TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Drugi nowoczesny dom by mikunio1 [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37783)

Qué'lee 17.08.2007 13:18

Odp: Drugi nowoczesny dom by mikunio1

Fajny domek, ale skiciałeś kolo robotę na zewnątrz troche zbyt dużo tych krzczorów.
Ocenka pozytywna:8/10

mario 17.08.2007 16:33

No to zaczynam :P.

Bryła: Ojojojoj.... Aż mi głupio to powiedzieć... paskudna... Rzeczywiście przypomina szpital, w dodatku połączony ze szklarnią :P. Zdecydowanie mi się nie podoba, zwłaszcza że nie lubię piętrowych domków (2-piętrowy to jeszcze, ale 3-piętrowe?). Za dużo szkła... 5/10.

Ogród: Nie no, to jest przesada. Wszędzie jest... nasrane :smirk: kwiatami i krzewami, żadnego przepływu powietrza... Mam wrażenie, że te rośliny tam zaraz pozdychają :P . Zdecydowanie za dużo roślin. Sztuka robienia ogrodu, to nie jest napchanie jak największej liczby kwiatów! Tu chodzi o inteligentne rozmieszczenie drzew, kwiatków, sadzawek, pagórków, mostków itp. Nie wiem czym się kierowałeś podczas robienia ogrodu... 3/10.

Wnętrze: Tu już lepiej! O wiele! Masz dobry gust, to widać. Szkoda, że zdjęcia są tak nieumiejętnie zrobione. Na drugi raz staraj się pokazać jak najwięcej wnętrz. ;) Jedyne co mnie razi to lustrzana podłoga i za dużo mebli obok siebie. Z lekka chaos panuje w tym domu. I te dywany obok siebie, jeden w dodatku na ukos... Cieszy mnie spora ilość zieleni! Brawo, naprawdę. Masz u mnie za to +3 pkt do wnętrza. :) Kuchni nie za dużo widać, ale z tego co widzę, to wybrałeś ładne meble, lubię je. I przynajmniej są jakieś ozdoby na tych blatach. Fajnie :). Łazienki za dużo nie widać, bo dałeś zdjęcie niemalże rzutu. Hal mi się podoba, dużo kwiatków, fajnie. ;) Niestety 2-3 zdjęcia mi się nie otworzyły :(. Nie podoba mi się ta cała ściana oszklona (jak szklarnia...), ale są tam kwiatki :D. Sypialnia też jest fajna, znowu dużo kwiatków, super! :D:D A pokój z kwiatami to już w ogóle jest świetny! :D Pokoju rekreacyjnego nie oceniam, bo to tylko pokój rekreacyjny, to co tam :P. Sypialnia chłopaka tez jest fajna, tylko gryzą mnie te lustrzane floory. No i znowu kwiaty, podoba mi się ;P . Łazienki praktycznie są wszystkie takie same, więc ocenię wszystkie za jednym zamachem. Mogą być. ;) Najważniejsze, że są kwiaty. Właściwie to wnętrza mi się podobają, odejmę 0.5 pkt za lustrzane podłogi. 9.5/10. (Szkoda, że za bryłę i ogród dałem tak mało, bo byłby naprawdę dobry wynik ;) )

5/10
3/10
9.5/10
------
17.5/30 (całkiem niezły wynik, ale pamiętaj, że wnętrze jest dla mnie najważniejsze, więc jest bardzo dobrze :) )
Pozdrawiam, Désignér

Lilith 17.08.2007 18:24

Cytat:

Napisał mikunio1
Idziemy na wewnątrz domu

:O Idziemy na wewątrz domu??? Chyba do wnęrza domu?? :wacko:

Coli 17.08.2007 18:58

Ile tam kwieciwa:P O_O moje zdanie:
Bryła kompletnie nie w moim stylu ale jeśli Tobie się podoba...:)
Wnętrze może być chodź za dużo tam wydziwiasów z ścianami tu ukos tak ukos trochę jak labirynt:P (nie zwracaj czasem na moje zachowanie:P) ale umeblowanie jest jak najbardziej w porządku.Jedno jest pewne zmieniłaś domek nie do poznania:D Pozdro:*

dMickey13 18.08.2007 14:23

Cytat:

Napisał mikunio1
Dziękuję wszystkim. Dzisiaj buduję, a jutro wstawie.

Dzisiaj nie mogęgrać na kompie, bo mam plytę złamaną. ;( ;( ;( ;( :1smutny: :1smutny: :1smutny: :1smutny: :1smutny:

Tittellë 18.08.2007 18:01

Domek nawet fajny. Z wyjątkiem kilku szczegółów:
Bryła mi się podoba. Nie mam do niej zastrzeżeń, lecz mogła być troszkę mniejsza 9/10 :P
Ogród jest strasznie dużo roślin. Ogródek powinien mieć wiele "żywych ozdób" ale nie powinno być aż tak tłoczno :P 6/10
Wnętrze mi sie podoba nawet bardzo... Tylko niektóre meble są trochę chaotycznie porozmieszczanie. Jedynym pomieszczeniem, które mi sie w ogóle nie podoba jest ten pokój z kwiatkami, bo porostu nawaliłaś tam jak najwięcej zieleni i postawiałaś dwa fotele i na tym koniec. Więc moja ocenka to 8/10
Wynik końcowy: 23/30 czyli nawet dobrze :P
PS. Nie bierz sobie mojej oceny za bardzo do serca, bo to... Tylko ja xD :)
Pozdrawiam Tittellë :)

Isia_xD 18.08.2007 22:24

Bardzo pomysłowy ale przesadziłąś z roślinami :P

Chmelcor 19.08.2007 12:44

Mimo, ze za bardzo nowoczesny(ja lubie poprostu nowoczesne)to i tak bardzo mi sie podoba ze wzgledu na duza ilosc kolorow i piekny ogrod.
Na Zewnatrz-9/10
Wewnatrz-7/10

logusia 20.08.2007 11:21

super, ale mam pytanie skad masz te wszytkie meble? okna i schody?

Fjuu 20.08.2007 16:35

Według mnie bryła jest zbyt kwadratowa ,a w ogrodzie ogrodzie nawalone za dużo roślin.Nie podoba mi się stół do bilarda ,nie pasuje tam.Reszta jest okej. ;) 6/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:35.