TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wolna wola (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40652)

mysza95 29.12.2007 20:50

Odp: Wolna wola

Nigdy w Sims 2 nie wyłączyłam wolnej woli.Kiedyś zapomiałam zastopować i simy przeżyły.

EDIT:A nand rodzinką panuję dzięki pauzie :P.

anusia12888 01.01.2008 14:45

Ja zawsze wylaczam gdyz simy mogly by spalic dom bo bu gotowały i odeszły od roboty i pożar gotowy

stagnacja 01.01.2008 17:19

Ja mam wyłączoną wolną wolę, ponieważ moim Simom często coś odwalało i nieraz musiałam ratować je, np. z ognia. Ponadto jak kazałam im czekać na samochód, bo zostawały dwie minuty to one szły grać w rzutki... i prawie raz Sim nie zdążył do pracy ;p

kavala 09.04.2009 15:42

Ja gram z wyłączoną wolną wolą. Ciekawa jestem, czy ktoś próbował grać z włączoną i nie wydawać simą żadnych poleceń, tak żeby tylko one decydowały co robić. Ciekawa jestem jak to by się skończyło.

KissForYou 09.04.2009 15:52

kavala- ktoś zrobił taki eksperyment i zamknął w domu trzech Simów (poszukaj chyba w fotkach z gry)
Teraz na temat. Prawie zawsze gram z włączoną (oprócz kilku 'przypadków' :P).
I chociaż irytuje mnie, że Simy często robią jakieś bezsensowne rzeczy to w jakimś sensie mi to pomaga, kiedy robię wielopokoleniową rodzinkę i nie zawsze mam kontrolę nad wszystkimi Simami.

Liv 12.04.2009 13:56

A ja gram bez wolnej woli ;) Wolę, żeby Simy robiły to co JA im każę ;D (bo przynajmniej moje polecenia mają jakiś sens ;))

Gio 12.04.2009 14:05

Ja włączam wolną wolę jedynie wtedy, gdy chcę przetestować jakiś domek (czy wszędzie mogą się dostać i nic im nie przeszkadza), oraz tedy, gdy doprowadziłem ich do skrajnego humoru i po prostu sam ich z tego nie potrafię wyprowadzić (no chyba,że jeszczer max_motives ;))

Mokona 12.04.2009 14:24

Ja ostatnio grałam z włączoną wolną wolą, ale przyznaję- bywa to czasami niezwykle irytujące :/ Mnie np. najbardziej wkurza, gdy w jakiejś simowej rodzinie, którą akurat gram, pojawiają się niemowlaki [mam szczęście do bliźniąt] i nagle WSZYSCY domownicy, co chwilę, o każdej porze dnia i nocy, chcą je karmić. Nie przewijać, nie przytulać, tylko ciągle zapychać mlekiem. Nawet, jeśli za danym dzieckiem już się smród ciągnie, to zamiast do przewijaka, niosą je do lodówki...

Gio 12.04.2009 14:28

Cytat:

Napisał Mokona (Post 998448)
Nie przewijać, nie przytulać, tylko ciągle zapychać mlekiem. Nawet, jeśli za danym dzieckiem już się smród ciągnie, to zamiast do przewijaka, niosą je do lodówki...

U mnie podobnie jest z czynnościami typu:
- wyłączenie jakiegoś urządzenia
- umycie czegoś, posprzątanie
- odrobienie lekcji
- itd.

I torchę jeszcze wkurza, że przez cały pierwszy dzień oglądają obiekty jakie mają w domu XP

surczak 15.04.2009 15:27

ja ZAWSZE mam włączoną wolną wolę. zawsze można skreślić to, co simy-głupki wyczyniają. XD i często pauzuję i ogarniam bałagan, którego narobiły. a jak im się nudzi, to zazwyczaj kąpią dzieci (mimo że są zupełnie czyste). XD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:56.