TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kopiowanie pliku- błąd. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40439)

pina92 19.12.2007 16:01

Odp: Kopiowanie pliku- błąd.

nic nie pomogło. moze ktos moglby wyslac mi ten plik?

angela94 20.12.2007 21:41

Wczoraj miałam IDENTYCZNY problem. I myślałam że wczoraj coś napiszcie jak zrobic żeby było oki, ale sobie jakoś poradziłam :D . Dzisiaj się zarejestrowałam i teraz mogę poradzic Wam :P . No więc mi grę rozwalił boolProp i ponad 100mb dodatków z neta ;) . Nie chciała się włączyc i wyskakiwało mi że nie ma directxa 9.0! A miałam! Odinstalowałam i przy instalacji właśnie to wyskakiwało, no to zamknęłam tą instalację, weszłam do wszystkich dysków i skasowałam WSZYSTKO co było z simsów. Zainstalowało się... Łuch... Ale dalej coś z DirectXem :1smutny: . No więc znowu odinstalowałam :wacko: , i zainstalowałam na dysku D (wcześniej było na C), weszło, pewnie dlatego że tam był właśnie ten cały DirectX, a gra była jakby "osłabiona" tymi kodami i dodatkami. Teraz mam grę "czystą", czyt. skasowały mi się moej rodzinki itp. ale na święta dostanę "4 pory roku" i i tak bym robiła rodzinkę od nowa :P . Myślę że niektórym pomogłam, i pamiętajcie musicie miec DirectXa 9.0, bo inaczej wam nie wejdzie. Ku mojemu zdziwieniu, można go z neta ściagnąc :O . :D

Rocket 20.12.2007 22:47

Cytat:

Napisał pina92
nic nie pomogło. moze ktos moglby wyslac mi ten plik?

a próbowałaś przetrzeć płytę czymś miękkim? to banalne, ale bardzo często takie błędy pojawiają się gdy płyta jest zabrudzona.

*Luna* 21.12.2007 14:16

Cytat:

a próbowałaś przetrzeć płytę czymś miękkim? to banalne, ale bardzo często takie błędy pojawiają się gdy płyta jest zabrudzona.
Nom, dokładnie. Też mi się tak parę razy zdarzyło i po prostu ją... umyłam (nie jestem nienormalna!). Tak i prąd mnie nie pokopał, bo tam w środku NAPRAWDĘ nie ma prądu :P Może to się wydaje banalne, ale niektórzy myślą, że jest :)
No i podziałało. Tak więc radzę przeczyścić płytkę :)

elvirka5 22.12.2007 15:05

Mam taki sam problem, też próbowałam kilka razy i nic... :/ Miałam zainstalowane Simsy2 na komputerze, ale zmieniłam system operacyjny i wszystko się wyczyściło, teraz nie mogę zainstalować. a usuwać nie mam czego, bo nie ma na dysku nic związanego z tą grą... :/ Kto wie co z tym trzeba zrobić??

elvirka5 22.12.2007 15:21

A, żadna z metod opisanych wyżej nie pomaga :/ ratunku!

Rocket 22.12.2007 15:35

elvirka5 nie pisz dwóch postów pod rząd. regulamin się kłania.
czy masz oryginalną grę?

elvirka5 22.12.2007 15:50

spoko, przy pierwszym poście zapomniałam napisać :P tak, mam oryginalną

pina92 23.12.2007 21:01

nic nie dało

elvirka5 29.12.2007 14:39

u mnie też nie... mój brat który twierdzi że się na tym zna powiedział, że płyta jest zbyt porysowana i jedyne wyjście to kupić nową grę... :/ (warto podkreślić że mój komputer czytał już płyty o wiele wiele bardziej porysowane, moje the sims2 nie są zbyt nowe a w i tak dobrym stanie)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:05.