TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Nie opuszczaj mnie... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42185)

Lorette 08.03.2008 11:20

Odp: Nie opuszczaj mnie...

te niskie ściany na zdjęciu trochę odrzucają, no i mogłaś trochę więcej opisać, więcej sytuacji do ucieczki z domu... jak narazie nie jest źle, jak na pierwsze fs, oczywiście ;> ocenie po drugim odc.
mówicie, że akcja jest przewidywalna, a ja np. nie wiem co się dalej stanie, domyślam się że się spotkają, ale jak, gdzie i dlaczego? - nie wiem.

Nyks 08.03.2008 12:46

Dzięki za opinię. Następny odcinki być może będą rozłożone na części, bo mam szlaban i tylko 1/2 godz. komputera dziennie ;p

Odcinek 2

Dziewczyna biegła i biegła, bojąc się, że ojciec będzie ją gonił.
"Muszę uciekać. Nie mogłam tam zostać. Mój własny tatuś chciał mnie zgwałcić!"
Ciągle utwierdzała się w przekonaniu, że dobrze postąpiła. Ale z drugiej strony wiedziała, jak zraniła ojca, który zawsze był dla niej taki dobry. Dlatego ciągle powtarzała:
"Musiałam się jakoś bronić!Moją obroną było ucieczka...Z ojcem nie miałabym szans w walce wręcz"
Anette dobiegła do jakiegoś centrum handlowego. Tu zwolniła kroku.
http://img383.imageshack.us/img383/6371/12395596bj0.png
Podeszłą spacerkiem do wejścia, rozejrzała się za siebie, czy aby na pewno nikt jej nie gonił, i weszła do środka.
Podeszła do wieszaka z ubraniami.
http://img201.imageshack.us/img201/2336/10142960xk6.png
"Muszę zmienić wygląd. Nikt nie może mnie poznać, bo mnie na pewno odstawią do domu. Tata już mnie szuka. Na pewno." Dziewczyna przebierała w ciuchach i w końcu coś sobie wybrała. Wtem usłyszała głos z radia:

Johnatan Warem, lat 47. Jego ciało zostało znalezione w mieszkaniu jego i jego córki. Lekarze podejrzewają, że popełnił samobójstwo. Na miejscu jest Katarzyna Zawadzka.
-Kasiu? Słyszysz mnie?
-Tak słyszę Szczepan. To prawda o godzinie 16.40 kobieta z sąsiedztwa zawiadomiła policję o znalezieniu ciała pana Warena.
Jest z nami sąsiadka Waren'ów, pani Aneta Boratyn. Mówi łamaną polszczyzną, ale z łatwością można ją zrozumieć. Pani Aneto proszę nam opowiedzieć co dokładnie stało się przed godziną 16.40?
-Uslysałam jakis kryki z domu sosjadow. Najpierw bylam pewna, ze to John klóci sje z córka. Ale parę minut poznej uslyszala jakis huk. Poszlam tam. Chcialam powiedec, ze przyszla po herbate dla sostry. Dzwonila, ale nik nie otwiral. Weszlam. na partesze nie bylo nikt. Weszla na góra i zobaczyla pana Warena salego we krwi. Mial pistolet w race. I krew byla po podlodze rozlana. Szybka dzwonila do policji i pogotowie. I oni przyjechali i mnie pytali.
-Dziękujemy panno Boratyn. Dochodzenia w tej sprawie nadal trwają. Nie wiadomo, dlaczego pan Johnatan się zabił. Po sekcji zwłok lekarze stwierdzili, że człowiek ów miał we krwi ponad 2 promile alkoholu. Ludzi, który są wstanie pomóc w dochodzeniu, prosimy o telefon na numer: 647292743. Trwają również poszukiwania córki Pana Warena-Anette. Narazie wiadomo tylko tyle. Zapraszamy za pół godziny.
Tralallalallaa.

An stała i słuchała w milczeniu. Błagała, żeby to nie była prawda. Przez nią ojciec nie żyje! Nie, nie i jeszcze raz nie! Ona go zabiła. Jakby została, ojciec by żył. A teraz jest...jest...sierotą!
Kupiła jakieś ciuchy i stwierdził, że musi jeszcze bardziej się zmienić, bo teraz na pewno będą jej szukać. Nie mogą jej znaleźć. O nie... Dziewczyna poszła do łazienki i zmieniła makijaż i fryzurę.

Wyszła z budynku i usiadła na ławce. Z jej oczu roniły się łzy. Zadawała sobie pytanie. Dlaczego?...

Koniec części I

ZuuZaa 08.03.2008 14:07

Ooo 2 odcinek :) Bardzo mi się podoba, chcociaż chciałabym żeby twoje FS było dłuższe. Pozdro :*

björn borg 08.03.2008 14:17

może bedzie fajne ale czekam z oceną na klejny odcinek

Suomi 08.03.2008 14:42

Może być
P.S. w pierwszym odcinku zauważyłam że jedna ściana jest niska :)
Pozdr :)

Nyks 08.03.2008 16:47

Cytat:

Napisał Suomi
P.S. w pierwszym odcinku zauważyłam że jedna ściana jest niska :)
Pozdr :)

Przepraszam za to nie zauważyłam.

ZuuZaa-to dopiero 1 część 2 odcinka =]

Tusiek 08.03.2008 20:12

Em... DLACZEGO TO JEST TAKIE KRÓTKIE??!! I tylko 2 zdjęcia... Ej, no, weźcie... Może coś dłuższego? I więcej zdjęć...? (A ja wiedziałam, że będzie w sklepie... HA! xD) A na serio, to jest OK z fabułą, ale długość odwala na kilometr... I kryształek na pierwszym zdjęciu.

karlinka 08.03.2008 21:10

Hm strasznie krótkie i jak dla mnier strasznie naciągane. Na razie mi się nie podoba.

ivette 08.03.2008 21:16

No fajnie, fajnie.
Dobrze że jej ojciec popełnił samobójstwo, robi się ciekawiej. A może się na końcu okaże że to ktoś inny go zabił i włożył mu pistolet do ręki?
W każdym razie zaczyna się coś dziać.
Szkoda że tak mało napisałaś i dałaś tylko 2 zdjęcia.
No ale, czekam na następną część :)

Lorette 09.03.2008 10:58

Nie jest źle! Powiem więcej: Jest o wiele lepiej!! ;>
Co prawda znowu krótki odc., może zamiast częściej dodawać odc., dodawaj żadziej i krótsze? Jak uważasz... ;d Widzę znaczną poprawę ;p Ale ocenić jeszcze nie moge ;p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:54.