TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom "Catherok" [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37468)

Anastazja 24.07.2007 00:05

Odp: Dom "Catherok"

Oo Bardzo mi się podoba, bryła mi się bardzo podoba.
Umeblowanie może być.
Domek prawie clean, i pomimo tego,
że zauważyłam badziewny komputer i fax, czy drukarkę z netu, i jakieś tam krzesła
to i tak zamierzam Cię błagać o link to pobrania domku.
Poproszę o możliwość pobrania domku.

Co zmienię jak domek pobiorę,
- wywalę jedną półkę na książki
- simy mogą mieć problem z tym aby usiąść na kanapie i oglądać telewizję
- w łazience lusterko kodem moveobjects, przykleiłabym nad umywalką
- w drugiej łazience albo wanna albo kabina prysznicowa

Ja osobiście jak daje duże okna to ich niczym nie zasłaniam,
to tak jakbyś w domu duże balkonowe okno zasłonił biurkiem lub szafką.
Ewentualnie pasuje kwiat lub jaka rzeźba, ale nie mebel.
Poza tym wszystko jest ok. i daj do pobrania jak możesz.

Greenlyme 24.07.2007 08:17

Ja nawet lubię takie rodzinne klimaciki.Trochę nie pasuje mi łazienka(lustro),
z zewnątrz trochę za pusto, ja bym tam jakieś bajorko wstawiła.Ale ogólnie jest ładnie 7/10

Castaway 25.07.2007 13:02

Najbardziej podoba mi się wejście do domu ;P :P . Jak zrobiłaś ten super dach :) (przy wejściu) ???

Chmelcor 26.07.2007 10:41

@up
Daszek latwo zrobic wystarczy ogrodzic scianami miejsce, ktore chcesz oslonic zrobic dach, a potem usunac sciany, ktore wspieraja dach i te, ktore ogradzaja.

Ciesze, ze takie dajecie mi oceny, jak na moj pierwszy dom, ktory dalem na forum.

Link do domku:
http://files.filefront.com//;8149049;;/

Anastazja 05.08.2007 19:56

Dobra, domek prawie clean, dziękuje pobrałam.
Spoko Radek stał pod prysznicem, Bronek w dziurze a Czesia w chałupie.
Zwracaj uwagę jak pakujesz, co robią simy
Nie będę Ci tutaj gadać o wspomnieniach simów, bo to temat o domku.

Domek nadal mi się podoba, ale jest niefunkcjonalnie umeblowany.
Simy oglądają telewizję na stojąco, bo nie mogą usiąść na kanapie.
http://images29.fotosik.pl/48/7b8a51c3539b9ec7.jpg
JA bardzo przeżywam, jak simy denerwują się w grze. To tak jakbym Ja się denerwowała.

A tutaj jak sim ma ochotę poczytać, to niemalże pół dnia stoi i macha książką.
http://images24.fotosik.pl/48/3600a5d02f10da20.jpg
Zobacz jak się biedak męczy.
Nie wspomnę o lustrze, co jak się gra przy niskich ścianach to przeszkadza.

Nie wspomnę o podwójnych drzwiach, niby po co? jak wychodzą do przejścia tak wąskiego,
że kiedy dwa simy się spotkają, to już jest katastrofa na skalę całego Dziwnowa.
http://images24.fotosik.pl/48/0aa65c08b2a11032.jpg
to jest pułapka przejścia

Pamiętaj, graj w simy! Sim sam Ci podpowie jak meblować.

W tym domku zamieszka Paskal i Nerwus po ślubie. Dziękuje za dom.

Pozdrawia Dziecko Słońca.

Irbis 26.08.2007 17:24

Najpierw chcę zaznaczyć, że nie podobają mi się zdjęcia. Wiem, że mam ocenić domek, ale forma prezentacji również jest ważna. Dlatego właśnie pozwalam sobie zwrócić na to uwagę. Pozwolę sobie zaproponować, żebyś robił zdjęcia w trybie życia, wówczas nie będzie widać siatki. Poza tym ładniej wyglądają zdjęcia z bliska. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że zwróciłam na to uwagę :)

Domek:

