TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

Searle 05.07.2013 13:09

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Moje simy wyjechały do Isla Paradisio na wakacje dzięki Travelerovi. Zauważyłam, że brakuje opcji Nurkowania z rurką. Czy ktoś ma podobnie?

Juhas 05.07.2013 13:12

Cytat:

Napisał Searle (Post 1729168)
Moje simy wyjechały do Isla Paradisio na wakacje dzięki Travelerovi. Zauważyłam, że brakuje opcji Nurkowania z rurką. Czy ktoś ma podobnie?

Możliwe że to wada moda, ja przy Nraasie też nie miałem tej opcji i po przeinstalowaniu go dopiero się pojawiła. ;)

Searle 05.07.2013 17:34

Dzięki Juhas, zaktualizowałam swoje mody i zobaczę, czy to coś pomoże.

A jak simy mogą pływać na skuterach wodnych? Ta opcja też powinna się pojawić po kliknięciu na wodę, czy muszą sobie taki skuter zakupić?

Chwalisława 05.07.2013 18:07

Musisz sobie kupić :D

RaspberryXD 06.07.2013 14:25

Co ja mam zrobić, żeby syrena zamiast płynąć, jechała taksówką? Kupiłam jej motorówkę, ale nią pływać nie chce, miejsca na samochód nie mam, bo mieszkam na pływającym domku. Ale naprawdę, to jest denerwujące, jak syrena gdzie by miała nie iść, wchodzi do oceanu czy tam morza i płynie do danego miejsca zamiast jechać taksówką ;/

Myrtek 06.07.2013 16:01

Nabyłam Rajską Wyspę. Wszystko pięknie cacy, wow, świetny dodatek, ale...

Wystąpił chyba jakiś błąd!
Moi simowie nie mogą korzystać z drabinki pływającego domu. Myślałam, że może się zacieli czy coś, toteż teleportowałam ich prosto na łajbę.
Przepłynęli sobie na sam środek morza, chcę by posurfowali sobie w wodzie a tu klops - sim wymachuje rękami i drze japę wniebogłosy. ResetSim nie pomaga.
Może ściany są za blisko?
http://i.imgur.com/FSXT8Jq.jpg

Proszę o pilną pomoc, bo nie da się tak grać. :(

E: Problem już nieaktualny. Powrót do menu głównego załatwił sprawę, uff. ;)

Chloé 06.07.2013 19:13

Cytat:

Napisał RaspberryXD (Post 1729439)
Co ja mam zrobić, żeby syrena zamiast płynąć, jechała taksówką? Kupiłam jej motorówkę, ale nią pływać nie chce, miejsca na samochód nie mam, bo mieszkam na pływającym domku. Ale naprawdę, to jest denerwujące, jak syrena gdzie by miała nie iść, wchodzi do oceanu czy tam morza i płynie do danego miejsca zamiast jechać taksówką ;/

Syreny mają to do siebie że wszędzie chcą płynąć wpław i nie używają taksówek, ewentualnie swojej łódki ale trzeba kazać syrenie jej użyć każdorazowo przez komendę "wsiądź do łodzi" a potem kliknąć na miejsce gdzie ma płynąć, inaczej znów będzie pływać swoim syrenim sposobem przez pół dnia.

Poskacper 07.07.2013 09:47

A jak zrobić by sim płynął łodzią a żeby za nim sim płynął na nartach wodnych?

Lady88 07.07.2013 12:00

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1730066)
A jak zrobić by sim płynął łodzią a żeby za nim sim płynął na nartach wodnych?

Musisz mieć w rodzinie dwóch simów oraz łódkę, następnie muszą wsiąść na tę łódkę, a następnie wypłynąć na jakiś punkt na wodzie i kiedy tam dopłyną, to klikasz danym simem na łódkę i będzie opcja z nartami wodnymi.

octavessens 08.07.2013 00:07

Syreny są stworzone do pływania w oceanie, więc nie dziwne, że każda okazja jest dla nich dobra by sie potaplać w oceanie

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:48.