TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

marandile 22.06.2014 17:12

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Najbardziej chyba nie mogę się doczekać tworzenia simów w CAS :D Simowie wyglądają o niebo lepiej niż kiedykolwiek. Podobają mi się też ubrania i możliwość wpuszczenia nogawek w spodnie, bluzki w spodnie itp.
Troche denerwuje mnie, że na filmikach z gry simki mają strasznie nienaturalne proporcje - talie osy i tyłki wypięte do granic możliwości... Mam nadzieje, że NPC nie będą wyglądali tak niecodzienne :P

Piwusia 22.06.2014 18:03

Ja z jednej strony chętnie potworzyłabym sobie Simów, bo ta opcja zmieniania części ciała poprzez bezpośrednie klikanie na nich jest świetna, ale z drugiej strony tyle już się napatrzyłam na filmiki i grafiki z CAS-u, że czuję jakbym już sama stworzyła wielu Simów i jakby ten CAS mi się przejadł. Twórcy za dużo go pokazują. Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że suwaki w poprzednich częściach zapobiegały pustce w tle, kiedy się tworzyło Sima. Może jeszcze trochę zmienią to tło. Liczę na to, że tworzenie Sima bez suwaków będzie wygodne.

Niezbyt podobają mi się style chodzenia, są zbyt przerysowane i wyglądają nieciekawie zwłaszcza w wykonaniu Simowych facetów. Raczej będę wybierać standardowy chód.

Co Wy tak przejmujecie się tymi basenami, zauważcie raczej, że dzieci, zwłaszcza najmłodsze, będą mieć pewnie niewiele opcji. Na filmikach bardzo rzadko pojawia się jakieś dziecko w wieku szkolnym i to na tak krótką chwilę, że ciężko wyłapać, że te dziecko w ogóle tam jest. Widzieliśmy więcej staruszków niż małych Simów. Twórcy mogliby poświęcić jakiś filmik, by powiedzieć nam więcej o młodszych grupach wiekowych. Gdyby wprowadzili jakieś naturalne, cudowne opcje dla dzieci, to by przecież cokolwiek powiedzieli na ten temat, a co nam ujawnili? Tylko tyle, że niemowlęta będą mogły być karmione piersią lub buteleczką białą (już nie zieloną), hehe. Szkoda, że nie widzieliśmy jeszcze niemowląt i małych dzieci. Czy to możliwe, że ich nie zobaczymy na żadnych zwiastunach, a dopiero w samej grze?

Chciałabym, żeby w podstawce było wiele cech charakteru i że by w każdym dodatku dochodziło z pięć albo więcej nowych.

Chciałabym kilka ciekawych rozwiązań, na które twórcy pewnie nie wpadną, ale... Ta gra może okazać się naprawdę dobra, w sumie wciąż niewiele o niej wiemy. Mam nadzieję, że nie dlatego, że twórcy nie dopracowali jeszcze jej kluczowych aspektów. W sumie doszłam do wniosku, że The Sims 2 i pół nie byłoby takie złe... Ale myślę, że to będzie o wiele bardziej rozwinięta gra niż dwójka i dobrze bo trzeba iść do przodu. :)

Liczę na to, że wróci tryb historii taki jak w dwójce, że zdjęcia zrobione Simom są widoczne w grze i można do nich dodawać podpisy. To było fajne. :)

Jeszcze co do tej galerii, to nawet jeśli byłaby ona w zamian za STORE, to i tak twórcy na tym pewnie zyskają, bo wprowadzą płatne elementy. Wątpię, żeby miało to działać tylko na zasadzie przyjaznej giełdy wymiany, gdzie dany gracz udostępnia stworzonych przez siebie Simów czy wystroje domu do pobrania innym graczom, choć mogę się mylić.

anie_1981 22.06.2014 18:14

Cytat:

Napisał eris234 (Post 1817360)
Niezbyt podobają mi się style chodzenia, są zbyt przerysowane i wyglądają nieciekawie zwłaszcza w wykonaniu Simowych facetów. Raczej będę wybierać standardowy chód.

Mi też się podoba tylko ten standardowy chód. I żeby Simy miały prostą postawę, a nie jakieś garbienie się, czy odchylanie do tyłu. Ale to w CAS można wybrać.

Frytek. 22.06.2014 18:20

Ja też mam nadzieję, że Galeria zastąpi nam kochane Store, ale tak się nie stanie. Co z tego, że to uszczęśliwi fanów, nie będzie pieniążków dla EA, smutne :) SimGuruSarah potwierdziła, że Babs i Ollie będą do pobrania z Galerii, oby pobrania faktycznie oznaczało pobrania, a nie kupienia.

marandile 22.06.2014 18:31

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1817361)
Mi też się podoba tylko ten standardowy chód. I żeby Simy miały prostą postawę, a nie jakieś garbienie się, czy odchylanie do tyłu. Ale to w CAS można wybrać.

