TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Takamagahara - mój pierwszy komiks (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27459)

Angel com 06.02.2006 18:55

Za dużo japońskich komiksów? Nie podoba mi sie. Brak kropek na końcavh zdan, za szybka akcja, i zbyt dziwny komiks. jak na razie nie podoba mi się.

Tak ostatnio przeglądałam gazety i mignęła mi "nazwa twojego komiksu" ta. Była reklamowana razem z Kamikaze Kaito Janne. Nawet w neci znalazł okładki tej mangi: http://img145.imageshack.us/my.php?image=pd168518ye.jpg
Troszke mnie to oburzyło. Ocena się obniży, nieczytałam tej mangi, ale sądze że zaczyna się podobnie, że ona cośtam odkrywa o tej krainie i dlatego tak wtsoko skacze, ale nie jestem pewna.

kea 08.02.2006 07:37

Nie beznadziejny. Zły tryb pisania, i taki niezrozumiały. Kurcze ktos dopiero przyszedł na forum skapował co to foto story, nie przeczytał ani jednego i pisze już włąsne. Po pierwsze widac ze ona nie skacze tylko chodzi po schodach. Jak już dałaś jej imie mangowe to pozostałe postacie powinne też mniec imiona mangowe :O :O .
Moja rada:
Zawieś foto story przeczytaj wszytkie najlepsze fs które zostrały ukonczone a zrozumiesz dlaczego dałam ci taką ocene
0/10 Myśle ze się poprawisz.

courtesan 08.02.2006 11:09

No to tak...... powiem, że średnio to mi się podoba, ale.....może przy następnych odcinkach się poprawisz :| .Kryształki nad głowami twoich simów nie wyglądają zbyt ładnie, ani niskie ściany. :con: . Akcja toczy się zdecydowanie za szybko [przynajmniej jak dla mnie] :D . Wykonanie też nie jest zbyt staranne i estetyczne. Następnym razem mam nadzieję, że będzie zdecydowanie lepiej....

PoOz|)rOo

Evvusia 08.02.2006 11:54

Cytat:

Napisał Kaedea
Jak już dałaś jej imie mangowe to pozostałe postacie powinne też mniec imiona mangowe :O :O .

A z tym sie nie zgodze :P Nie wszystke imiona musza byc ze soba powiazane, poniewaz mogla miec tez kolezanke Polke. ;)

kea 08.02.2006 13:12

Cytat:

Napisał Evvusia
A z tym sie nie zgodze :P Nie wszystke imiona musza byc ze soba powiazane, poniewaz mogla miec tez kolezanke Polke. ;)

Ale w fs ładniej by to wyszło i dało temu orginalność. Jak juz sie używa imion mangowych to ładnie i dobrze by było gdyby reszta miała mangowe imiona.

Paddie 08.02.2006 15:52

Po napisaniu felietonu, wypracowania i recenzji nie mam siły na większe wypociny, więc będzie krótko.
W zasadzie, to mogę powiedzieć tyle, że podpisuję się wszystkimi kończynami pod wypowiedziami girl_nr_6, sayi i Issy. Chociaż ciągle tli się we mnie iskierka nadziei, że się jeszcze poprawisz.
Ale iskierka, jak to iskierka, łatwo znika. I wystarczy maleńki podmuch ;^)

Dobra, jednymi słowy nie jest jakoś straaasznie, bo pamiętam czasy gdy powstawały rzeczy, które były tak głupie, że aż śmieszne. A tu jeszcze tak nie jest (o, iskierko, powróć!!!). ;^)

Pytanie: czy tylko ja w pewnym momencie chciałam krzyknąć "Pikachu, przyzywam Cię!!!"? XD

Fraise 13.02.2006 15:45

Nie wiem,co myśleć o tym komiksie.Wstrzymam się chyba nawet do 3 odcinka...

rosex 13.02.2006 16:51

Uuu...

