![]() |
Cytat:
|
Ja tez mam ten problem. Klienci decyduja sie na moj lokal, niektorzy usiada a niektorzy od razu wychodza zadowoleni chociaz nic nie zjedli! co jest? :wacko:
|
Moje restauracje
Na początek 6 stolków, kelnerka, kierownik (najlepiej z wysoką sprzedarzą), kucharz w wysoką umiejętnością gotowania, sprzątaczka (ktoś o niskich wymaganiach zarobkowych) i mój sim pokazujący menu i sprzedający, ewentualnie, jak nie ma dobrego kucharza warto, by sim miał wysokie gotowanie i sam pitrasił. Ceny przeciątne, równiutko po środku. Przy 5 poziomie dodać minimum 2 stoliki. Przy 7-8 poziomie ok. 10-12 stolików (nigdy nie dawać więcej niż 2 krzesła, bo to niepotrzebny wydatem, jak się nie ma dużo simoleonów) i załoga: kucharz (do tego momentu na pewno się ktoś znajdzie z wysokim gotowaniem), pomywacz, 2 kierownicy i 2 kelnerzy. Ceny zachować do końca przeciętne, ale przy 6-7 poziomie i po otrzymaniu nagrody Najlepszy z najlepszych (niech wisi lub stoi) wywalić z menu potrawy poniżej 5-6 poziomu gotowania. Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.
|
Cytat:
pozdrówki g |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
mam wrazenie, ze w ogole b.ciezko jest prowadzic restauracje.
Niestety przezylem frustracje. Trzech braci (wszyscy po studiach) z kapitałem 60 tysiecy probowalo rozkrecic ten biznes i skonczylo sie wielkim bankructwem:) Stracili wszytkie pieniadze, restauracja nie przynosila dochodow, choc niby klienci przychodzili, jedli, nie skarzyli sie na nic. Bracia pracowali ciezko, wszystko robili sami, nie zatrudniali zadnych pracownikow (zeby zmniejszyc koszty utrzymania lokalu). Niestety daremnie. Pelne bankructwo. I tak sobie mysle...czy jest sens grania na parceli publicznej? Simy pracujac tam byly zaraz czerwone i szybko spadala im energia, ktorej nie dalo sie zregenerowac w zaden sposob, poza zamknieciem lokalu i powrotem do domu. Ale powiem szczerze ze granie przez 5 minut i wczytywanie na nowo parceli mieszkalnej, ktore trwa (przynajmniej u mnie) dosc dlugo, jest denerwujace. Chyba, ze znacie jakies sposoby na odnawianie energii, o ktorych nie wiem? Kawa jest malo skuteczna :P |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:01. |