TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Inne gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gry serii SimCity (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=33797)

theqatrick 02.02.2012 21:33

Odp: Gry serii SimCity

Jestem pod wrażeniem, ledwo masz budżet na plus, a zbudowałeś takie wielkie miasto, całe zurbanizowane zachowując tak dobry ranking burmistrza. Jedynie dziwi mnie to, że masz tak mało wieżowców. Nie miałeś problemów z korkami?
Widze, że tory kolejowe i kolejka ciągnięte przez miasto nie sprawiły problemów. Fajna ta sztuczna wyspa i góra. Pewnie dużo czasu pochłonęło zbudowanie tego miasta.
Gratulacje.
:)

motyka 03.02.2012 15:59

z korkami zawsze są problemy, ale wskaźnik ruchu ulicznego jest na wysokim poziomie, więc nie przejmuję się ;) a jeśli chodzi o bilans, to dla mnie 4 tysiące to dużo :D

theqatrick 03.02.2012 17:17

U mnie w nowym mieście będę jakoś mieścił autostrady, no i gęściej metro zrobię, żeby jak zwykle nie mieć 50% ulic na czerwono. Na razie utrzymuję 100% na zielono, chociaż nie jestem pewien czy z jakąś aleją problemu nie miałem. Żałuję, że zacząłem robić wszystko na płaskim terenie, może sztucznie zrobię jakąś wysepkę, albo rzekę - minusów jednak przy sztucznym formowaniu nie brakuje (koszt, czas, mały "pędzel").

motyka 04.02.2012 21:14

ja nawet nie patrzę na ruch uliczny, bo to nie ma sensu, pewnie większość jest na czerwono:) finansowanie dróg mam na maxa, rozwiniętą komunikację autobusową i metro, moim zdaniem wystarcza, bo wskaźnik ruchu ulicznego jest na wysokim poziomie :)
ps. rozwinąłem populację do 900 tys. mieszkańców, ciekawe, czy będzie milion ;)

kubuss 05.02.2012 10:24

Przytrzymać shift+ctrl+alt i kliknąć na panel formowania terenu ;) Będziecie mieli tryb Boga.

theqatrick 05.02.2012 12:15

Cytat:

Napisał kubuss (Post 1502029)
Przytrzymać shift+ctrl+alt i kliknąć na panel formowania terenu ;) Będziecie mieli tryb Boga.

Nawet nie wiedziałem. Dzięki, muszę spróbować. :D

motyka 05.02.2012 14:18

no i mam milion :D

theqatrick 05.02.2012 14:58

Kubuss - Nie działa.
Motyka - Ale to ciągle w tym samym mieście? Zwiększasz miejsce sztucznie, czy wieżowce ci rosną? Może dodaj jakieś nowe screeny. :D

motyka 05.02.2012 15:07

w tym samym:) likwiduję przemysł (a raczej przenoszę do sąsiednich miast) na rzecz handlu i stref mieszkalnych. jeszcze trochę rozwinę miasto i wstawię screeny

theqatrick 05.02.2012 15:34

Ja prawie nie mam przemysłu, jeżeli już to robię wysokie podatki na przemysł brudny, a na high-tech niskie, i wtedy mało zanieczyszczeń, to czasem umieszczę w mieście i przemysł.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:29.