TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2 Ultimate Collections - problemy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67019)

kopiejka33 20.02.2015 23:22

Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy

Cytat:

Napisał LepkiePaluszki23 (Post 1849250)
To w końcu skopiowałaś ten folder z moich dokumentów ea games czy nie? :)

tak ale dopiero teraz przed chwilka, juz po usunieciu gry (o dziwo on tam nadal byl)
i co teraz?

kopiejka33 20.02.2015 23:46

hej hej, sprawa zamknięta, dzisiaj gierka się ściągnęła, weszłam, a wszystko było na swoim miejscu, tak, jakbym nie robiła reinstalki :D
ale i tak dzięki że mnie uświadomiłeś bo bym pewnie coś nie tak pobebrała i robota na marne xd

ale za to w mojej rodzince totalnie wolno czas leci, jedna minuta simowa to unas z 4 sekundy a zawsze gora 2 , simowie nie mają energii juz o 14
co z tym robić? ;/

LepkiePaluszki23 21.02.2015 06:21

U mnie tez to występowało. Tyko ja grałem na większej parceli, więc przeprowadziłem simów na mniejsza parcele i czas już leci normalnie.
Może wina słabego komputera?

kopiejka33 21.02.2015 11:43

Cytat:

Napisał LepkiePaluszki23 (Post 1849260)
U mnie tez to występowało. Tyko ja grałem na większej parceli, więc przeprowadziłem simów na mniejsza parcele i czas już leci normalnie.
Może wina słabego komputera?

nie komputer jest dobry , na innych rodzinach jest okej
czyli wystarczy że przeprowadzę na inną parcelę, czy mogę na przyklad ich wyprowadzić i wprowadzić znowu w to samo, czy to nic nie da? :)

LepkiePaluszki23 21.02.2015 12:10

Spróbuj przeprowadzić i zobacz jak gra chodzi.

kopiejka33 22.02.2015 18:34

Cytat:

Napisał LepkiePaluszki23 (Post 1849270)
Spróbuj przeprowadzić i zobacz jak gra chodzi.

ale mogę zrobić tak że wyprowadzę i wprowadzę? ;)
w sensie w tą samą parcelkę?
czy i tak czas będzie wolno chodził?
bo troszkę mi zależy na tym domku, długo go budowałam XD

LepkiePaluszki23 22.02.2015 19:00

Ja mam po prostu za słaby komputer i parcele teraz umieszczam na małych parcelach i gra szybciej chodzi. Nie wiem niestety jak jest w twoim przypadku.

kopiejka33 25.02.2015 10:18

Cytat:

Napisał LepkiePaluszki23 (Post 1849423)
Ja mam po prostu za słaby komputer i parcele teraz umieszczam na małych parcelach i gra szybciej chodzi. Nie wiem niestety jak jest w twoim przypadku.

ja na 2x3
wybudowałam nowy dom bo tamten plik starego domku widocznie miał jakiś błąd bo wszystkie rodzinki miały w nim wolny czas jak na próbę wprowadzałam ;)
ale teraz śmiga :D

SmileLikeaKimi 01.03.2015 16:03

Witam użytkowników,

mam problem, i to strasznie wkurzający. Jakiś czas temu, doszłam do wniosku, że mam zbyt dużo wolnego czasu, zapragnęłam więc przypomnieć sobie czasy, kiedy namiętnie grałam w The Sims 2. Początkowo zaopatrzyłam się w UC ze słynnego Origin. Po kilku godzinach gra zainstalowała się bez problemu, a nawet uruchomienie jej przebiegło bezboleśnie. Będąc pod wielkim wrażeniem, że gra działa bez zarzutu, rzuciłam się do tworzenia rodziny, otoczenia, nawaliłam kilka tysięcy nieoficjalnych dodatków i rozpoczęłam prawdziwe, pełne wzruszeń i emocji - simowe życie.

Jak się okazało, moja radość nie potrwała długo. Zabawa skończyła się już przy chęci uruchomienia gry po raz kolejny ( po wyłączeniu komputera, kilka dni później ). Podirytowana klikałam w ikonę aplikacji ale gra nie reagowała, nie wyświetlał się nawet żaden komunikat. Zasugerowałam się więc odpowiedzią jednego z użytkowników i zaczęłam uruchamiać grę w trybie zgodności ze wszystkimi dostępnymi na moim komputerze systemami. Gra zadziałała w systemie zgodności z windows 95 - uruchomiła się, ale po stworzeniu rodziny, i chwili zabawy, już przy następnym uruchomieniu gry znów była ta sama sytuacja.

Nie znam się na komputerach, nie wiem co jest grane, ale wkurza mnie to bo straciłam już na to kilka dni. Jeśli ktoś wie jak to błagam, niech mi coś zasugeruje, jakoś pomoże bo mnie krew zaleje :(.

ddo bwayo 01.03.2015 16:05

Usuń z dokumentów (ea games -> the sims 2 uc) pliki .cache, wydaje mi się, że o to chodzi.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:22.