Wiem, że znowu się powtórzę, ale o prostu nie lubię komiksów. No czywiście są wyjątki, ale nieważne. Według mnie Twoja praca jest niestaranna i chyba nie przyłożyłaś się do tego. Po opiniach innych i własnemu doświadczeniu można wnioskować, że pomysł został zaczerpnięty z japońskich komiksów ('a żem się skapła *_*'), zainspirowało Cię to, albo ujmę to jeszcze inaczej - postanowiłaś zrobić swoją własną wersję jakiegoś obrazkowego czasopisma. Tylko, że ta Twoja podróba okazała się czymś tandetnym i w ogóle nie widzę w tym żadnej przyszłości. Akcja zbyt szybko się dzieje, zdjęcia są takie dziwaczne, jakaś ruska grafika (przepraszam - no nie obrażajmy Rosjan - tak mi się powiedziało, ale moznabyłoby to przestawić w opcjach grafiki na bardziej wydajną), niektóre teksty są poprostu bez sensu i w ogóle ta bohaterka jest 'nietegas'. Mówiąc prościej - nie podoba mi się to wszystko. Pomysł i wykonanie po prostu do bani. Wiem, że sama nie jestem genialna, jeżeli o to chodzi, ale pragnę wyrazić swoje zdanie należycie.

Dziękuję i przepraszam.

Swan 14.02.2006 09:33

Cytat:

Napisał saya
Uśmiałam się nieźle... Głównie przy 8. zdjęciu:

A no właśnie - galaretke sobie zje ^^

Widzę zafascynowanie japońskimi kreskówkami. Ok, ja też je lubię, ale wykonanie jest, moim skromnym zdaniem, fatalne. Obejrzałaś Kamikaze Kaitou Jeanne, czy tam przeczytałaś i najwidoczniej Cię zafascynowało, ale fabuły zbytnio nie przemyślałaś. Po pierwsze - wszystko dzieje się za szybko. Po drugie - dzieje się w sposób bynajmniej śmieszny (galaretka? What the...?!). Po trzecie - robisz rażące moje oczka błędy. Po czwarte - jak wyżej - niskie ściany i kryształki, brrr... Z oceną się wstrzymam, bo głęboko wierzę, że się poprawisz. Jak narazie, niezła komedia ^^

Pozdrawiam.

Sayu jest jeszcze okrutniej niż myślisz..
Bez obrazy... 2/10..
Takamagahara to Manga, którą osobiście czytałam..naprawdę, chyba nie zrozumiałaś o co chodziło...Nie często mi się zdarza wystawić taką ocenę ale to już szczyt szczytów..
Nawet obrazek nie jest z TAKAMAGAHARY...
Aranżacja wnętrza-do kitu a w mandze mieszkanie było opisane
Imiona-Też niezgodne z prawdziwą takamagaharą...
Postacie (tutaj już mam niestety szerokie pole do popisu)
Miłość Yuki (?)
Bracia Yuki (?)
Rodzice Yuki (?)
Skąd się wziął włamywacz w opowieści
Kompletnie cały wątek jest źle zrobiony, a nazwanie tak mangi bez dopisku, że twoja intepretacja Opowieści według Megumi Tachikwy wiesz jak się nazywa ?
Nie będę tu komentować dalej ale naprawdę, mnie ta manga co nieco wpieniła -_-

@@EDIT:
Angel właśnie tak...I naprawdę mnie to wkurzyło delikatnie mówiąc...Kompletnie się nie przyłożyła autorka..I to jeszcze do w pewnym sensie plagiatu

Lapis_Lasuli 14.02.2006 14:42

Cytat:

Napisał Drabina
I to jeszcze do w pewnym sensie plagiatu

Autorko, czy to prawda? Jeśli rzeczywiście zaczerpnęłaś tytuł (nie wiem jak z imionami i resztą szczegółów) od kogoś, powinnaś o tym napisać w temacie. Tym bardziej, jeśli koleje tego komiksu opierają się na oryginale. :|

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:44.