![]() |
Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.
Możesz spróbować użyć opcji "resetuj wszystko", z moda NRaas Master Controller. Klikasz na Ratusz\Komputer, wybierasz Miasto, i z okienka "Resetuj Wszystko". Potem możesz spróbować znowu użyć NRaas Porter'a. Upewnij się jednak, że masz dobrą wersję tego moda, odpowiednią dla Twojej wersji gry. No i kilka wskazówek...
1. Zmień aktywną rodzinę na jakąś, która ma nie wchodzić w skład paczki. 2. Kliknij na dom kogoś, kto ma się znaleźć w paczce. 3. Spakuj tylu ludzi ilu chcesz, ale jeśli Ci na kimś słabo zależy, to lepiej jest go nie brać, bo im mniej ludzi w paczce tym lepiej. No i tradycyjnie polecam swój poradnik na ten temat... http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221 Jednak od instalacji Zwierzaków nawet ten poradnik nie pomaga. Zrobiłam czystki w modach i wielu się pozbyłam, ale to nic nie dało. Gra wywala się do pulpitu po 30-40 minutach grania, a czasem znacznie wcześniej. Robi to zupełnie bez ostrzeżenia, więc zapisywanie gry co 5 minut, to podstawa. Dzieje się tak, jak dotąd, tylko w Appaloosa Plains, moje stare zapisy, sprzed Zwierzaków, działają. |
Cytat:
Jak używać NRaas Portera wiem z Twojego wcześniejszego posta, bardzo mi pomógł :D Poradnik też jest mi znany, ale rzeczywiście - po instalacji Zwierzaków niestety u mnie już się nie sprawdza. Ty możesz chociaż pograć 30-40 minut, a ja wcale. Co prawda zawsze mogę rozpocząć nową grę, ale jak sobie pomyślę, że mam znów zaczynać wszystko od nowa, to wolę w ogóle nie grać. Chciałabym pobawić się swoją starą rodziną w Sunset Valley, która towarzyszy mi praktycznie od pierwszej instalacji TS3... Zaraz po wczytaniu tego save'a, gra wywala mnie do pulpitu. W CASie czy trybie budowania wszystko jest w porządku - schody zaczynają się, kiedy przełączam na tryb życia. Nie mam już cierpliwości :P Pozostaje tylko czekać na nową łatę albo dodatek... Może to coś zmieni. Swoją drogą, jak tak przeglądałam inne fora o simsach, kłopoty z wyłączaniem się gry, zaczęły się od instalacji Pokoleń. Zwierzaki widać też jakieś felerne, bo nie tylko ja narzekam na wysypującą się grę... EDIT: Dzisiaj przeinstalowywałam trójkę, ale to nie pomogło. Na dodatek teraz dzieje się tak w każdej nowo rozpoczętej grze :| Po prostu świetnie... |
Przepraszam, że dodaję post pod postem, ale chcę odświeżyć temat.
