TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Poradniki (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=292)
-   -   Włączanie kodów przy starcie simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25172)

ewcia1992 30.03.2006 16:16

Cytat:

Napisał denisgruba
Dawno się nie odzywałem.

co do tego pliku na cenzure to chodzi o to że na komputerze jest nagrywany ten plik
(global startup) lekko podmieniony.(Normalnie plik jest zwykłym [pustym] dokumentem tekstowym) z tym modemw środku jest ten kod (na cenzure) więc jak ktoś nie ma tego pliku to niech zainstaluje ten mod. i wpisze kody według uznania. lub pousuwa niektówe kody. jak co to piszczie.

o właśnie, błąd: w samym proadniku tzn w pierwszej notce napisane jest UserStartup a teraz global startup

no więc jak w końcu?? ;)

EDIT: tak wogóle plik o nazwie globalStartup.cheat znajduje się w: EA Games/The Sims 2(nazwa dodatku)/TSData/Res/Config/...

może o to ci chodziło??

denisgruba 06.04.2006 13:25

sorry za błąd byłem na innym kompie gdy pisałem

ewcia1992 06.04.2006 15:32

Cytat:

Napisał denisgruba
sorry za błąd byłem na innym kompie gdy pisałem

oks, przeprosiny przyjęte :P tylko jest małe, malutkie ALE: które w końcu, bo chyba tego nie napisałeś...

efciaq 07.04.2006 13:49

~? co, gdzie, jak ?~

Ja weszłam w folder E:\Gry zainstalowane\The sims 2 university\TSData\Res\Config

Nie było u mnie pliku o nazwie userstartup.cheat . Był globalsetup.cheat . Weszłam w niego
za pomocą notatnika. Kiedy weszłam, pojawiło się coś takiego:

Cytat:

#
# Sims2 global startup cheat file - this file is run on startup of the game application. It's meant to reflect "production defaults".
#
# Do not modify this file locally -- instead create UserData/userStartup.cheat and modify that.
#

#--------------------------------------------------------------------------------------------
# alias real command brief help full help
# ------------- ----------------------------------------------- ---------------------------------- --------------------------------
alias exit hide "Hide the cheat console window" "Hide the cheat console window"
alias x expand "*Expand the cheat console window" "Hide the cheat console window"
alias h help "*Show the cheat help" "Show the cheat help"
alias ? help "*Show the cheat help" "Show the cheat help"

#--------------------------------------------------------------------------------------------
No i w czym rzecz ? Jak mam to zrobić ? Nie mam tego pacza.

(w realu wygląda to tak )

ewcia1992 07.04.2006 22:16

ten plik global(cośtam) służy do robienia skrótów literowych do kodu (żeby nie pisac teog całego boolPr........blablabla.... ale np. dodatki itp.) jest o tym poradnik napisany również przez denisgruba (nie mam pojęcia jak odmienić ten nickname).
Miałam nadzieje że to pisanie kodów do startu simsów można napisać właśnie w tym pliku. A skoro autor się pomylił (raz) to ja to wykorzystałam :D .
Chyba zamiast tak sie udzielać w tym temacie, napiszę do niego na gg jak będzie, najwyżej potem dodam to co mi (może) napisze, tak dla innych... (widzicie jaka jestem dobra?? B) zart)

denisgruba 15.04.2006 21:19

na samym początku poradnika pisze że to jest w moich dokumentach

Caesum 01.06.2006 08:07

Piszę we wszystkich znikniętych tematach żeby inni mogli je łatwo znaleźć :)
Przepraszam za to... możecie mnie zbanować ale to dla dobra innych simowiczów

Chmelcor 15.08.2007 23:18

Odp: Włączanie kodów przy starcie simów

Wiem, ze jest to odswiezanie tematu, ale zaryzykuje.
Otoz jesli nie macie pliczku userstartup.cheat to poprostu go zrobcie i wpiszcie kody.
Mi wszystko pieknie dzieki temu dziala, ale pamietajcie, zeby nie wpisywac tam kodu boolprop useshaders on, bo to zwalnia bardzo gre.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:15.