Mi u kobiet podoba się 'feminine walk', 'tough walk' i 'swagger', natomiast reszta styli jest totalnie przerysowana, kto na codzień chodzi jak niedorozwinięte zombie, wymachując dłońmi lub z ustami w dzióbek?? xD

Piwusia 22.06.2014 19:14

'Feminine walk' jeszcze jest w miarę ok, ale to trochę dziwne kiedy Simki poruszają się jak modelki na wybiegu. Styl chodzenia z łapami do ziemi to jakiś kiepski żart. Ten chód z uniesioną głową i ustami w dzióbek też jest karykaturalny, nawet dla kobiety, a to że jest on dostępny dla faceta, to już w ogóle. Ewentualnie oprócz stylu 'feminine walk' ujdzie jeszcze 'swagger walk', który pasowałby do mężczyzny, będącego typowym luzakiem. A co sądzicie o czwórkowych aspiracjach? Przypominam, że będzie ich 10 do wyboru. Myślę, że są naprawdę ciekawe, tylko dobrze by było żeby np. dwa Simy z taką samą aspiracją miały mimo wszystko trochę inne pragnienia, zależne od charakteru, sposobu bycia itp. Zamiast tej aspiracji z jedzeniem wrzuciłabym aspirację "kariera", chociaż jest ona w sumie tożsama z aspiracją bogactwa, więc średnio pasuje. Sim z aspiracją "natura" pewnie będzie chciał rozwijać się w wędkarstwie, kolekcjonerstwie i ogrodnictwie. Świetne to jest. :) Aspiracja "kreatywność" wiązać się pewnie z tym, że Sim będzie pragnął malować i pisać powieści. Pragnienie popularności prawdopodobnie będzie determinowało Sima by imprezował, zdobywał przyjaciół i rozwijał umiejętność miksjologii. :p Trochę przewidywalne te aspiracje, ale fajnie że jest ich aż 10 i faktycznie są tak dobrane, że można poczuć jakby się wracało na stare śmieci, w sensie pozytywnym, oczywiście. :) Widzę, że czwórka zamierza rozwinąć pomysł aspiracji z The Sims 2, co mnie cieszy, bo lubię dwójkowe aspiracje. :) A Wy jaką aspirację wybierzecie dla swoich pierwszych Simów?

Mamełe 22.06.2014 19:51

Galeria, to pewnie będzie coś na zasadzie giełdy wymiany a store będzie swoja drogą.

eris234 ja znam jednego pana, ktory własciwie własnie chodzi taki przygarbiony i z rękami prawie przy ziemi. :D

anie_1981 22.06.2014 20:02

Ja jestem tylko ciekawa na ile da się stworzyć podobizny prawdziwych ludzi w TS4, bo z tego co twórcy pokazali, to te ich Simy-podobizny są średnio podobne. Ale wiadomo, że aby Sim wyglądał jak prawdziwy człowiek, to nie wystarczy "bryła twarzy". Trzeba też dobrać skórkę, makijaż itp. Jeśli się da zrobić w TS4 Angelinę Jolie, podobną do siebie, to będzie to z mojej strony pełen szacun, i dla tej gry, i dla tego gracza, któremu ta sztuka się uda...

Piwusia 22.06.2014 20:33

anie_1981, pewnie trudno będzie stworzyć Sima bardzo podobnego do prawdziwej osoby np. do kogoś kogo znamy lub do gwiazdy filmowej. Wnioskuję z tego co twórcy pokazali na filmikach. Ja raczej nie przywiązuje do tego takiej wagi, bo nie chyba raz mi się tylko zdarzyło zrobić Sima wzorowanego na kimś konkretnym, co nie zmienia faktu, że brak możliwości uchwycenia podobieństwa jest mankamentem. Ale anie_1981, czy przypadkiem nie pisałaś, że nie będziesz grać w czwórkę? W takim razie po co się martwić tymi wszystkimi rzeczami, o których piszesz?

Mamełe, obstaję przy swoim, że większość z tych stylów chodzenia jest przerysowanych, pewnie zamierzenie. Jednak i tak nie podobają mi się.

Wracając do tematu aspiracji, moim pierwszym Simom bym chętnie nadała aspirację kreatywności lub natury. :) Słyszeliście pewnie, że aspirację nadaną danemu Simowi będzie można zmieniać wielokrotnie w dowolnym momencie rozgrywki. W dwójce do zmiany aspiracji służy "Kula Nowy Ty". Ciekawe co tutaj wymyślą. Ciągłe zmienianie aspiracji i tak nie jest dla mnie jakimś świetnym pomysłem, bo skoro już wybieram jakąś Simowi gdy go tworzę to chcę żeby w swoim życiu skupił się na niej i tyle.

Tequila 22.06.2014 20:47

Ja się bardzo ciesze z powrotu aspiracji i fajnie że jest ich tak dużo (więcej niż w 2), moja ulubioną zawsze była rodzina i chyba to będzie pierwsza aspiracja jaka wybiorę tworząc sima w 4 :) i fajnie że stworzyli te style chodzenia (pomimo że faktycznie są trochę przerysowane) ale dzięki temu, aspiracjom i cechom będzie można tworzyc naprawdę wyjątkowe i różne simy. Ja jeszcze mam nadzieję że grupy wiekowe zostaną takie jak w 3 albo żeby nawet ich zrobili więcej (zawsze brakowało mi czegoś pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem), w trójce bardzo spodobało mi sie że wprowadzili podział na młody dorosły i dorosły, mam nadzieje że tego nie zmienią w 4.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:18.