TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Aktualizacje gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63483)

anie_1981 04.09.2013 19:14

Odp: Aktualizacje gry

A tak czekałam na pewne poprawki, a tu wtopa... Chciałam, żeby naprawili anulowanie pływania z rurką, bo moje Simy "anulują" tą czynność bez końca... Jest niby to:

Kod:

Simowie będą obecnie wybierali łódki, jeśli jest to najlepsza opcja transportu po nakazaniu pływania z rurką gdzieś indziej na oceanie.
Ale czy to poprawi to anulowanie to nie wiem... Ja na razie nie instaluję łatki, nie chce mi się :P

Mamełe 06.09.2013 20:19

Mozna juz "bezpiecznie" jechać na studia, czy dalej e tam?

Searle 18.09.2013 10:19

Czy komuś ta aktualizacja popsuła grę?
Przymierzam się do niej, ale nie wiem, czy potem nie będę żałować.

Kerbi 17.10.2013 19:09

Aktualizacja gry do wersji 1.63

Skok w Przyszłość: poprawki

Wczytane gry nie będą powodowały załamania programu po zapisaniu i wyjściu z gry, gdy Sim przebywa w przyszłości.
Głowy Simów nie będą pojawiały się na korpusach Plumbotów prezentowanych na postumentach.
Potomkowie nie mogą posiadać więcej niż jednego domu w przyszłości.
Futurystyczne stroje zakupione przez ciężarne Simki nie będą duplikowały się w palecie wyboru stroju.
Futurystyczne stroje zakupione przez ciężarne Simki nie będą znikały z palety wyboru stroju po urodzeniu dziecka.
Ciężarne Simki nie będą traciły brzucha zakładając stroje zakupione z postumentu na ubrania.
Panel projekcyjny w Markecie Botów jest już interaktywny.
Portal Podróży w Czasie nie będzie znikał podczas podróży w przyszłość.
Kolory drzew w Utopii będą zachowywały spójność podczas poruszania kamerą.
Usunięto problem związany z wczytywaniem Posągów Dziedzictwa.

Studenckie Życie: poprawki

Usunięto błąd, który powodował, że Simowie czasami nie wczytywali się prawidłowo podczas podróżowania na uniwersytet.
Usunięto błąd, który powodował, że Simowie czasami podczas podróżowania tracili dane o rodzinie.
Poprawiono umieszczenie szybów wind.

Gra główna: poprawki

Usunięto błąd, który powodował, że Simowie czasami stawali się niewidoczni po zapisanie/wczytaniu gry.

Poprawki na komputery Mac

Poprawiono stabilność i wydajność gry w wersji na komputery Mac.

http://www.thesims3.com/game/patches/1084466764

anie_1981 18.10.2013 21:31

Czy ktoś z Was zainstalował może tą aktualizację? Pytam, bo się zastanawiam czy warto ją instalować na tydzień przed nowym dodatkiem... Jakaś zmiana na lepsze\gorsze?

Kerbi 19.10.2013 15:45

Ja zainstalowałem :) Najbardziej widoczną zmianą są ekrany ładowania w postaci gierki typu hidden objects. Za znalezienie danego obiektu, zależnie od poziomu jego trudności, członkowie wczytującej się rodziny dostają punkty szczęścia życiowego.
Jeśli jesteś zalogowana w trakcie gry, to na panelu gracza (prawy górny róg) pojawiła się nowa zakładka, która dotyczy Store. można w nią kliknąć po wejściu w tryb kupowania - pokazują się wtedy różne promocje, bestsellery itp., wraz z możliwością kupna.
Dodatkowo, w menu głównym pojawił się przycisk "Kup teraz" dla The Sims 4 ;)

anie_1981 19.10.2013 18:02

Heh... Nie są to zmiany, które są mi do czegokolwiek potrzebne... Więc na razie nie instaluję łaty...

Searle 21.10.2013 11:33

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1768795)
Ja zainstalowałem :) Najbardziej widoczną zmianą są ekrany ładowania w postaci gierki typu hidden objects. Za znalezienie danego obiektu, zależnie od poziomu jego trudności, członkowie wczytującej się rodziny dostają punkty szczęścia życiowego.

Ciekawe, ale na razie nie instaluję aktualizacji - boję się o moją grę :)

Łezka 21.10.2013 19:21

Ja zainstalowałem, gdyż aktualizacja miała naprawić błąd ze znikającymi Simami, którzy znikali mi rzadko. Zaraz po wejściu do gry jeden z moich współlokatorów zniknął :D chodził tak jakby w fundamentach domu, a chmurki były widoczne zaraz nad podłogą. Na szczęście samoistnie się to naprawiło... Gra po pierwszym zapisie, po aktualizacji mi się "wykrzaczyła" - drugi raz nie wchodziłem, ale mogło być to spowodowane tym, iż zostawiłem na 1,5 godziny grę włączoną i potem wróciłem do rozgrywki. Drastycznych zmian na lepsze czy gorsze nie zauważyłem... Może oprócz tego, że pojawiają się ładne lokacje - tematyczne (z dodatków), w których to musimy odnaleźć przedmioty... to dość miłe urozmaicenie oczekiwania na wczytanie save'u, ciekawsze niż, np. rozwiązywanie krzyżówek (jak to miałem w zwyczaju). :) Pozdrawiam D_S

rawrvera 22.10.2013 17:38

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1768550)
Studenckie Życie: poprawki

Usunięto błąd, który powodował, że Simowie czasami nie wczytywali się prawidłowo podczas podróżowania na uniwersytet.

Najbardziej jestem zadowolona z tego, bo często mi się to zdarzało, a sposoby z internetu nie działały. Nareszcie wszystko jest w porządku. :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:27.