TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Zainstalowałam oryginał i łatke... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13863)

FaNtA 15.02.2005 22:51

hm a ile simów w domu? dom urządzony mocno czy jest troche luzu? dużo wspomnień?

jakbyś dokupiła ciut więcej ramu to raczej by się to rozwiązało.

Mesmerize 16.02.2005 07:38

ja obstawiam ze to wina pamieci. i tak jak napisane w tamtym temacie, jak masz wlaczone w tle gg(nawet niepolaczonego) antyvira i cos jeszcze to gra moze zaczac szalec, zwlaszcza pod xp. a na zapisanie wspomnienie (bo przy tym sie wywala) gra jednak zuywa troche wiecej pamieci. u mnie czasem (na szczescie teraz juz rzadko) gra na moment zlaguje a mam 640mb ramu (tyle ze ja juz antyvira nie wylaczam).

WITAMINKA 16.02.2005 21:04

Może to wina jakiś ściągniętych dodatków. :O

Charlottka 16.02.2005 21:29

Cytat:

Napisał WITAMINKA

No tu sie zgadzam...Opisz jak sie zacina.
Gra staje i nie możesz w nic kliknąc?
Ładuje się z pół godziny i nic?Jezeli jest coś zładowaniem to możesz w trakcie tego ładowania kliknać Alt+Ctrl+Delete( Delete jest nad tymi 4 strzałeczkami co się nimi gra) wtedy sie wyświetli takie okienko i bedzie napisane:

Zadanie: Stan:
The Sims 2 Uruchomiony/Brak Odpowiedzi

Jak będzie napisane Stan: Uruchomiony to jest ok. ale jak Brak Odpowiedzi to sie zacina na amen:P
Możesz spróbowac zrobić rodzine z jednym simem i żeby jego dom to była ściana z telefonem i moze niech zadzwoni po adopcje i tyle....
Nic wiecej powiedziec nie moge bo na tych RAM-ach sie nie znam :\
Może coś z mojej wypwoiedzi bedziesz miała B)

Ancia Pingwin 16.02.2005 22:01

Myślę, że to nie jest błąd gry

Myślę, że to nie jest błąd gry i łatka nie pomoże i to czy gra się zatnie nie zależy czy moment jest ważny, czy nie. Ja jednak myślę, że to jednak coś z pamięcią RAM, nio a jak nie, nio to nie wiem.

Detch 17.02.2005 08:11

Taak, masz za malo pamięci, albo jak ja to naywam balagan w kompie. Simsy lepiej wgrywac na czystego kompa, ze tak to nazwe...

dagsia 17.02.2005 11:50

Nie mam...

Cytat:

Napisał WITAMINKA

Nie mam żadnych dodatkOf :|

D'A'V'I'D 17.02.2005 14:06

Raczej pamięć RAM

Zgadzam się z poprzednikami co do pamięci RAM ja sam mam windows XP i 512 RAM i Simy jeszcze mi się ani razu nie zacieły, a mam pirata :).

dagsia 17.02.2005 14:31

Cytat:

Napisał D'A'V'I'D
Zgadzam się z poprzednikami co do pamięci RAM ja sam mam windows XP i 512 RAM i Simy jeszcze mi się ani razu nie zacieły, a mam pirata :).

No to zostaje tylko dokupić :* THX za odpowiedzi.... a jeśli macie jeszcze jakieś pomysły dlaczego mi sie zacina gra to nie bronie pisać :*

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:50.