TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

rocktechnika 27.07.2009 17:52

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał October (Post 1081698)
Co mam zrobić, żeby mieć oszlifowane kamienie? muszę pojechać gdzieś? zadzwonić? a może to błąd gry?

Plus jeszcze jedno pytanie - mój sim ma karierę muzyczną i właśnie stanął przed możliwością wyboru - rock czy muzyka klasyczna. kliknąłem na klasyczną. czy jest możliwość zmiany na "rock"? Gra jest zapisana.

Co do kamieni, to poczekaj troszkę, zanim pojawią się ponownie w skrzynce. Nie wiem dokładnie, ile to trwa - dobę lub może tylko do następnego poranka jak przyjdzie ubrany na niebiesko Sim i włoży do Twojej skrzynki paczuszkę...? Coś koło tego ;)

Jeśli chodzi o karierę, to jest pewien nielegalny sposób. Proszę, by mnie ktoś poprawił, gdy napiszę nie-do-końca prawdę, ponieważ od kilkunastu dni jestem bez Simów.
Otóż w konsolę kodów wpisujesz "testingcheatsenabled true", następnie klikasz myszką z wciśniętym klawiszem Shift na skrzynkę pocztową i z menu wybierasz opcję dotyczącą kariery "Wybór kariery" (czy jakoś tak). Pojawiają się wszystkie możliwe ścieżki kariery (łącznie z pracami dorywczymi). Wybierasz karierę "Muzyka" i pojawiają się dostępne etapy. Jeśli dobrze pamiętam, to po któryś z tych etapów jest właśnie rozdzielenie na karierę muzyka rockowego i twórcę muzyki filmowej (?) i możesz albo wybrać od razu pierwszy etap kariery muzyka rockowego lub wybrać "etap-przed" i gdy awansujesz, to znów będziesz mogła wybrać ścieżkę.
Albo, albo, albo - po prostu - zacząć karierę od nowa. Obędzie się bez kodów, choć będzie to trwało wieki :P
Uf :)

Beep 28.07.2009 11:42

Czy EA w końcu udostępniło meshe? Bo widzę nowe fryzury, ubrania itp. na różnych stronach.

A poza tym - czy rzeczy z wyposażenia nie zginą przy zmianie rodziny, jeśli włożę je do wyposażenia rodziny? Czy jedzenie z lodówki też ginie przy zmianie rodziny? Proszę o odpowiedź tych, którzy są tego pewni.

Altaria 28.07.2009 15:13

Z wyposażenia rodziny nic mi nigdy nie zginęło, natomiast przy zmianie rodziny ginęło wyposażenie lodówki.

Chantelle 28.07.2009 15:22

A ten tort Anielski coś robi?Bo jest do niego potrzebny Płonący owoc.

Bravurka 28.07.2009 15:23

ściągnęłam domy z modthesims i skopiowałam do folderu Mods,
w Sims 2 można było dodawać dodatkowe pola z pustymi parcelami i ustawiać nowe domy
a w 3? gdzie są pobrane domy i jak się je ustawia?
do instalowania dodatków używam też TS3 Install Helper Monkey

Chantelle 28.07.2009 15:37

W Edytuj miasto gdzieś są.Jest taki symbol domku.

A ten Install Helper Monkey ci normalnie działa?

agnieszka130187 28.07.2009 16:52

Cytat:

Napisał Vanillea (Post 1082730)
A ten tort Anielski coś robi?Bo jest do niego potrzebny Płonący owoc.

Też chciałabym wiedzieć moja Simka wyhodowała ten płonący owoc i ma ciągle pozytywny nastrójnik, a boję się zaryzykować, żeby go zjeść lub z niego upichcić. :D
Więc podłączam się pod prośbę.

Beep 28.07.2009 17:15

Cytat:

Napisał Altaria (Post 1082719)
Z wyposażenia rodziny nic mi nigdy nie zginęło, natomiast przy zmianie rodziny ginęło wyposażenie lodówki.

Dzięki

Mogę wypróbować ten tort, jeśli się boicie :P No chyba, że już ktoś inny go robił.

Jeszcze jedno pytanie - czy mogę dodatki, które trzeba instalować przez program startu, wrzucać jakoś za jednym razem wszystkie? Irytuje mnie wrzucanie kilkudziesięciu dodatków pojedynczo, czekanie, aż każdy się zainstaluje etc.

szparaag 28.07.2009 18:08

w the sims 2 był kod ( tylko nie pamiętam jak leciał ) ale powodował, że w szafie były dostępne wszystkie stroje pracowników: pokojówka, strażak itp...

chciałam się zapytać czy istnieje taki podobny kod w 3, bo potrzebuje stroju pokojówki ;)

Chantelle 28.07.2009 18:10

testingCheatsenabled true/false

Edit
http://www.thesimsresource.com/downl...oon/id/896254/

To można w końcu pływać w tym jeziorze?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:57.