TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - przedpremierowe dyskusje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64828)

octavessens 23.06.2013 19:10

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - przedpremierowe dyskusje

Cytat:

Napisał beata18ns (Post 1724259)
a powiedzcie mi, jak np bede chciala budowac hotel, to mój sim jest jego właścicielem i go powiedzmy prowadzi? a jeśli tak, to gdzie mój sim mieszka ? w tym miasteczku co jest hotel czy jak to sie bedzie odbywac ?

Dzięki Rajskiej Wyspie dojdzie opcja posiadania więcej niż jednej parceli - czyli możesz mieć dom, port, barkę i np. kurort :) I tylko w mieście w którym grasz

beata18ns 23.06.2013 20:38

aha, ok dzieki za informacje :), a w takim razie, mogę zamieszkac na stałe w wakacyjnej wiosce ? tzn wyjade na wakacje i zostane tam ? czy ciekawe jak to sie bedzie odbywało

octavessens 23.06.2013 20:41

Dochodzi również opcja przeprowadzki do innego świata, każdego prócz tych z WP

anie_1981 23.06.2013 21:14

Co do tego grania już w dodatek, to Origin odpada, nie da się pobrać przed premierą, rygorystycznie się tego przestrzega. Ale wątpię, by jakikolwiek sklep przejmował się premierą, jest towar, to się go wystawia na półki i tyle. Wątpię, by EA Games czy jakakolwiek inna firma, miały jak sprawdzić, czy ludzie mają dodatki przed premierą, czy nie, a jeśli tak, to gdzie kupili...

miłośniczka zwierząt 23.06.2013 21:51

Już teraz nasze simy mogą posiadać więcej niż jeden dom bo to doszło w aktyualizacji. Sama to wypróbowałam fajna opcja .

Twinbrook 24.06.2013 07:46

Skoro dojdzie opcja przeprowadzki simów z jednego do drugiego świata, już tak "legalnie" (a nie jak do tej pory się przenosiło simów do skrzynki i zaczynali od nowa bez kontaktów itd.) to znaczy że po tej dodanej opcji przeprowadzki simy nie stracą tych drzewek geo. i kontaktów z poprzednich światów? Proszę o odpowiedź.

beata18ns 24.06.2013 09:40

moze bedzie mozna zapraszac znajomych na pare dni:) fajnie by bylo:)

Searle 24.06.2013 11:45

Cytat:

Napisał miłośniczka zwierząt (Post 1724436)
Już teraz nasze simy mogą posiadać więcej niż jeden dom bo to doszło w aktyualizacji. Sama to wypróbowałam fajna opcja .

I jak to wygląda? Jak się przechodzi od jednej do drugiej rodziny? Jest jakiś ekran ładowania, czy to na zasadzie jak pójście do sąsiadów?

anie_1981 24.06.2013 11:57

Przeprowadzasz się podobnie jakbyś jechała na wakacje, ale nie możesz wrócić... Zaraz po zmianie miasta uruchamia się ta rodzina w okienku takim, jak wtedy, gdy przenosisz rodzinę z domu do domu.

A co co kontaktów itp, ja już gdzieś to pisałam, ale powtórzę, nieważne jaką metodą przeprowadzicie Simów do innego miasta, czy z gry, czy z edycji miasta, Simy z aktywnej rodziny stracą kontakty i drzewo genealogiczne. Żeby tak nie było, musicie zainstalować i skorzystać z moda NRaas Porter... Ten mod przenosi nawet zmarłych, z poprawnym drzewkiem genealogicznym, można wybrać kto idzie, a kto nie.

octavessens 24.06.2013 13:37

Ja nie przeprowadzałem simów, aczkolwiek słyszałem, że po przeprowadzce kontakty są zaciemnione jak w przypadku simów z akademika lub wakacyjnych światów .. hmm. musze sprawdzic

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:08.