TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Opowieść wigilijna inaczej (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40563)

AguSs_xD 28.12.2007 22:28

Odp: Opowieść wigilijna inaczej

Podobają mi sie zdjęcia .;)
fs fajne . ; ) .

Jaredka 29.12.2007 11:20

Zdjęcia są świetne, tekst pod względem językowym też. Zgodzę sie z Naomi, że tekst ostry i całość bulwersuje, no zatkało mnie jak skończyłam czytać, szczególnie jak zjadła tego kota...Miałeś pomysł, "świeży" pomysł żeby stworzyć coś nowego i myślę, że udało Ci się to doskonale. Lubie takie "mroczne" opowiadania itp ale to mi się nie podobało i to chyba dlatego, że Święta to jednak dla mnie jakiś miły i fajny czas...no a dla tej Magdy to no cóż..no ale gratuluje pomysłu..

EDIT: wybacz już poprawiłam :smirk:

Gootek 29.12.2007 14:03

A więc:

Cytat:

Napisał Naomi
Ładnie Ci się nudziło. Zdjęcia dopracowane.

Dopracowane? Phew...na niektórych prawie nic nie widać, nie chciało mi się z Gimpem bawić, znaczna część jest niewyraźna. Są raczej dość niedorobione. :P

Cytat:

Napisał Doctor_Konrad
Całość opowiadania jest dobra pod względem językowym.

No, nie wiem. Od razu wklepywałem tekst do przeglądarki (bez Worda :D), nawet nie przeczytałem go po napisaniu:P Teraz, gdy na niego patrzę, zauważam dość dużo błędów językowych ( a przynajmniej tandetnych sformułowań), jak i literówek.

Cytat:

Napisał Jaredka
Lubie takie "mroczne" opowiadania i

Mroczne? To raczej kpina z mrocznych opowiadań. :D

Cytat:

Napisał mysza95
Ja współczuję kotu.Żeby jeść żywcem!!!Masakraa!!!

Koreańczycy jedzą koty i tam jakoś nikt się tym nie oburza. :D Zresztą, ten fragment, to groteska wobec ludzi, których przeraża zdechły pies, a nie rusza martwy człowiek. A takich znam wielu...
Świętym prawem groteski jest hiperbolizacja wydarzeń. (cóż za mądre zdanie :P), nie bierz tego zbyt serio.
Zresztą dla tego pieska czy kotka to było wywyższenie, że mógł zostać zjedzony przez kogoś takiego jak Magda :laugh:

Cytat:

Napisał Jaredka
Miałaś pomysł, "świeży" pomysł żeby stworzyć coś nowego i myślę, że udało Ci się to doskonale. .

Ekhm...po pierwsze - "MiałEś pomysł". Jestem chłopakiem, aczkolwiek wiele ludzi w to wątpi. :D
Cóż, pomysł na groteskę opartą o Opowieść Wigilijną, przyszedł sam z siebie, po obejrzeniu paru wersji tej historii - każda następna była bardziej naciągana od poprzedniej. Więc postanowiłEm napisać coś naprawdę naciąganego. Nawet wyszło, acz mogło być znacznie lepsze.

I jeszcze coś...Czemu tak wiele osób współczuje Magdzie? Przecież to były jej najlepsze Święta. :D

Anastazja 29.12.2007 14:29

Cytat:

Napisał Gootek
A więc:
Dopracowane? Phew...na niektórych prawie nic nie widać, nie chciało mi się z Gimpem bawić, znaczna część jest niewyraźna. Są raczej dość niedorobione. :P

Mówiąc "ładnie ci sie nudziło, zdjęcia są dopracowane" - hmm no wiesz, mogłeś dać surowe zdjęcia z gry, a TY gimpa załączyłeś, dałeś rameczki, starą fotografię, i inne bajery, wyliczając czas na to poświęcony, stwierdzam, że rzeczywiście ładnie Ci się nudziłoxP

JA współczuję Magdzie bo biedaczka nie wie co czyni, -- he he moje prywatne odczucie.
Bwahahahhaa
Ale Ci się ta opowieść wigilijna udała, :tu:
Napisz coś jeszcze

lilian13 15.02.2008 13:11

bardzo fajne fs tak ogolnie to njafaniejssze too jest jedzenie kotow i wykopywanie rodzicow z grobu... fane...:)

boginirapu. 09.04.2008 22:28

fajność fajnością, ale scenariusz z kreskówki wzięty. ale to opowiadanie coś w sobie ma, ładny język tak lekko i łatwo opowiadane.

boginirapu. 09.04.2008 22:30

a, i to miało być specjalnie 'nigga'? bo nygga się pisze. ;D

Milou 10.04.2008 06:01

jessy_mercedes nie pisz posta pod postem, chyba masz opcję edytuj?

Co do fotostory to baardzo mnie zaciekawiło, świetny sposób wykonania i w ogóle..Czekam na kolejną część. Ocenka...już daję 10/10 Pzdr. :)

kotek23 10.04.2008 06:03

Opowiadanko fajne, lecz z tym kotem.
Ja koffam kotki :P

Zauważyłam kilka błędów itp.
8/10

Napisz coś jeszcze :)

shiyo 10.04.2008 14:40

Fajne Fotostory mi się podoba ;D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:22.