![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
@up: to jest zbyt proste. Jej chodziło o "życiowe" hobby związane właśnie z charakterem sima. Tego zaś boolprop nie jest w stanie zmienić, ale taki Insimenator już tak :)
PS. Hebe - znaki zodiaku również podlegają pod charakter sima ;) |
Wybudowałem budynek na postawionej już dawno parceli (przy skrzyżowaniu ulic), ale pod sam koniec budowania zauważyłem, że budka telefoniczna i kosz znajdują się jakby "na tyłach" budynku.
Czy istnieje możliwość zmiany kierunku działki, na której jest coś wybudowane? Ewentualnie czy można skopiować zawartość parceli na inną? |
@hubertp - może po prostu przenieś kosz i skrzynkę przy pomocy moveObjects on? ;)
|
Chodzi mi też o to, aby simowie przychodzili lub przyjeżdżali z innej strony. A niestety nie mogę przenieść budki i kosza, bo tamten obszar wykracza już poza granice parceli.
|
Jak można zmienić albo zaktualizować nazwę rodziny/domu? Chodzi mi o nazwę rodziny podczas wczytywania. Na początku miałam rodzinę o nazwisku Jagoda, więc było wczytywanie rodzina Jagoda, potem rodzice umarli, a córka wzięła ślub i zmieniła nazwisko, a gdy wchodzę do tej parceli wciąż jest wczytywanie rodzina Jagoda, pomimo, że nikt już tam nie mieszka z takim nazwiskiem.
|
tut, można to ustawić za pomocą SimPe.
|
A jakoś "legalnie" w grze się nie da? W SimPe to ja wolę się nie bawić, w każdym razie dzięki :)
|
Możesz wyprowadzić tę rodzinę i wprowadzić do tego samego domu, ale stracisz meble.
|
Musiałabyś wyprowadzić faceta (przez gazetę/komputer), potem wyprowadzić resztę rodziny (z widoku otoczenia), wprowadzić faceta na tamtą parcelę i dołożyć mu resztę rodziny i umeblować im dom.
Po załadowaniu otoczenia w simpe cała ta robota zajmie Ci kilka sekund i nie stracisz mebli ;) |
Jak to jest, że The sims 1 działa mi na win.8 a The sims 2 nie.. ?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:07. |