TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 01.06.2015 08:12

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

@up: to jest zbyt proste. Jej chodziło o "życiowe" hobby związane właśnie z charakterem sima. Tego zaś boolprop nie jest w stanie zmienić, ale taki Insimenator już tak :)

PS. Hebe - znaki zodiaku również podlegają pod charakter sima ;)

hubertp 04.06.2015 15:47

Wybudowałem budynek na postawionej już dawno parceli (przy skrzyżowaniu ulic), ale pod sam koniec budowania zauważyłem, że budka telefoniczna i kosz znajdują się jakby "na tyłach" budynku.

Czy istnieje możliwość zmiany kierunku działki, na której jest coś wybudowane?

Ewentualnie czy można skopiować zawartość parceli na inną?

Księżniczka Mordoru 06.06.2015 21:19

@hubertp - może po prostu przenieś kosz i skrzynkę przy pomocy moveObjects on? ;)

hubertp 07.06.2015 14:26

Chodzi mi też o to, aby simowie przychodzili lub przyjeżdżali z innej strony. A niestety nie mogę przenieść budki i kosza, bo tamten obszar wykracza już poza granice parceli.

tut 10.06.2015 23:16

Jak można zmienić albo zaktualizować nazwę rodziny/domu? Chodzi mi o nazwę rodziny podczas wczytywania. Na początku miałam rodzinę o nazwisku Jagoda, więc było wczytywanie rodzina Jagoda, potem rodzice umarli, a córka wzięła ślub i zmieniła nazwisko, a gdy wchodzę do tej parceli wciąż jest wczytywanie rodzina Jagoda, pomimo, że nikt już tam nie mieszka z takim nazwiskiem.

Hebe 11.06.2015 13:02

tut, można to ustawić za pomocą SimPe.

tut 13.06.2015 02:13

A jakoś "legalnie" w grze się nie da? W SimPe to ja wolę się nie bawić, w każdym razie dzięki :)

Hebe 13.06.2015 09:05

Możesz wyprowadzić tę rodzinę i wprowadzić do tego samego domu, ale stracisz meble.

Liv 13.06.2015 12:39

Musiałabyś wyprowadzić faceta (przez gazetę/komputer), potem wyprowadzić resztę rodziny (z widoku otoczenia), wprowadzić faceta na tamtą parcelę i dołożyć mu resztę rodziny i umeblować im dom.
Po załadowaniu otoczenia w simpe cała ta robota zajmie Ci kilka sekund i nie stracisz mebli ;)

x3Kitty 14.06.2015 10:29

Jak to jest, że The sims 1 działa mi na win.8 a The sims 2 nie.. ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:07.