![]() |
Odp: The Sims 4 - problemy z grą
Pozwolę sobie zacytować post Anuli89 z innego forum:
Cytat:
|
POTRZEBUJE POMOCY!
Słuchajcie, co mogę zrobić aby zainstalować na nowo the sims 4 na moim laptopie? nie chodzi o to aby ts4 odinstalować i znów zainstalować. moja siostra wpakowała za dużo obiektów zmodyfikowanych do gry i jak wchodziła aby pograć to wyskakiwało jej, że PROGRAM PRZESTAŁ DZIAŁAĆ i trzeba było zamknąć go. Chodzi o to abym mogła zainstalować the sims 4 jakbym dopiero je dostała (czysta karta). Kiedy odinstalowałam i znów zainstalowałam przez orgin wszystko było tak samo (poprzednio usunęłam te obiekty) i gra się zacina. PROSZĘ O POMOC!!! |
Wait. Wyskakiwał komunikat "program the sims 4 przestał działać", tak? I czy gra się wyłącza zaraz po uruchomieniu czy po jakimś czasie grania?
Pytam, bo jeśli byłaby to wina obiektów zmodyfikowanych, to wyskakiwałby error mówiący o tym, że w grze brakuje jakiś plików, ewentualnie wywalałoby przy wyborze włosów w CASie. Ale jeśli grę wywala na pulpit po jakimś czasie grania, to (zazwyczaj) nie jest wina CC. Simsy mają to do siebie, że czasem się wyłączają bez powodu w dowolnym momencie rozgrywki. Ale zawsze możesz spróbować odinstalować grę, potem wyczyścić rejestr CCleanerem (program jest prosty w obsłudze, myślę, że się połapiesz) i znowu zainstalować grę. Upewnij się jeszcze, czy masz aktualne sterowniki karty graficznej. Nie wiem tylko, czy to coś da, jak już mówiłam, simsy to kapryśna gra. |
Cześć! Może będziecie wiedzieli, w czym problem :( Przy którymś uruchomieniu gry zauważyłam, że dużo dłużej trwa wyświetlanie ekranu ładowania po wyborze rodziny i poruszaniu się pomiędzy parcelami. Nie zmieniałam żadnych ustawień, cały czas ultra grafika. Kiedyś ładowanie trwało 10-15s, teraz nawet ponad minutę... Dodam, że różnica w płynności gry też jest widoczna. Raczej nie ma to związku z wielkością zapisu czy coś, bo tak jak mówię - to stało się nagle, cały czas wszystko szybciutko śmigało a przy którymś uruchomieniu aż wyłączyłam grę, bo tak mnie to irytowało. :/
Zawartość folderu Mods wycięłam, uruchomiłam - problem nadal występuje więc nie leży po stronie dodatków. Help, anyone? :( |
witam,
korzystając z wolnej chwili kupiłam wreszcie TS4. niestety ale już na etapie instalacji pojawił się problem. komputer nie czyta płyty nr 1 (NIE jest to problem komputera na 101%). inne płytki (płyta nr 2, TS3, TS2, muzyka, inne gry) czyta bez problemu. czy jedyne wyjście to reklamacja w empiku? pzdr |
Cytat:
jezeli wgrala za duzo CC to moze warto je usunac i zobaczyc, czy podziala? albo wywalic folder z moich dokumentow na pulpit i opalic gre, sprawdzajac, czy to aby na pewno ich wina. |
To ja mam problem tylk oz niektórymi dodatkami CC. Niektóre chodzą pięknie w grze, a niektóre, kiedy chce je wykorzystać, ścinają grę i wyskakuje okienko, że program przestał działać. Da się coś z tym zrobić?
|
Od jakiegoś czasu gram w The sims 4 i nie było żadnego problemu aż do tej pory. Pewnego dnia chciałam sb kupić dodatkowe krzesła do domu i normalnie weszłam w tryb budowania no i chciałam kupić ale gdy klikłam to pojawił się czarny ekran robi sie tak tylko gdy chce kupic wyposazenie do domu, budowac czy cos moge tylko z tym jest problem. Odinstalowałam już wszystko i nadal tak jest! POMOCY!!! CO MAM ZROBIĆ ŻEBY TAK SIĘ NIE ROBIŁO???:|:(:((
|
Po co w ogóle wgrywacie tyle tych CC, a potem będą znowu płacze, że gra Wam zamula i złe EA źle optymalizuje :P
Malynowalola jak dla mnie na bank winne są jakieś mody/dodatki lub karta graficzna. |
nie wgrywałam żadnych modów/dodatków a karta nwm...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:06. |