam w końcu się zarejestrować i najpierw (niestety) musiałam udać się do tego działu.

Mam mały problem. Ściągnęłam Pose Playera, wsadziłam go tam gdzie trzeba. Wchodzę do gry, szukam go w dodatkach, kupuje, daje obok simki, na której chcę zrobić pozę, klikam na PP wybieram opcję "Select pose from list" i nic nie wyskakuje. Tak samo ja zrobię "Pose by name". Ściągnęłam pozy z internetu i wrzuciłam je do dobrego folderu, na pewno.
Czy ktoś wie co to może być i w czym tkwi problem?

LovettBon 30.08.2014 18:11

Mam dwa problemy :P

Pierwszy z panem Hammingiem z dodatku Zostań Gwiazdą. Otóż moja simka nie może mu zaproponować wprowadzenia się ani ślubu mimo, że mają znajomość 100/100, zauroczenie, bara-bara było (:D) itd.

Drugi z suwakami w CASie. Ściągnęłam kilka simów, wraz z nimi sporo nowych suwaków no i teraz mam problem. Część z tych suwaków działa, część nie, ale najgorsze jest to, że połowa oryginalnych suwaków nie działa! :O Co z tym zrobić? Czy to te ściągnięte mogą powodować problem czy coś innego?

Hebe 30.08.2014 20:22

Prawdopodobnie przekroczyłaś limit suwaków w CASie i dlatego część ci nie działa. Musisz pobrać slider hacka, np. tego.

LovettBon 31.08.2014 11:56

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1830251)
Prawdopodobnie przekroczyłaś limit suwaków w CASie i dlatego część ci nie działa. Musisz pobrać slider hacka, np. tego.

A można go ściągnąć z innej strony? Od jakiegoś czasu MTS ledwo mi się ładuje i nic nie da się ściągnąć :(

Hebe 31.08.2014 12:25

Można np. stąd albo stąd, ale ich nie wypróbowywałam i nie wiem czy działają.

Piwusia 09.10.2014 20:20

Mam tylko podstawę trójki, dlatego nie gram, ale być może kupię sobie jakieś dodatki i zacznę pogrywać. :p Ile dodatków będzie mi chodzić dobrze przy takich parametrach: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 karty graficzne: GeForce 610M oraz Intel HD Graphics 3000 IntelCore i3-2310M 2.10 Ghz 8 GB. Na jakich detalach ewentualnie by mi to chodziło? Spotkałam się z głosami, że nawet przy wypasionych kompach trójka sprawia problemy, więc przy moim skromnym laptopiku może być różnie... Co myślicie?

Patrysia650 13.10.2014 10:56

Ej u mnie ciągle dzwoni telefon, ale nie mogę jego odebrać. Co zrobić?

Simsowa5 08.11.2014 12:03

Da się usunąć relacje rodzinne lub je zmienić?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:26.