![]() |
Odp: Dom Lilia
Dziękuje za oceny i zapraszam innych do komentowania.
|
Z zewnątrz nie jest najgorzej, tylko nie podoba mi się ten szpiczasty dach.Środek jest ładny, tylko w niektórych miejscach zrezygnowała bym z błyszczącej podłogi(np.w przedpokoju na 1 piętrze).Ta siłownia i łazienka na piętrze zupęłnie nie pasuje do reszty domu, która jest utrzymana w XIX-wiecznym klimacie.Poza tym wydaje mi się, że niektóre meble są ustawione na siłę.Ale ogólnie mi się podoba więc 6,5/10
|
Tak pół na pół. Lubię bardzo takie klimaty. Z zewnątrz bardzo mi się podoba, w środku też nawet, ale ogólne wrażenie psuje ta siłownia i elektryczna gitara. Cały domek wystylizowany na elegancję i szyk, a tu nagle wywalasz siłkę i elektryczny sprzęcik. To nie pasuje. To samo z garażem, komputerem i jaccuzi. To okropnie psuje klimat. Nie podoba mi się też, że na pojedyncze okna zakładasz podwójne zasłony. Trochę dziwnie. I jeszcze jeden detal: Skoro w pokoju jest toaletka to po co tam lustro jeszcze? Ta sypialnia est po prostu zagracona. Jestem głupia i nie rozumiem tych dwóch kuchenek i lodówek. Ale dobra. Jak już mówiłam, pół na pół. 5/10
|
Nie podoba mi się kuchnia. Całość była ciemna tymczasem kuchnia jaśniutka. Niebieskie elementy w łazience na dole to porażka ale za to łazienka na piętrze b. mi się podoba. Siłownia zupełnie nie pasuje, mogłeś sobie ją darować. Mini sala koncertowa mi się podoba, ciekawy pomysł. Z zewnątrz dom jest nawet ładny, taras mi się nie podoba.
|
Co do lodówki, u moich simów zawsze zapominam uzupełniania zapasów, więc ta druga jest zapasowa.
Co do firanek, okna nie są pojedyncze bo mają okiennice więc zajmują 2 kratki. Co do siłowni nie miałem pomysłu na inną gdyż do sprzętu nie za bardzo pasuje XIX wieczny styl. |
Przykro mi, ale nie podoba mi się. Bryła jest nieciekawa, wg.mnie jak na zabytkowy dom zdecydowanie zbyt mało ozdobna. Dach jest chyba większy od całego budynku... (spróbuj kodu roofslopeangle xx - xx wstaw liczbę od 15 wzwyż) W środku jest sporo rzeczy do poprawienia, ale ogólnie nie ma wielkiej tragedii. Nie rozumiem, po co komu ta scena skoro przed nią jest ściana, nie ma nawet żadnych krzeseł itp. Bez sensu. Jak już wspominano, zasłony mogłyby być na 1 okno (wstaw używając kodu boolprop snapobjectsTOgrid false) ale można je przeżyć. Udam, że nie widziałem tej siłowni. Mam jeszcze tylko jedno zastrzeżenie. Po co komu 3 prysznice w 1 łazience? Do tego jeden za szkłem.
Pozdrawiam: ulmille P.S - dno tego jaccuzi na tarasie zwisa chyba w kuchni co? Zrób je na podeście... |
Bardzo dziękuje Ulmille, że zaszczyciłeś mój dom swoją oceną. Innym też dziękuje spróbuje zastosować wasze rady przy budowaniu i dekorowaniu następnych domów (a może hoteli)...
P.S W domu mają mieszkać 3 simy więc po ćwiczeniach dla każdego jeden |
E tam, gadasz. Ogród masz bardzo ładny, sama nie umiałabym tam zrobić. Jedyne co mi się nie podoba to otwarta kuchnia. Nie pasuje. Reszta prezentuje się świetnie, chociaż siłownia może zdawać się w tym przypadku trochę za nowoczesna, ale trzeba jakoś to pogodzić.
|
Bryła: Według mnie nie jest za ciekawa. Nie znaczy to, że brzydka. Raczej zwykła, nic orginalnego. Takie miałam wrażenie po obejżeniu pierwszego zdjęcia. Jednak później widzę, że brama, okna i drzwi bardzo ładnie do siebie pasują, co daje ciekawy efekt. Ogólnie bardzo podoba mi się wejście do domu (czyli w szczególności płytki). 6/10.
Salon i kuchnia: Wszystko jest pięknie, ładnie, lecz nie wiem czemu, ale nie przypadły mi do gustu zasłony. Moim zdaniem strasznie odejmuje im uroku czarne zakończenie. Drugą rzeczą, która nie podoba mi się są dwie lodówki obok siebie. Ale nie mam zamiaru się bardziej do tego doczepiać, bo rozumiem, że chciałeś podreślić iż to duży dom. (Bynajmniej tak mi się zdaje) 8/10. Gabinet i wyjście na taras: To pomieszczenie szczerze mówiąc jest ładnie wykończone. Wszystko jest "zapięte" na ostatni guzik i nie mam zastrzeżeń. 10/10 Mała sala koncertowa: Tu doczepie się do czegoś znowu. Otóż dom jest w stylu klasycznym, więc pianiono jak najbardziej do niego pasuje. Jednak ja nie postawiłambym obok niego gitar, bo one kajarzą mi się ze stylem tylko i wyłącznie nowoczesnym. 7/10. Łazienka na dole: Również jest bardzo ładna. Lubię duże łazienki, więc jak najbardziej przypadła mi do gustu. Aczkolwiek podłoga jest dla mnie zbyt "wywzorkowana" (nie wiem dokładnie jak to nazwać), w każdym bądź razie ja dałabym bardziej prostą. 9/10 Przedpokój na piętrze: Nie mam zastrzeżeń. Strasznie podoba mi sie to, że połączyłeś kolor brązowo-bordowy z zielonym. Końcowy efekt jest świetny :) . 10/10. Siłownia: Ja w takim klasycznym domu siłowni w ogóle bym nie zrobiła. Ale skoro ona już jest to na pewno nie powinna się w niej znaleść (nowoczesna) kula do wirowania. 4/10 Łazienka na piętrze: Podoba mi sie bardzo. Tym razem nie mam żadnego "ale" xD. 10/10 Taras: Według mnie to nic specjalnego. Przydałoby się więcej ozdób, bo on wygląda jak dla mnie strasznie "łyso". 6/10 Sypialnia: Śliczna. Utrzymuje się całkowicie w stulu całego domu. Nic dodać, nic ująć xD. 10/10 Ogólna ocena: 80/100 Pozdrawiam! |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:42. |