TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

brzos 31.07.2009 12:25

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał bouffe (Post 1083850)
Chyba tak, ale poczekaj, zaraz sprawdzę w grze. :)

na razie gram rodzina, gdzie kobieta ma 6 poziom, a mezczyzna 4, wiec ;] jakby cos, to sama sprawdze.
ale dzieki bardzo :>

Krzykaczus_Pospolitus 31.07.2009 12:35

Cytat:

Napisał Upadła Dusza (Post 1085351)
Kiedyś juz o to pytałaś:

i dostałaś odpowiedź:

Czyli po prostu klikasz i dajesz idź tu, czy przybiegnij tu i tyle.

No dzięki, tak mi się wydawało, że gdzieś o tym pisałam, ale nie mogłam znaleźć:D.

madej23 31.07.2009 14:28

Gdy grałem rodzinom Ćwir to zobaczyłem że kilka nagrobków jest innych (są trochę większe) . Jak zrobić żeby sim miał taki duży grób ???

brzos 31.07.2009 14:39

Cytat:

Napisał madej23 (Post 1085478)
Gdy grałem rodzinom Ćwir to zobaczyłem że kilka nagrobków jest innych (są trochę większe) . Jak zrobić żeby sim miał taki duży grób ???

wydaje mi sie, ze to kwestia sposobu, w jaki sim umarl. jak ze starosci, to wielki.
itepede.

bouffe 31.07.2009 14:45

Cytat:

Napisał brzós (Post 1085374)
na razie gram rodzina, gdzie kobieta ma 6 poziom, a mezczyzna 4, wiec ;] jakby cos, to sama sprawdze.
ale dzieki bardzo :>

A, to dobrze. Chyba już Twoi simowie są na 'poziomie' zapiekanki. :D

kamil11 31.07.2009 15:02

Cytat:

Napisał madej23 (Post 1085478)

Trzba mieć dużo punktów szczęścia życiowego.

Nix 31.07.2009 16:30

Cytat:

Napisał rocktechnika
Co do kamieni, to poczekaj troszkę, zanim pojawią się ponownie w skrzynce. Nie wiem dokładnie, ile to trwa - dobę lub może tylko do następnego poranka jak przyjdzie ubrany na niebiesko Sim i włoży do Twojej skrzynki paczuszkę...? Coś koło tego

Jeśli chodzi o karierę, to jest pewien nielegalny sposób. Proszę, by mnie ktoś poprawił, gdy napiszę nie-do-końca prawdę, ponieważ od kilkunastu dni jestem bez Simów.
Otóż w konsolę kodów wpisujesz "testingcheatsenabled true", następnie klikasz myszką z wciśniętym klawiszem Shift na skrzynkę pocztową i z menu wybierasz opcję dotyczącą kariery "Wybór kariery" (czy jakoś tak). Pojawiają się wszystkie możliwe ścieżki kariery (łącznie z pracami dorywczymi). Wybierasz karierę "Muzyka" i pojawiają się dostępne etapy. Jeśli dobrze pamiętam, to po któryś z tych etapów jest właśnie rozdzielenie na karierę muzyka rockowego i twórcę muzyki filmowej (?) i możesz albo wybrać od razu pierwszy etap kariery muzyka rockowego lub wybrać "etap-przed" i gdy awansujesz, to znów będziesz mogła wybrać ścieżkę.
Albo, albo, albo - po prostu - zacząć karierę od nowa. Obędzie się bez kodów, choć będzie to trwało wieki
Uf

Dzięki dzięki. Jeśli chodzi o kamienie - w końcu wpadłem na to, jak je mieć xD Dzięki za pomoc. A jeśli chodzi o karierę sima, chyba tak zrobię, chociaż kodów używać nie lubię.

kolejne pytanie: czy przy przeprowadzce da radę przesadzić rośliny z "byłej" parceli na "przyszłą" ?
Jeśli tak, umieszcza się je jakoś w wyposażeniu domowym czy jak?

agnieszka130187 31.07.2009 17:29

Od czego zależy jaką rybę można wrzucić do oczka wodnego ?
Mam złowione 90% gatunków ryb i mam opcję wrzucenia do mojego stawku tylko rekina, w poprzedniej rodzince mogłam wrzucić z cztery rodzaje ryb....

Mamełe 31.07.2009 18:03

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1085609)
Od czego zależy jaką rybę można wrzucić do oczka wodnego ?
Mam złowione 90% gatunków ryb i mam opcję wrzucenia do mojego stawku tylko rekina, w poprzedniej rodzince mogłam wrzucić z cztery rodzaje ryb....

Rybę mozesz wrzucić do stawu, jezeli masz co najmniej 10 ryb określonego gatunku.

co do roślin, to nie próbowalam, ale może da się za pomocem kodu moveobjects on umieścić je w wyposazeniu rodziny?

agnieszka130187 31.07.2009 18:35

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1085627)
Rybę mozesz wrzucić do stawu, jezeli masz co najmniej 10 ryb określonego gatunku.

co do roślin, to nie próbowalam, ale może da się za pomocem kodu moveobjects on umieścić je w wyposazeniu rodziny?

Wielkie dzięki, nie zwróciłam uwagi na ilość złapanych ryb. :)

A czy nasiono życia można znaleźć tylko w katakumbach, czy normalnie w innych miejscach tez ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:39.