Cytat:
Napisał Hunter666
Ja mam od wczoraj ten sam problem z tym że mam orginalne Simsy i nie mam żadnych dodatków z neta. Podczas włączania jakiejś rodzinki wyskakuje mi wciąż ten napis. Nie wiem kompletnie co mam z tym zrobić. Antywirusa i sprawdzanie dysku już robiłem więc to raczej nie to. Problem mam jeszcze z innymi grami, jak Bloodrayne czy Painkiller. Podczas grania w nie po jakimś czasie komputer całkowicie mi się wyłącza. Coud you help me??
|
Przyczyn może byc co najmniej kilka. Nie podałeś na jakim sprzęcie grasz, a może to być dosyć istotne zwłaszcza, że masz problemy z innymi grami.
1. Sprawdź ustawienia wydajności komputera - ustaw pamięć wirtualną tak by miała stałą wartość. Sprawdź twardy dysk (szczególnie systemowy) i ewentualnie zdefragmentuj go. Sprawdź w opcjach gry czy nie masz włączonej opcji ściągania dodatków.
2. Sprawdź aktualizacje systemu i zainstaluj wszystkie możliwe poprawki krytyczne. Sprawdź sterowniki do karty graficznej.
3. Jeżeli "odchudzałeś" system, wyłączając zbędne usługi to przywróć je z powrotem.
4. Jeżeli "podkręcałeś" procesor, kartę graficzną lub RAM to przywróć oryginalne ustawienia.
5. Jeżeli zmieniałeś kartę graficzną na lepszą to spróbuj odpalić grę na starszej karcie - niewykluczone, że zasilacz nie wytrzymuje obciążenia.
To na razie tyle. Jak przyjdzie mi jeszcze coś do głowy to dodam kolejne punkty.
|