TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Przedsiębiorstwo w domu czy na parceli publicznej? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28404)

Calintz 04.03.2006 15:21

Ja wole zakładac firmę na parcei publicznej gdyż bardziej to przypomina normalne życie:P Tylko że jak moja simka już raz pojedzie na parcele to często zostaje na niej kilka dni, bo sklep mam wtedy otwarty 24h i ciągle jest pełno klietów i zawsze są kolejki przy kasie:) Wprawdzie ta sama simka ma tez kwiaciarnie koło domu, ale na parceli jest znacznie lepiej:)

Pawlq 04.03.2006 15:35

Ja wole na parceli publicznej, ale jak gram kodami to jest dobrze.
W domu bezsensu ale nastrój da sie poprawić.
Tak samo jak w NS - dom to dom:P.

abacusca 04.03.2006 17:21

Ja tam wolę w domu. Nie lubię jeżdzić na parcele publiczne. Założę sklep ze wszystkim ;) .

Sweetie 04.03.2006 17:23

Ja właściwie nie wiem :) Lubię robić firmę i w domu i na parceli publicznej... dzisiaj np. zrobiłam sobie biznesik na parceli publicznej. I zrobiłam tam pokoik z telewizorem i sofą, małą lodówką, i obok tego łazienkę... i zaznaczyłam, że może tam wchodzić tylko moja simka i jest spoxik. Teraz ona będzie mogła sobie wygodnie siedzieć np. 5 dni na parceli, oglądając telewizorek w swom pokoju =) i przy okazji będzie pomagać swoim zatrudnionym pracownikom w rozwoju firmy a jej potrzeby będą zaspokojne. A później wróci po prostu do prawdziwego domu :D

Wiem, moja wypowiedź jest trochę zagmatfana ale myślę, że da się ją przeczytać ze zrozumieniem...xP
I w ogóle trochę to 'dziwne', mieszkać simem na parceli- firmie, no ale... fajnie jest przynajmniej i bardziej realistycznie, no bo w końcu: sim może mieć mieszkanko na parceli publicznej, no nie? xD

GreenGirl 04.03.2006 20:10

Ja zrobiłam cukiernię i salon kosmetyczny w domu. A na Lazurowej Promenadzie kupiłam sklep spożywczy ;) W oby dwóch miejscach jest równie fajnie. W tym skepie prawie nic nie robię, bo zatrudniłam wszystkich potrzebnych pracowników ;)

PS. Mi się nie tnie gra na porceli publicznej...

gotrig 16.03.2006 15:44

zaraz...zaraz... to simy mogą nocować na parceli publicznej???
u mnie na kanapie jest opcja tylko "usiądz" albo "rozsiądz sie", nie ma "zdrzemnij sie", a na łożku nie pojawia się możliwosc "spij", wiec jak to mozliwe, ze wasze simy siedzą w swoich przedsiębiorstwach po kilka dni???

chyba, że cały czas jadą na kawie :D

filipw3 16.03.2006 18:12

Nie da sie spać ale jest jeden magiczny kod.

jedrekk 16.03.2006 18:27

A jaki kodzik jeśli można wiedziec?

kluseczka 16.03.2006 20:06

Osobom takim jak ja, którym nie pozwalają na więcej niż k**** 2 GODZINY!!!!!!!!!!!!! polecam przedsiębiorstwo w domu-nie traci się czasu na budowanie. Mimo to wolę parcele publiczne.

Wickoo 16.03.2006 21:36

jedrekk: maxMotives, jak przypuszczam ;-)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:11.