TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Jak zgrać piosenki z gry na dysk??? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=16617)

Dream 06.04.2005 16:43

...

Cytat:

Napisał thomek-rex
mam mam i jeszcze raz mam :P trzeba wejść do mój komputer/dysk c/program files/ea games/thesims 2/TSdata/Res/Sound i tamte pliki co będą w folderze sound otworzyć za pomocą windows media player.!!!!!!!
EDIT
o i najważniejsze trzeba te pliki skopiować bo inaczej jeśli sie je wytnie nie będzie muzyki w simsach !!!!
p.s trochę długo będzie się kopiowało :D

A nie lepiejby je było mieć w formacie mp3? Wybierasz se piosenkę jaką chcesz i mniejby to zajmowało :D

lay 06.04.2005 18:16

Cytat:

Napisał thomek-rex
mam mam i jeszcze raz mam :P trzeba wejść do mój komputer/dysk c/program files/ea games/thesims 2/TSdata/Res/Sound i tamte pliki co będą w folderze sound otworzyć za pomocą windows media player.!!!!!!!
EDIT
o i najważniejsze trzeba te pliki skopiować bo inaczej jeśli sie je wytnie nie będzie muzyki w simsach !!!!
p.s trochę długo będzie się kopiowało :D

Jak otwieram je media to on pokazuje coś takiego -
Cytat:

Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku.
. To co mam zrobić?? Pliki te są w formacie PACKAGE (czy coś wtym stylu...). A tak w ogóle to się zdecyduj - czy są w moich dokumentach, czy programach...

Cytat:

No więc możesz je zgrać przez SimPe. Ale czy to jest dozwolone. Nie wiem. Dlatego nie będę pisał. Przepraszam!
Ale jak to można zobić?? I czy na pewno działa (bo nie chcę wgrywać simPe nie potrzebnie...)...

Cytat:

A nie lepiejby je było mieć w formacie mp3? Wybierasz se piosenkę jaką chcesz i mniejby to zajmowało :D
Ale jak to można zrobić?? Tez bym chciała....

-tamatha- 06.04.2005 20:25

Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku.

. To co mam zrobić?? Pliki te są w formacie PACKAGE (czy coś wtym stylu...). A tak w ogóle to się zdecyduj - czy są w moich dokumentach, czy programach...

Ja wciskam ok i odtwarza mi się normalnie

lay 08.04.2005 16:47

Juz mi chodzi. Otworzyłam winampem... bo ten media nie działał. Nie wiem, dlaczego....

Artusek 08.04.2005 19:35

Zeby sluchac osobnych piosenek, trzeba ktorys z tych plikow otworzyc w SimPe, zaznaczyc jeden z nich (nazywaja sie "mp3 or xa Sound File") kliknac prawym przyciskiem myszy i "extract...", a potem wybrac miejsce, gdzie SimPe ma wypakowac plik. Sa w formacie mp3.

lay 28.06.2005 17:21

Jest jeszcze jeden sposób... O wiele łatwiejszy. Wystarczy ręcznie zmienić rozszerzenie pliku na mp3... Wtedy można go otworzyć każdym programem do słuchania muzyki...

Lord Voldemort 28.06.2005 17:47

Cytat:

Napisał lid
Jest jeszcze jeden sposób... O wiele łatwiejszy. Wystarczy ręcznie zmienić rozszerzenie pliku na mp3... Wtedy można go otworzyć każdym programem do słuchania muzyki...

Mam do ciebie poważne pytanie.
Jak to zrobić?

viper_88 28.06.2005 21:00

Cytat:

Napisał Artusek
Zeby sluchac osobnych piosenek, trzeba ktorys z tych plikow otworzyc w SimPe, zaznaczyc jeden z nich (nazywaja sie "mp3 or xa Sound File") kliknac prawym przyciskiem myszy i "extract...", a potem wybrac miejsce, gdzie SimPe ma wypakowac plik. Sa w formacie mp3.

Wielkie dzięki za wyjaśnienie, mam już kilka *.mp3 :D

Cytat:

Napisał Piękna Dziewczyna
Jak to zrobić?

Musisz jedynie zmienić tekst po kropce, w nazwie pliku

Ps. Jeżyli w opcjach folderu masz włączone ukrywanie rozszerzeń znanych formató plików, musisz to odznaczyć

lay 30.06.2005 08:15

Cytat:

Napisał Piękna Dziewczyna
Jak to zrobić?

Najłatwiej (wg. mnie) robi się to w total commanderze... Jak zmieniasz nazwę pliku to zmieniasz rozszerzenie (razem z całą nazwą) np. z cośtam.package na muzyka.mp3.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:06.