![]() |
Odp: Zalety i wady The Sims 3.
Zalety to napewno to, że wybiera się cechy np. będąc niechlujem nie musimy sprzątać :P
|
Cytat:
Wszystko co mądre zostało już powiedziane. TS3 niczym mnie nie zaskakuje. Totalnie się zawiodłam. |
No wiesz, jak porównać TS3 do TS2 ze wszystkimi dodatkami to oczywiste jest, że TS2 było bogatsze i miało więcej możliwości, ale TS3 w porównaniu do TS2 podstawki wypada dużo lepiej. Takie jest moje zdanie :)
|
...no i gdzie pralka? ;p
|
Nie wiem, czy ktoś wcześniej o tym wspominał, ale jest w tej grze coś jeszcze, co mi się strasznie podoba, a mianowicie chodzi o te "przypisy" przy kontaktach.
Ja spotkałam się z takimi: - mąż/żona, - były mąż/była żona, - matka/ojciec, - ciotka/wujek, - brat/siostra, - ojczym/ (nie wiem czy jest "macocha", ale stawiam, że tak), - pasierb/pasierbica, - dawny przyjaciel/przyjaciółka, - dawny wróg, - daleki znajomy/a, - dziadek/babcia (czy tam babka), - były chłopak/dziewczyna - szef, - wspólnik - dobra przyjaciółka/przyjaciel, - znajomy/a, - nieznajomy/a - szwagier/szwagierka, - bratanek/bratanica, - siostrzeniec/siostrzenica, - zięć/synowa Zawsze uwielbiałam duże rodziny w TS2, a takie coś znacznie ułatwia orientację w rodzinnych powiązaniach. Swoją drogą, zastanawiam się czy jest też coś takiego jak "kuzyn/kuzynka", ale wydaje mi się, że powinno być - podobnie jak z macochą. A teraz mam pytanie (a właściwie trzy :D), pośrednio związane z moim postem: Miał ktoś bliźnięta? Jeśli tak, to w ich wzajemnych kontaktach uwzględniono coś takiego jak "brat bliźniak/siostra bliźniaczka"? Czy po prostu pod kontaktami napisane jest zwykłe "brat/siostra"? |
Ja miałam bliźniaczki i pisało po prostu siostra ;) I tak są kuzyni i kuzynki, no i macocha też jest :)
|
bigkar - ja lubię Danny'ego DeVito, to zabawny facet jest. BTW: ta Twoja i Irbis ostra dyskusja... Nie za bardzo się zapędziliście?
Coca Cola - zależy jaka zintegrowana, ja mam zintegrowaną (224MB - podaje dxdiag) i jakoś mi chodzą. Inna sprawa, że mam 2GB RAM... Ale do rzeczy. Zgadzam się z częścią tego, co napisał/a Ferrou - przydałaby się możliwość edycji wzrostu i tych tam... biustów, bioder, barków itp., są pewne niedopracowania itp. Bardzo mnie irytuje brak animacji wsiadania do samochodu, to znikanie na parcelach publicznych, no i to, że nie mogę stworzyć Rutgera Hauera. Liczę jednak na to, że przynajmniej część niedoróbek zostanie poprawiona, zwłaszcza te animacje. |
Żeby zacząć tworzyć sima podobnego do kogoś, trzeba się przyzwyczaić do nowego trybu tworzenia rodziny i się tam zadomowić :D. Potem tylko poczekać na jakieś dodatki z neta i próbować ;P. Zainstalujcie sobie świeże TS2, bez dodatków z neta, bez rozszerzeń. Wtedy spróbujcie stworzyć kogoś na podobieństwo :D.
PS. Jeśli uważasz, że nie można stworzyć kogo się chce, to spójrz na Giełdę Wymiany na TS3. Widziałem tam świetnego Dr. House'a, Hugh Jackmana, czy Roberta Pattinsona :P. |
Jednak mi się bardzo nie podoba nierealne wsiadania do samochodów, mnie to strasznie denerwuje.... to moje zdanie, a co przypisów przy kontaktach są fajne, tylko skoro jest były mąż to jak można wziąć rozwód ? Próbował ktoś ? :D
|
Mnie nie podoba sie malo interakcji dla dzieci. Np dziecko w wieku szkolnym nie ma ani jednej interakcji z niemowleciem i z raczkujacym maluchem. Nawet rozmowy ani zabawy. Nic. I to, ze dzieci nie moga grac w pilkarzyki, a taka niby gra grupowa :/
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:39. |