TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z gr± (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Po jakim¶ czasie gra zacina się (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39983)

Juszes 28.11.2007 11:39

Odp: Po jakim¶ czasie gra zacina się

Mam tylko podstawow± grę... chciałam dokupić zwierzaki... ale je¶li ten problem sie nie rozwi±rze to raczej będzie bez sensu...

Samantha 28.11.2007 17:00

Cytat:

Napisał Juszes

Tak oto! Masz troszkę słaby procesor i mało RAM-u.
A ile masz pamięci wirtualnej? Ja zauważyłam, że gdy trochę j± zwiekszyłam gra jakby lepiej działała! Może mi się tylko tak wydaje, ale warto sprawdzić!

Juszes 28.11.2007 18:09

ym... hm.. no ten pamięć wirtualna? tiaa.. a co to jest? Dx Czy chodzi o woln± pamięć? NA dysku D mam wolnej prawie 8 GB, a na c prawie 4 GB.

Samantha 28.11.2007 18:36

Cytat:

Napisał Juszes
ym... hm.. no ten pamięć wirtualna? tiaa.. a co to jest? Dx Czy chodzi o woln± pamięć? NA dysku D mam wolnej prawie 8 GB, a na c prawie 4 GB.

Już wyja¶niam. Wchodzisz w " komputer", "panel sterowania", "system", "zaawansowane", "wydajno¶ć", "ustawienia", "zaawansowane", "pamieć wirtualna" i "zmień"! Pamięć służy do zwiększenia wydajno¶ci pracy komputera. :)

Juszes 28.11.2007 20:17

dziękuję za instrukcję... ale mogłaby¶ moze jeszcze bardziej sprecyzować... chodiz mi o "komputer" ... chodzi o "mój komputer"? Czy uruchom komputer.... no jak widać jestem zielona :P

Karooola :* 30.11.2007 13:05

Chodzi o "Mój Komputer" :) Czy problem się rozwi±zał?

Juszes 30.11.2007 14:24

Dzieeeeeki wielkie ;** WYbrubuję wieczorem, bo teraz weszłam dosłownie na sekundkę. Jeszcze raz dziękuję za Wasz± pomoc! Zobaczymy tylko czy zadziała... OBY!
EDIT
Aż głupio mi robić z siebie tak± idiotkę, ale je¶li chodzi o "mój komputer" to tam nigdzie nie ma "panelu sterowania" Ani tam w '¶rodku' ani we wła¶ciwo¶ciach... Hm... Mogłabym prosić o pomoc? ( po raz kolejny) :con:

Samantha 30.11.2007 15:25

Ikonkę "komputer" masz na pulpicie - taki obrazek komputera! :)

Karooola :* 30.11.2007 16:21

I jak w ni± wejdziesz, to klikasz w takim poddziale "Inne" "Panel Sterowania" (tak jest w XP i w Vi¶cie) Jak masz starszy, to daj znać, to sprawdzę w trzecim komputerze xD Ale powinno być podobnie.

Juszes 30.11.2007 16:41

Ok dotarłam, ale skoro, ja mam simsy na dysku D to powinnam zmienić z tego dysku pamięć? I jeszcze na ile j± zmienić? bo tam jest rozmiar pocz±tkowy i maxymalny xP A więc w któr± kategorię mam wpisać ile? Ile Ty masz?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:13.