![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Na razie grałam dwoma rodzinami, i u obu tak jest. Wiem że reset nie może kasować, ale miałam na myśli, że jak kliknęłam ten Reset na parceli publicznej to mi zniknął sim i się włączył tryb budowania. Może źle się wysłowiłam, przepraszam :) tak, bawiłam się boolpropem, też myślałam że to przez to, chociaż boolpropem gram już od sporego czasu i nic się nie chrzaniło nigdy... Czy wpisanie boolpropa z "false" zamiast "true" na końcu może pomóc?
|
@up: być może, ale to nie rozwiąże problemu na dłuższą metę.
Na pewno uszkodziłaś sobie otoczenie, ale podejrzewam, że całą grę również :| Najprostsze rozwiązanie to zrobić reinstalkę gry. Aczkolwiek (nawet dla własnej ciekawości) poszperam jeszcze - może akurat natknę się na inne rozwiązanie :) |
Dziękuję, a jeszcze mam takie pytanie. Bo w folderze gry jest taki folder jak "Logs" i tam trafiają wszystkie błędy jakie wystąpiły w grze (są to notatniki pod nazwą "ObjectError ..."). Czy jak je stamtąd usunę to coś zmieni?
|
A moim zdaniem warto najpierw pozbyć się zapisów i elementów zmodyfikowanych z Moje Dokumenty > EA Games. Gra utworzy nowy folder i zaczniesz na czysto bez błędnych zapisów.
Reinstalka to zazwyczaj ostateczność :) |
Cytat:
Jeśli w logach pojawia się zapis typu "User_xxxx" to znaczy, że coś złego dzieje się z Simami. Na Twoim miejscu przyjrzałabym się temu dokładniej. Ale tak poza tym można je spokojnie usunąć ;) @up: niekiedy gracz przez boolpropa może całkiem nieświadomie "zahaczyć" o pliki z gry - np. gdy dokopuje się do specjalnych NPC, których gra traktuje jako obiekty, nie Simów (Pani Zadecka przykładowo). Tak, usunięcie zapisów to konieczność, ale całkowita reinstalka daje pewność, że nic się z grą nie będzie działo w przyszłości :) Btw, szukałam trochę i jak dotąd nie znalazłam :( |
Cytat:
;) EDIT: Jeszcze coś mi się przypomniało co pisałam już na innych stronach, ale nikt nie mógł mi poradzić, a mianowicie moi simowie nie mają rybek w akwarium. Normalnie kupuję im akwarium, klikam "uzupełnij" oni niby coś tam wkładają, po czym jak kliknę na akwarium pojawia się "nakarm", "oglądaj" i co jakiś czas "czyść", ale rybek nie ma (to znaczy pewnie są skoro można je nakarmić, ale ich nie widać) ściągałam z internetu inne akwaria żeby sprawdzić czy w nich będą rybki ale też nie było :| czy to też sprawka boolPropa? |
Wiecie może, dlaczego tak mi miga na czarno-czerwono w otoczeniu? I to tylko w tych miastach z dodatkach, które już wcześniej zainstalowałem. Bo np. nocne życie zainstalowałem nie dawno, i otoczenie z tego dodatku tak mi nie miga o.O Jak to zlikwidować?
Tutaj fotka: http://img507.imageshack.us/img507/4...013fbe28c2.jpg |
Zaaktualizuj sterowniki do karty graficznej.
Wywal mod na oświetlenie, jeśli taki masz. |
http://www.youtube.com/watch?v=DgCfvE8_4vI
Jak osiągnąć taką jakość w grze? Dobra karta graficzna i wszystko na maksa, czy to po prostu efekt? |
To jest bardzo BARDZO dobra grafika+efekty utworzone w programie do obróbki wideo.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:16. |