TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Candle 06.08.2015 12:53

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Pisałam z Russel'em Jay
:) zaraz spróbuję jeszcze raz :) mam nadzieję, że trafię na innego :P

EDIT: Udaało się :D poprosił tylko o kod do którejś gry z serii The Sims 2 i dodał TS2 UC do konta origin :)
aa i był to Abhishek :)
Powodzenia Nina14! :)
aa i baardzo dziękuję LepkiePaluszki23,, gdyby nie ty wcale bym nie próbowała :rolleyes: :)

Nina14! 06.08.2015 18:28

@UP-w sensie że kod z instrukcji z opakowania?

I myślę,że spróbuję,tylko nie teraz bo to będzie podejrzane *-* ...

Edit: a i jeszcze-jak się dostać na zagraniczny chat?

Hebe 06.08.2015 18:48

Cytat:

Napisał Nina14! (Post 1857779)
@UP-w sensie że kod z instrukcji z opakowania?

Ten, który wpisujesz przy instalacji gry.

tut 07.08.2015 20:36

Cytat:

Napisał tut (Post 1857718)
Usunęłam ten plik , wrzuciłam z powrotem te packagesy od domków i po baardzo długim czekaniu, chyba z pół godziny łącznie udało mi się wejść do mojego miasta. Weszłam jeszcze raz do tego domku co wczoraj i nie migały już te wszystkie tekstury na niebiesko, ale kilka nadal. Mniejsza z tym.
Czy za każdym razem jak uruchamiam grę będę musiała tyle czekać? Wczoraj przeglądałam cały folder downloads w programie clean instaler i pousuwałam zdublowane pliki itd. ale niewiele jak widać to dało. Dodam, że tych dodatków mam ok. 6,5gb...
A i jeszcze jedno mam pytanie. W grupie wiekowej nastolatki mam bluzki, które nie działają. Czy to nie są aby bluzki, które działają tylko w grupie dorosłych i dlatego jako nastolatki wyświetlają się błędnie? O ile mnie rozumiesz? I czy nic się nie stanie, jak będąc w grze bym je usunęła? Czy w ogóle można usuwać dodatki typu ubrania (np. te, które mi się nie podobają) bezpośrednio z gry będąc w CASie?

Ponawiam pytanie.

Shiver 07.08.2015 21:00

Dodatki z internetu wpływają na czas ładowania gry. Za pierwszym razem jest zawsze dłużej, ale mimo wszystko musisz swoje odczekać. Sporo zależy od komputera, ale przede wszystkim od ilości CC. Przy 6 GB ładowanie musi trochę zająć. Możesz ten czas trochę skrócić, np. kompresując dodatki programem The Compressorizer albo porządkowaniem dodatków w taki sposób aby w folderze Downloads było jak najmniej podfolderów.
Usuwanie dodatków bezpośrednio z gry (czy to w CAS-ie czy w trybie budowania/kupowania) jest bezpieczne, ale musisz się liczyć, że jeśli kiedyś wykorzystałaś gdzieś dany dodatek to mogą się pojawić właśnie niebieskie tekstury czy inne błędy.

tut 07.08.2015 22:50

I jeszcze pytanie czy jak usuwam dom ze skrzyni domów, który zainstalowałam plikiem sims2pack, to czy usuwa mi też CC, które razem z nim doszły?

Shiver 08.08.2015 06:50

Nie, usuwasz sam dom, CC zostaje.

Nina14! 09.08.2015 10:53

Cytat:

Napisał LepkiePaluszki23 (Post 1857695)
W opcji Select an issue wybierz Account Creation/Change, a na dole w okienku opisz swój problem. Po opisaniu go kliknij przycisk Next.
Po odczekaniu minut tam napisanych powita ciebie doradca Ea. Najlepiej przygotuj sobie tłumacz np. google. i opowiedz mu, ze nie zdążyłaś na promocję, a chciałabyś grę The Sims 2 Ultimate Collection. :)

Czyli w tym opisie problemu mam napisać że Chcę TS2UC?

EDIT:dobra nie było pytania.
Trochę długo się czeka.

EDIT 2: jeju mielę te sprawę 1,5 godziny u nich jest 5 nad ranem a ja szpanię swoim super ingliszem...wcale nie fajnym.

Nina14! 09.08.2015 12:12

Udało się dodać grę do konta!
Nic nie pomoże w pisaniu po angielsku tak samo jak mój angielski,pojedyńcze słowa z Tłumacza i angielski Mamy xD
Lepkie Paluszki i Candle-wielkie dzięki za podniesienie na duchu i pomoc :)

LepkiePaluszki23 09.08.2015 12:16

A nie mówiłem, że się uda? :)
Nie ma za co :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:45.