TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Searle 26.06.2014 19:28

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Mój zapał do czwórki gaśnie z każdym Waszym postem. Smuci mnie, że na tak uparagnione rzeczy trzeba będzie czekać latami, aż łaskawie wydadzą jakiś ciekawy dodatek, którego do tej pory w trójce nie było.

Master of Disaster 26.06.2014 20:01

Gdzieś przeczytałam, że jeden z producentów czwórki stwierdził, że małych dzieci nie będzie w podstawie, bo... za dużo z tym roboty.
CO ZA PAZERNE LENIE! Oni chyba kolejny raz chcą dostać nagrodę Złotej Kupy, za przeproszeniem.

Piwusia 26.06.2014 20:16

No jak to, Searle :) Przecież będą emocje i można się pobawić w ubierankę w CAS-ie... :p
Ciuchy pewnie dochodzić będą, trochę pofantazjowałam, ale formuła dodatków ulegnie kompletnej zmianie i ze 100 % pewnością mogę powiedzieć, że będzie polegała na jeszcze większym rozdrabnianiu się. Ale co tam dodatki, ciekawe jak to będzie z podstawą. :) Jak już mówiłam, oby rozgrywka była tak dobra jak kreator tworzenia Simów, który tak twórcy wszędzie pokazują. Ciekawe czemu równie chętnie nie pokazują rozrywki?

anie_1981 26.06.2014 20:22

Jak wyszła podstawka trójki i zobaczyłam jak mało jest rzeczy w katalogu kupowania, to byłam pewna, że coś musiało się źle zainstalować, przecież to niemożliwe, że jest tylko tyle mebelków i innych dupereli... Pomyślałam sobie wtedy, że już bardziej okroić podstawy się chyba nie da... A tu proszę, pomyliłam się... Jak się nie da, jak się da!? EA wszystko potrafi!

Nevada 26.06.2014 20:34

ktoś ładnie ujął, że plusem tych nowych zmian jest to, że małe dzieci nie będą mogły się utopić w basenie. :D

Mroczny Pan Skromności 26.06.2014 20:45

I tak nie mogły, więc to jednak żaden plus :<

Nevada 26.06.2014 21:35

potwierdzono, że nie będzie prywatnych szkół ani piwnic w podstawie.
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759661.page

anie_1981 26.06.2014 21:41

Lol, to się robi coraz ciekawsze :P

Levkoni 26.06.2014 22:21

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1818228)
Jest całe mnóstwo opcji, dla których warto kupić tą grę, tylko nie dla każdego są tak samo ciekawe. Widocznie dla Ciebie nie i chyba nic nie da się na to poradzić. Co do reszty rozgrywki, skąd wiesz, że jest zmarnowana? Nie pokazali nam jeszcze rozgrywki.

Taaak? A wymień mi opcje zapowiedziane przez twórców, dla których warto kupić grę? ;> Przecież z większości zrezygnowali. Stany emocjonalne? W porównaniu z tym co zabrali to jest ziarenko. Ciekawy CAS? Przyznaję, że CAS jest świetny, ale nie będę kupował gry tylko dla tego narzędzia. I nie twierdzę, że w ogóle jej nie kupię - zaczekam aż dodadzą opcje, które być powinny czyli głównie małe dzieci. Wtedy i tak zapłacę za grę mniej bo w dniu premiery kosztuje więcej (kupiłbym chętnie, gdyby nie to, że będzie tak okrojona).

Kerbi 26.06.2014 22:29

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1818210)
Kerbi, małe dzieci [...] Mają sporo interakcji, a dzięki dodatkom płytowym i Store można je zabierać na spacery w wózku, sadzać na sprężynowym jeźdźcu, moczyć je na brzegu oceanu, mają też chodzik i kojec ze Store.

No tak, ale sama zauważyłaś, że wszystkie te fajne rzeczy dochodzą albo w dodatkach, albo w Store ;) Dlatego dla mnie większy sens ma udostępnienie tego wszystkiego razem, a nie żeby dziaciaczki nudziły się aż do czasu, gdy wydadzą jakiś dodatek z rozrywką dla nich.
Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1818210)
A to, że nie wszystko da się upchnąć do podstawki to bujda, czemu dało się umieścić małe dzieci i baseny w podstawce TS2 i TS3, a w TS4 nie? To bez sensu.

Nie, to nie jest tak, że się nie dało. Po prostu zamiast powielać te same schematy, twórcy postanowili stworzyć zupełnie nową podstawę dla kolejnej serii. To nie skreśla dodania rzeczy z poprzedniczek w przyszłości. Moim zdaniem rozpoczęcie gry od czegoś nowego, czego jeszcze w Simach nie było, jest o wiele bardziej ciekawe, niż "odkrywanie" za każdym razem tego samego i oczekiwanie na jakiś dodatek, który wprowadzi jakąkolwiek nowość.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:05.