TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Mamełe 31.07.2009 17:53

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1085659)
Wielkie dzięki, nie zwróciłam uwagi na ilość złapanych ryb. :)

A czy nasiono życia można znaleźć tylko w katakumbach, czy normalnie w innych miejscach tez ?

Ogólnie szukaj nieznanych nasion specjalnych, to na pewno z któregoś wyrośnie i życiodajna roslina.

brzos 31.07.2009 18:11

Cytat:

Napisał bouffe (Post 1085490)
A, to dobrze. Chyba już Twoi simowie są na 'poziomie' zapiekanki. :D

no, juz 'podrosli', ztp ;pp
ale mam rozbudowana rodzine xd rodzice, blizniaki i starsza corka, nie wyrabiam xd
boolprop mi nie chodzi, a chyba chodził :|

rocktechnika 31.07.2009 19:11

Cytat:

Napisał October (Post 1085567)
Dzięki dzięki. Jeśli chodzi o kamienie - w końcu wpadłem na to, jak je mieć xD Dzięki za pomoc. A jeśli chodzi o karierę sima, chyba tak zrobię, chociaż kodów używać nie lubię.

kolejne pytanie: czy przy przeprowadzce da radę przesadzić rośliny z "byłej" parceli na "przyszłą" ?
Jeśli tak, umieszcza się je jakoś w wyposażeniu domowym czy jak?

Sorrki wielkie za zmienienie płci ;) Przydałyby się przy nicku znaczki określające płeć ;)

Raczej nie da się "przesadzić" rośliny. Próbowałam przenieść do wyposażenia rodziny, ale nic z tego nie wyszło :/

simka.nalin 31.07.2009 20:14

Ja mam młodych dorosłych w jednym domu i jeden z nich poznał dziewczynę i się zaręczył. Jak go przeprowadzić, do tej dziewczyny?

simka.nalin 31.07.2009 20:15

Mój sim zaręczył się z dziewczyną z na przeciwka. Jak go przeprowadzić do niej??

papryczka 31.07.2009 20:53

Mam 2 pytania :)

1.
Cytat:

Napisał okruszek (Post 1083297)
Vanillea tort anielski mozesz jesc do woli, tylko ambrozja powoduje cofniecie wieku.

O co chodzi z tą ambrozją? Skąd ją można mieć?

2. Po co właściwie są ulubione rzeczy każdego sima, takie jak muzyka, danie i kolor? Do czego to potrzebne?

Nix 31.07.2009 21:06

chyba będę tu stałym bywalcem o.O

czy istnieje jakikolwiek sposób na to, by sim z dorosłego stał się młodym dorosłym? jakimś cudem mój się postarzał... zapewne przez granie w tym samym mieście przez siostrę... i nie miałem na to wpływu. Dodatkowo, za kilka dni ma się stać emerytem.
a chciałem nim pograć dłużej w jednej postaci...
I szkoda mi trochę grać nim "od nowa" (wprowadzić do miasta jego "młodą" wersję, która jest w bibliotece) bo ten starszy ma już dużo punktów umiejętności.

ehhh, wielka szkoda z tymi roślinami ;/

brzos 01.08.2009 10:14

Cytat:

Napisał simka.nalin (Post 1085830)
Ja mam młodych dorosłych w jednym domu i jeden z nich poznał dziewczynę i się zaręczył. Jak go przeprowadzić, do tej dziewczyny?

musisz przełączyć aktywną rodzinę na tą dziewczynę, a potem wziąć z nim ślub : )

Cytat:

Napisał papryczka (Post 1085869)
2. Po co właściwie są ulubione rzeczy każdego sima, takie jak muzyka, danie i kolor? Do czego to potrzebne?

chyba tak dla picu, tyle, że jak urządziłam na limonkowo pokój dziewczyny, to miała 3 nastrójniki dobre na ten temat [meble nie byly jakies drogie], chociaż wątpię, żeby o to chodziło, po drugie, jeśli zje np. surówkę (załóżmy, że to jest ulubione danie przykladowego sima) to ma nastrójnik, że zjadła coś dobrego, chociaż to się pojawia i w przypadku innych dań (xd), no i jak włączysz np. elektroniczną [ulubioną sima], to bodajże jest nastrójnik coś z muzyką czy tańcem (o ile tańczy ;p).
ale nie wiem xdd

October - podobno ambrozja powoduje cofnięcie wieku, jak to napisał ktoś, bodaj okruszek, ale nie wiem ^^ nażryj się ambrozji i zobacz xd

agnieszka130187 01.08.2009 10:54

Jeżeli chodzi o przeprowadzkę, to moja Simka poznała Sima zauroczyli się i w pewnym momencie wyskoczyło pytania czy ona chce się do niego przeprowadzić. :) W szoku byłam. :D
Co do ambrozji ktoś pisał szybciej, że cofa, ale do tej samej grupy wiekowej, ja osobiście nie wiem, bo nie wyhodowałam jeszcze rośliny życia. :)

ultraviolence 01.08.2009 13:28

A ja zupełnie ni z gruchy, ni z pietruchy: do czego potrzebna jest ryba śmierci? Mało grałam w trójkę i chciałabym wiedzieć, do czego można ją wykorzystać :P.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:18.