![]() |
To jest jedno z nielicznych FS, które przeczytałam całe od deski do deski(przynajmniej ten odcinek) i naprawdę ta historia mnie urzekła... Kurcze ta bohaterka jest troszkę podobna do mnie^^. Naprawdę odcinek jest bardzo godzien podziwu dla ciebie. Tekst zrozumiały, prosty, bez błędów, ładna stylistyka zdań. Zdjęcia wyraziste, i naprawdę oddające całą treść. Czekam z niecierpliwością na kolejne losy bohaterki. Och normalnie Trzy światy jej..
|
Sam tytuł już zachęcił mnie do czytania :) Na początku miałem wrażenie, że klimat jest trochę jak z jednej z moich ulubionych gier czyli "The Longest Journey". Ciekaw jestem bardzo jak rozwinie się akcja. Zyskałaś we mnie wiernego czytelnika :) Pozdrawiam.
|
Trafiłam na to FS bodajże wczoraj. Złe samopoczucie i ból głowy sprawiły, że odłożyłam ocenę tego majstersztyku na dziś. Jak mam migrenę, to robię się zła a nie chciałam by się to odbiło na komentarzu ;] Mogę z dumą oświadczyć, że zyskałaś stałego czytelnika. Pięknie !
10/10 Możesz być z siebie dumna, pierwszy raz dałam taką ocenę . Pierwszy ! Jestem zachwycona :D pozdrawiam Oazis PS: A ci co dają najniższą oenę, nie czytając to trąby, o ! |
Natknęłam się na to FS wczoraj ale odłożyłam czytanie na później, ponieważ byłam zmęczona.
Oczywiście dziś natychmiast wróciłam do tego FS. W końcu to kolejne dzieło autorki moich ukohcanych kronik cienia! Szkoda że to nie jest ich druga część ale widze że to FS dorównuje im. Jest świetne. Jak widać akcja dopiero się rozkręca więc nie będę się czepiała że mało się dzieje. Trochę brakuje tu tego mrocznego klimatu który towarzyszył kronikom, ale to przecież nie one...... Cóż najpierw zobaczymy o czym wogle jest to Fotostory. Zdjęcia ładniutkie i ślicznie obrobione. Będe tu niewątpliwie często zaglądać Z oceną wstrzymam się na razie do drugiego odcinka, ale sądze że teaz byłoby to 10/10 |
Chciałam tylko przypomnieć, że jeśli nie macie do napisania NIC konkretnego, prócz tego, że będziecie wiernymi czytelnikami, to używajcie sond - głosujcie.
Ile razy mam powtarzać??? :ninjaf: |
Świetne. Cudowne. Nieziemskie.
Bardzo mi się spodobało. Po co było się zamartwiać? Niepotrzebnie. Podoba mi się twój styl pisania. Również jestem za tym, byś kontynuowała Kroniki cienia. Zdjęcia mają bardzo ładną oprawę graficzną. Taki odcinek mi odpowiada. Nie potrzebuję zbyt wielu zdjęć. Najważniejsza jest treść. Owszem, zdjęcie to także podstawa fotostory, ale dzięki treści zyskuje ono sens. Już kończę, nie po to tu jestem, żeby definiować istotę fotostory. Powiem ci tyle - urzekła mnie twoja historia. Daję najwyższą ocenę z możliwych. Pozdrawiam i czekam na następne części twojego dzieła ^^ |
Odpowiedzi
Dlaczego tytuł jest mylący?
Wcale taki nie jest. "Voyage" to francusku podróż, a po angielsku rejs. Dlaczego więc nazwałam tak to FS? Patrz zarzut 1 Dlaczego tak częśto powtarzasz "jej"? Pierwszy odcienek to głównie przemyślenia Dorcas i moje o niej, więc trudno mi było czymkolwiek to zastąpić. Skąd sciągnełaś włosy Dorcas? Nie wiem dokładnie, ale chyba z ModTheSims2 Wasze zarzuty: 1.Kroniki Cienia miały bardziej fascynujący początek. "Voyage" nie jest horrorem (skąd wam to przyszło do głowy?), ani niczym w stylu "Kronik". Póżniejsze odcinki mają co prawda coś z dramatu psychologicznego, ale to FS jest moją próbą zmierzenia się w gatunkiem... no, tego dowiecie się póżniej. 2.Temacik trochę oklepany. Prawdę mówiąc, z takim fotostory jeszcze się na forum nie spotkałam. I powtarzam, to nie jest FS w stylu "Krwawego Weekendu" 3.Użycie "Doreen" zamiast "Dorcas" To tylko i wyłącznie moja wina. Dorcas najpierw nazywała się Mary, póżniej Jane, Doreen i Claire. Ale w końcu dopasowałam imiona do wszystkich bohaterów i została Dorcas. A dokładniej Dorcas Jane Sheldon. Jej imię i nazwisko ma naprawdę duże znaczenie Wasze zdanie Falcon: FS podobne do "Najdłuższej podróży" - też lubiłam w to grać. Nie myślałam o tymwcześniej, ale moje fotostory ma faktycznie troszeczkę wspólnych wątków z tą grą. Mam nadzieję, że będzie równie ciekawe. I na koniec - Słówko odemnie Dzięki za wszystkie pozytywne komentarze, a szczególnie chciałabym podziękować Oasis, która dała mi - chyba faktycznie jako pierwszej osobie na tym forum - ocenę 10/10. Podarowałaś mi najbardziej niezwykłą rzecz w życiu człowieka - szczęście, za którym idzie wiara w siebie i własne siły! Mam nadzieję, że nie zawiodę Ciebie i innych wiernych czytelników, jakich mam, a przynajmniej myślę, że tak jest, już po pierwszym odcinku. Pozdrawiam, Aprille |
Muszę powiedzieć, że mi się podoba. I wcale takie nudne się nie wydaje, wręcz przeciwnie zaciekawiło mnie, bo jest to coś nietypowego. Nietypowy klimat, nietypowa bohaterka, która w przeciwieństwie do innych bohaterekt na ty forum, nie zamienia się w detektywa i nie próbuje przyżyć tylko do końca tego fotostory. Tutaj widać, że nasza Dorcas (fajne imię ^^') żyła już wcześniej, i jeśli scenariusz będzie przyjazny, zamierza żyć dalej. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał po prostu nie ma tutaj takiej papierowości na którą ja często pozwalam.
Bardzo mi się podoba też twój styl pisania. Delikatne napisane zdania, doskonale współgrające ze sobą i oddawające taką nutkę tajemniczości. Tak, z pewnością jesteś jedną z tych, która trzyma pióro już od maleńkości. ^^ I ja też zauwarzyłam podobieństwa do The Longest Journey i bardzo jestem z tego zadowolona. Pomijając grafikę niektórych postaci, to naprawdę śliczna gra :) |
:)
Fotostory mi się podoba ,pomysł na podpis pod obrazkiem też ,tylko mam jedno pytanie to będzie komedia,przygodówka ,horror ,thrileer ?
|
a ja mam pytanko... jak się czyta ten tytuł?? tak się zastanawiam... a ocenki nie daję, wiesz czemu?? bo nie wierzysz w siebie i tyle. nawet nie czytałam tego fotostory, a to dlatego, że nie dałaś jakiejś zachęcającej nowinki na początku. Pomimo dobrych komentarzy nie czytam. Może, jak mi się zechce..
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:24. |