Komunikuję, że udało mi się doprowadzić grę do porządku :D Wszystkim, którym gra notorycznie się wyłącza, proponuję zacząć od zerknięcia na raport, który automatycznie generuje się po każdym crashu. Znajdziecie go tutaj: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3. Będzie to plik tekstowy w stylu: "xcpt [NAZWA WASZEGO KOMPUTERA] 10-06-14 01.04.41.txt". Jeśli w środku natkniecie się na taką linijkę: [Instruction data] 279ee150 => DasmX86Dll.dll not found, jedynym wyjściem jest dogranie tego pliku do Windowsa - mówiąc prościej - po prostu ściągamy go i wkładamy do odpowiedniego folderu. Link do pliku DasmX86.dll -> http://www.dll-files.com/dllindex/dl...tml?dasmx86dll Po ściągnięciu, wypakowujemy go w podane poniżej miejsce. Dla użytkowników Visty, Windows XP/7 - C:\WINDOWS\System32 Dla użytkowników Windows 95/98/ME - C:\WINDOWS\System Dla użytkowników Windows NT/2000 - C:\WINNT\System32 Następnie resetujemy komputer. Jeśli problem wciąż istnieje, robimy tak: 1. Start -> Uruchom 2. W puste okno wpisujemy CMD (jeśli ktoś posiada Windows ME, wpisuje COMMAND). 3. Wyświetli się okienko z czarnym tłem. Wpisujemy w nie: regsvr32 DasmX86.dll i wciskamy Enter. U mnie zadziałało samo wciśnięcie DASMa do systemu :) Gra śmiga, aż miło. Działają i stare zapisy i nowe. Mam nadzieję, że ten stan się utrzyma :D EDIT: Jeszcze jedno. Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891 |
Helena, wielkie dzięki za pomoc i poświęcenie się w napisaniu powyższego posta. Już próbuję to naprawić. Cieszę się, że podzielasz z nami taką wiedzę. Link działa i nie ma wirusów. Zaraz opiszę czy da się swobodnie grać. :)
--Edit 1-- Nie działa. :/ Być może to wina Windows. Pozatym problem stworzyła aktualizacja. --Edit 2-- No! Teraz działa. :) Zgapiłem się i nie wypakowałem pliku. Aha, tak naprawdę to Windows uznał TS3 za wirus gdy ten szukał pliku i zamykał grę. |
Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać. Wczoraj wieczorem buszowałam w necie, szukając rozwiązania no i znalazłam... A skoro ten sposób działa, warto gdzieś go zamieścić, aby inni też mogli z niego skorzystać :) Linki, które podałam są osobiście przeze mnie przetestowane, więc o żadnych wirusach nie mogło być mowy (przynajmniej mój Avast nic nie wykrył). Zresztą nie wstawiłabym specjalnie żadnego pliku, który jest zainfekowany. A ten program też się świetnie spisuje - zaktualizował mi kilkaset (nie przesadzam) plików w grze, chociaż posiadam najnowszą aktualizację (10.0.96).
Kiedy nie działa już nic (aktualizowanie nowych sterowników, wgrywanie bibliotek DirectX, odkurzanie kompa, skanowanie nieoficjalnych dodatków, granie w trybie okienkowym, wyłączanie CPU Recover przy karcie ATI, skanowanie komputera antywirusem i korzystanie ze sposobu Anie, który opisała na blogu), wtedy pozostaje tylko ten myk z wgraniem brakującego pliku .dll. Cieszę się, że i u ciebie wszystko gra :D |
U mnie samo wrzucenie pliku w system nie pomogło, zatem zrobiłam jak w kroku drugim, ale wyskakuje takie oto okienko:
http://img521.imageshack.us/img521/7241/dllw.jpg Co mam z tym zrobić? Gra mi się wyłącza po góra 30 minutach grania w każdym otoczeniu a błąd 12 występuje niemal przy każdej próbie zapisu, nawet na nowiutkich sejwach :( Ręce opadają. |
Cytat:
Ale na błąd zapisu jest jedna rada. Zerknij na ten post: http://forum.thesims.pl/showpost.php...0&postcount=10 Od jego opublikowania minęło już trochę czasu i jak dotąd ani razu nie zdarzyło mi się, aby wyskoczył mi jakikolwiek błąd zapisu :) Wcześniej tak dawał mi się we znaki (szczególnie od instalacji WP), że myślałam już o całkowitym zaprzestaniu grania w trójkę. |
Zgadza się, mam Vistę i same z tym problemy, trochę inaczej operuje się ustawieniami bo nie ma tych samych ikon co w xp albo trudno je znaleźć. Co do błędu 12 to niestety mam mniej niż 3GB ramu więc ten sposób chyba nie zadziała, niemniej dzięki za chęć pomocy.
|
Hej mam problem z grą jak włącza się u mnie ekran startu to mi wyskakuje okienko jakieś skanuje coś i się wyłącza w grze mam tylko 1 mod zainstalowany na to żeby sierść koni sie nie błyszczała i co mogę w tej sytuacji zrobić?
|
Wywal mod i zobacz czy będzie to samo.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:07. |