TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

x3Kitty 11.08.2015 12:13

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Woow też udało mi się uzyskać The Sims 2 UC, ale dopiero za drugim podejściem. Cesar mi powiedział, że promocja się skończyła i nic nie jest w stanie dla mnie zrobić. Ale Pinik (czy coś w tym stylu) najpierw powiedział, że nie może mi pomóc, ale zapytał czy mam The Sims 2 powiedziałam, że tak, podałam kod i wysłała mi na maila kod do UC. Fajnie :D
Dodatkowo chciałabym wam powiedzieć, że jeśli na win.8 albo innym systemie macie problem z grafiką skorzystajcie z programu graphic rules maker :) tutaj poradnik : http://thesimstimes.cba.pl/2014/07/p...a-pozegnaj-go/

tut 12.08.2015 01:51

Słuchajcie, chciałam wprowadzić do domu simkę z małym dzieckiem tzn. do domu jej koleżanki no i wyskakuje mi okno, żebym wybrała simów do przeprowadzki i wybieram że tą simkę i jej dziecko, zatwierdzam i wprowadza mi się tylko simka... bez małego dziecka. Dlaczego? Jak to naprawić?

Edit. Po wielu próbach zrobiłam tak:
Zaprosiłam ją do siebie, inseminatorem teleportowałam na swoją parcelę jej syna i zaproponowałam wprowadzenie. Nie wiem jaka w tym logika, ale udało się.

x3Kitty 12.08.2015 11:54

Czasem jest tak, że wprowadzi się sim dorosły a pozniej dziecko sie pojawia

Liv 12.08.2015 12:13

Cytat:

dziecko, zatwierdzam i wprowadza mi się tylko simka... bez małego dziecka
Bo zanim małe dziecko zniknie Ci z parceli, trzeba chwilę poczekać. Tak samo przy wprowadzaniu.

tut 12.08.2015 16:37

Ahaa, a ja już panikę sieję xD
Teraz mam problem, bo chciałam nastolatkę przeprowadzić (obecnie mieszka z matką, a chciałam wprowadzić ją do ojca), ale nie ma takiej opcji ... Coś będę musiała wykombinować.

Aperlaxive 13.08.2015 16:05

Nastolatkowie nie mogą mieszkać sami, chyba, że umrze im rodzina.
Przeprowadź obie do ojca i potem niech matka wróci do domu :)

@Liv Nie korzystam z modów, używałam w życiu tylko jednego programu (do regulacji wymiarów parceli). Mam ograniczoną ilość dodatków z neta i często gram z wyłączonymi.
Także znam się tylko na "normalnej" grze :D

Liv 13.08.2015 16:51

Cytat:

Nastolatkowie nie mogą mieszkać sami
O InTeenminatorze nie słyszała? ; o

A nastolatkę do ojca najprościej i najszybciej można dołączyć za pomocą InSimenatora.

scavo 13.08.2015 19:16

Cytat:

O InTeenminatorze nie słyszała? ; o
Zawsze można zrobić nastolatkę/a z byle jakim rodzicem i zabić rodzica za pomocą boolprop testingcheatsenabled true ;p

tut 14.08.2015 02:30

Ale Inseminatorem chyba nie ma wpisu do wspomnień? Chociaż nie wiem co mi zależy, że się tak uczepiłam...
Po drugie-nie wprowadzę obu do niego, bo jakbym wyprowadziła matkę spowrotem do swojego domu, to musiałabym go meblować jeszcze raz, a mi się nie chce xD
Pomyślałam, żeby dodać do rodziny matki jakiegoś randomowego obcego dorosłego i z nim wyprowadzić do ojca małolatę.

A w Inseminatorze to którą opcją to trzeba zrobić?

Liv 14.08.2015 10:08

Cytat:

Zawsze można zrobić nastolatkę/a z byle jakim rodzicem i zabić rodzica za pomocą boolprop testingcheatsenabled true ;p
To jest sposób dobry dla tych, którzy dopiero co dostali simsy :P
Cytat:

Ale Inseminatorem chyba nie ma wpisu do wspomnień? Chociaż nie wiem co mi zależy, że się tak uczepiłam...
Coooo?! xD Oczywiście, że nie ma. Możesz je sobie ręcznie dodać w SimPe jak Ci bardzo zależy.
Cytat:

A w Inseminatorze to którą opcją to trzeba zrobić?
Niech ojciec zaprosi córkę do siebie. Ty z katalogu wybierz Family tree (takie drzewko bonsai w niebieskiej doniczce). Jak już simka się pojawi na parceli, wybierz na nim opcję Add to Household > imię simki.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:37.