TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Hebe 14.06.2015 12:39

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

x3Kitty, a próbowałaś odpalić w trybie zgodności z innymi systemami (np. Win XP)?
Btw słyszałam, że TS i TS2 się ze sobą "gryzą" i nie można mieć ich zainstalowanych jednocześnie na tym samym komputerze. Ale nie jestem pewna czy to prawda.

Liv 14.06.2015 13:00

Cytat:

Btw słyszałam, że TS i TS2 się ze sobą "gryzą" i nie można mieć ich zainstalowanych jednocześnie na tym samym komputerze.
Z własnego doświadczenia nie potwierdzam.

Co do TS2 na Win8 - są na to sposoby. Zapewne zostały opisane gdzieś na naszym forum, a jeśli nie, to google służy pomocą :)

Heaveȵ 14.06.2015 16:06

Jak zainstalować te schody ?
Czytałem instrukcję,ale nie działa :(

Liv 14.06.2015 16:43

Działa, działa. Sprawdzałam.

tut 14.06.2015 19:37

Cytat:

Napisał Liv (Post 1855282)
Musiałabyś wyprowadzić faceta (przez gazetę/komputer), potem wyprowadzić resztę rodziny (z widoku otoczenia), wprowadzić faceta na tamtą parcelę i dołożyć mu resztę rodziny i umeblować im dom.
Po załadowaniu otoczenia w simpe cała ta robota zajmie Ci kilka sekund i nie stracisz mebli ;)

A jak to zrobić przez SimPe?

Hebe 14.06.2015 21:19

Najpierw ładujesz miasto, w którym mieszka rodzina, której nazwę chcesz zmienić (narzędzia>neighbourhood>przeglądarka otoczeń, wybierasz otoczenie i je wczytujesz). Potem w drzewie zasobów wybierasz opcję "family information", obok wyszukujesz rodzinę, której nazwisko chcesz zmienić i ją wybierasz - w "plugin view" pojawi się edytor rodziny. Poniżej masz opcję "nazwisko" - tam możesz zmienić nazwę rodziny.

x3Kitty 14.06.2015 22:30

Sama The sims 2 jakoś pójdzie, z zainstalowaniem dodatków jest problem. Czytałam w poradniku jakimś, że należy zainstalować The sims 2 z dodatkami na innym komputerze i po prostu wszystko przerzucić. Problem w tym, że oba posiadane komputery mają win8. A co do kompletnej wersji z origina, problem wygląda tak, że po mimo uruchamiania w różnych trybach zgodności, mam jakby takie zacinane otoczenie, a jak wejdę w tryb tworzenia rodziny to nie mogę wpisać tylko nazwisko, dodać sima i koniec. Są jakieś inne rozwiązania ?

tut 15.06.2015 10:54

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1855346)
Najpierw ładujesz miasto, w którym mieszka rodzina, której nazwę chcesz zmienić (narzędzia>neighbourhood>przeglądarka otoczeń, wybierasz otoczenie i je wczytujesz). Potem w drzewie zasobów wybierasz opcję "family information", obok wyszukujesz rodzinę, której nazwisko chcesz zmienić i ją wybierasz - w "plugin view" pojawi się edytor rodziny. Poniżej masz opcję "nazwisko" - tam możesz zmienić nazwę rodziny.

Zadziałało, dziękuję :)

amiii 19.06.2015 21:03

Cześć mam problem , otóż nie działają mi rekolory obrazków (na ścianę) pobrane z neta.
Zawsze jak je pobieram to nie ma ich w grze.Dlaczego tak jest?Co zrobić by działały?

Hebe 20.06.2015 07:21

A masz do nich meshe?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:09.