TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   BodyShop się wiesza (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41978)

Anako 02.03.2008 15:29

Odp: BodyShop się wiesza

Hm... możesz spróbować jeszcze raz go odinstalować i wywalić dane o nim z rejestru (Start/Uruchom, "regedit", tam ctrl+f i nazwa sterownika, a potem usuwanie tego, co znajdzie), jednak to może być niebezpieczne. Spróbuj napisać maila do producenta karty i opisz problem (zrobiłam tak kiedyś i mi pomogli). W skrajnym wypadku do przywrócenia poprzedniej wersji sterownika niezbędna będzie reinstalacja systemu, co zresztą jednoczesnie mogłoby rozwiązać problem z Simami, nawet jeśli nie jest temu winna karta.
Powodzenia :)

Nereide 02.03.2008 16:23

Dzięki... Twoja solucja jest bardzo pomocna, jednak nierealna w moim wypadku.

Laptop kupowany był w Stanach. Vista była preinstalowana na dysku, więc płytki do systemu nie mam. Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.

Nie będę odinstalowywać sterowników karty - powód oczywisty: nie chcę schrzanić systemu i oryginalnego oprogramowania.

Anako 03.03.2008 06:31

Cytat:

Napisał Journey
Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.

Ale tak własnie było w moim przypadku :) nie pamiętam już z jaką grą miałam problemy, ale napisałam do producentów ATI i już następnego dnia miałam odpowiedź od miłego pana. Oni muszą dbać o klientów i ich problemy, zresztą mają do tego zatrudnionych specjalnych ludzi ;)

Sorki za offtop xD

Nereide 03.03.2008 14:40

No cóż, warto spróbować... Zobaczymy czy w ogóle odpiszą.

Haro 07.03.2008 11:33

A wiec tak. Zerknij sobie na spod swojego laptopa, powinnas miec tam konkretny model. Nastepnie wejdz na oficjalna strone firmy swojego komputera i znajdz tam sterowniki do grafiki, ktore sa przypisane konkretnie do Twojego modelu. Jesli podasz mi te wszystkie dane bede mogl Ci to znalezc i jakos pomoc. Na chwile obecna nie jestem niestety w stanie nic zrobic.

Nereide 07.03.2008 12:49

Heh, właśnie o to chodzi - simy się wieszają po zaktualizowaniu karty graficznej. ;p

A co do kompa - nie muszę patrzeć pod spód, bo model jest napisany na lidzie. Jest to Acer Extensa 5620. Sęk w tym, że byłam na tej stronie, ale jakoś mojego modelu nie mogłam znaleźć.

PS. To była strona w wersji angielskiej, bo taki jest też mój laptop.

EDIT: Aj, znalazłam to pod innym hasłem. No cóż, ściągam nowy sterownik ze strony Acera. Nie wiem czy to pomoże?

EDIT2: Ok, zainstalowałam. Sprawdziłam wersję i dalej pisze ta sama. :/ Już nic nie rozumiem. Powinno być 8.0, jest 7.0

Haro 07.03.2008 13:34

Sprobuj wrocic do poprzednich ustawien sterownikow, przed ich aktualizacja. Nie chodzi o to zebys wgrywala nowsze wersje sterownikow, ale wgrala taki, na ktorym wczesniej gra dzialala Ci bezproblemowo.

Nereide 07.03.2008 14:15

A jak to zrobić? xD

Już raz próbowałam - bezpośrednio z ustawień karty graficznej - przywróć poprzednie sterowniki. Nie podziałało - wersja ta sama. Teraz już nawet tej opcji nie mam dostępnej.

Nereide 08.03.2008 07:51

Jakimś cudem znalazłam stare sterowniki dzięki pomocy komuś innemu.

Temat do zamknięcia.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:41.