Podoba mi się bryła. Dom jest nieduży i skromny.
Wejście:
ciekawe, ale ja zrezygnowałabym z tej barierki i furtki, zwłaszcza że są tam kolumny.
Jadalnia:
skromna, prosta, nie pasują te lampy na ścianach, są za duże .
Kuchnia:
również prosta, ja zamiast tego płotka postawiłabym pół ściankę.
Salon:
teraz widzę, że te lampy są wszędzie, no nic; nie wiem co to jest to białe na ławie, ale mi się nie podoba, myślę też, że zamiast lampki lepszy byłby mały bukiet kwiatów; bardzo podobają mi się schody na górę, chodzi o sposób ich umieszczenia.
Łazienki:
tą na dole niezbyt dokładnie widać, więc nie będę się o niej rozpisywać; w łazience na górze brakuje mi czegoś, może jakiegoś kwiatka, a zamiast szafki postawiłabym zlew na nóżce.
Hol i balkon na pietrze:
sama nie wiem, niewiele tam widać; a przy okazji ten kącik z biurkiem i sztalugą - nie lubię kiedy meble zasłaniają okna, może lepiej gdyby biurko stało przy ścianie?; sztaluga również nie wygląda dobrze.
Pokój nastolatka:
może zamiast jednej etażerki, lepiej wstawić szafę z ubraniami?; i za dużo tam lamp.
Pokój rodziców:
również za dużo lamp, poza tym nie mam zastrzeżeń.

Podsumowanie:
Poza tymi rzeczami, które wypisałam, już się do niczego nie doczepię :P Domek ogólnie jest ładny, utrzymany w jednym stylu, ładnie dobrane kolory, jest skromny, ale to nie jest jego minus.

miracle 26.08.2007 21:14

Po pierwsze.
Powidają, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze (czy jakos tak).
No więc moje pierwsze wrażenie zzepsół już ogród (jaki ogród?! Raczej jego brak.) Kilka wysokich drzew i ścieżka. Koniec. Bryła jak bryła. Nie najgorszaa, aczkolwiek nie najlepsza. Nie podoba mi się połączenie kolorów. Tzn. U dołu żólta cegiełka u góry czerwona tapeta. Nie, nie, nie. Jak nie umiesz - nie łącz.
Lepiej było by Np. Na dole brązowa tapeta u góry jasno-brązowa. (Nie, wcale nie mówie, że się na tym znam.) Dodatkowo jak ktoś już wspomniał dom jest nie funkconalny. Np. Lustro nad kibelkiem. Troche nie ładnie wygląda no i simy nie zawsze chcą w takim przypadku z niego korzystac. Noo i... Nie podoba mi się wiejski styl. Tzn. nie mam nic za złe, ale to nie w moim stylu. Bo już, że dom jest clean to się nie czepiam. Rozumiem to :).
Ogólnie dam dwie oceny, żeby jedna nie zaniżała drugiej.
Zewnątrz: 7/10 - 1 punky ucieka za brzydko połączna kolorystyke. A kolejne dwa... za "ogród"
Wewnątrz. 5/10 - po prsotu. MAło funkcjonalnosci. Nie moj styl. I tyle.

Sh'eenaz 26.08.2007 22:23

1. Dach. To zadaszenie "tarasu", bardzo mi się spodobało, aczkolwiek (pauza)... aczkolwiek, ujęcie pojazuje (albo mi się wydaje), że między zadaszeniem samego tarasu, a resztą dachu, jest przerwa a mianowicie szpara.
2. Spodobała mi się kuchnia.
3. Schody także mi się spodobały. Jednak kanapa, która umieszczona jest we wnęce, przytarasowana z jednej strony stolikiem, z drugiej ścianami i fotelem, nie jest dostępna dla simów. W skrócie: nie da rady, żeby sim tam wszedł.
4. Łazienka na parterze. Umywalka nie jest przytwierdzona do ściany. Błąd. Ja bym zrobiła ściankę, tak żeby była przytwierdzona, a ten trójkącik, zostawiła samemu sobie.
5. W łazience zero okien. Wiem, że w sumie okien być nie powinno, ale ja bym się tam udusiła.
Ogólne wrażenie: W domu, podłogi do ścian zdają się nie pasować. Nie ten odcień itd. I to chyba wszystko?
Dziękuję ogólna ocena: 8,5/10

TrapMuzik 26.08.2007 23:18

Podoba mi się Twój dom ,bo ma swój styl.Tylko brakuje mu dekoracji!Uwielbiam domy przepełnione kwiatami!Nie widziałam też obrazów i figur ;].Uważam ,że powinien być bardziej "wystrojony".Tyle... :)

dżin. 08.10.2008 19:58

ładny dom, ale mógłbyś dać trochę dekoracji.....
~~~~~~~~~4,5/10~~~~~~~~

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:06.