TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Wafelkowy Bulwar [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43010)

Fiorella 21.04.2008 20:36

Odp: Wafelkowy Bulwar

Bryła ciekawa. Rób zdjęcia na wysokich ścianach. Ogólna ocena 10/10.

haughton 22.04.2008 00:48

Cytat:

Napisał 19OlusiaSims92
Hey. Patrzcie tylko jak szybko dodaje te domy

No właśnie. Ilość niekoniecznie idzie w parze z jakością. Bez obrazy, ale mam wrażenie, że wraz z Nat95_Emosią budujecie domy "na wyścigi" na zasadzie "wrzuce pięć domów na forum, więc będę lepsza niż ona".

Bryła nie byłaby taka zła, gdyby nie to że ma koszmarny kolor oraz niezrozumiałą dla mnie mieszankę okien i drzwi - jeden rodzaj okien w zupełności by wystarczył. Przydomowy zieleniak również sprawia wrażenie chaosu: jabłoń, brzoza, kaktusy pod płotem (sic!) i dwadzieścia metrów kwadratowych żółtawo-złotych płytek, do tego kilka rabatek i szklarnia za domem. Nie, nie i jeszcze raz nie.

Wnętrza - nie tylko puste (co doskonale widać na rzutach), ale i ciemnawe, nieprzytulne oraz pełne stylistycznego chaosu. Tak więc w salonie wiejski fotelik w duecie z supernowoczesną wieżą stereo, w gabinecie klubowy fotel i wspołczesne biurko z abstrakcyjną rzeźbą...do tego "wiejska" łazienka i sypialnia z klasycznym umeblowaniem. Brakuje również elementów dekoracyjnych: firanek/zasłonek, bibelotów, obrazów oraz roślin.

Moim zdaniem warto byłoby "dopracować" jeden domek, pograć w nim trochę i dopiero wtedy pokazywać go publicznie. Na pewno lepsze to niż kilka bardzo przeciętnych projektów.

bouffe 22.04.2008 10:07

Muszę powiedzieć, że bryła, którą zrobiłaś, jest o wiele ciekawsza od poprzednich. Taras mi się nie podoba, w ogóle nie umiesz budować tarasów. Proponowałabym Ci, żebyś zamiast tarasu dodawała jakieś drzewa, kwiaty. Ogólnie roślinność, może jakąś ławeczkę i tyle. Nie dawaj tych podłóg i barierek. Zaobserwowałam również, że w każdym domku masz szklarnię, nawet nie zwracasz uwagę, czy będzie pasować czy nie. A pomyślałaś, czy ona w ogóle jest Ci potrzebna? Spróbuj zbudować dom bez szklarni. Zobaczysz, że będzie o wiele lepiej wyglądać. :) W środku dodałaś za dużo żółtego koloru, takie jest moje zdanie. Zauważyłam też, że strasznie mieszasz style, np. w salonie masz nowoczesną wieżę stereo, a obok staroświecki fotel. Strasznie się to gryzie ze sobą.

Ocena: 4/10

Patka :P 22.04.2008 11:48

Domek dużo lepszy niż poprzednie.... Ale żółta podłoga Dużo rzeczy nie pasuje, no ale jest lepiej. 5/10
A jeszcze, co z tego że dużo domów dajesz na forum? Moim zdaniem, lepiej było gdybyś zbudowała 1 porządny domek, niż 3 byle jakie.

Koornela 22.04.2008 17:15

Powiem ci, bez urazy, ale mogłaś się lepiej postarać...Nie masz poprostu talentu do budowania...Przykro mi. Może wiesz by wystarczyła chwila albo dwie na zbudowanie estetycznego ładnego domku...Zgodze się z Haughtonem, że poprostu wrzucasz domki poto żeby poprostu wiesz...Żeby mieć ich dużo...A co do domku 2/10

Kleopatra VII 22.04.2008 17:35

Bez urazy ale ten dom jest uzadzony bez gustu. Bryła jeszcze ujdzie ale w srodku. Takie pomieszanie stylu czesem ladnie wyglada ale tu ci nie wyszlo. Sprobuj moze jeszcze raz przemyslec sobie w jakiej kolorystyce chcesz zrobic kazde pomieszczenie czy w jakim stylu caly dom a potem jeszcze raz uloz dom.

treys 22.04.2008 18:21

Zrobiłaś duży postęp i się z tego cieszę :). Nawet mi się spodobał no i nareszcie zaczełaś chociaż trochę meblować kompletami! Podłoga na tarasie nie pasuje do mebli. 7/10 ocenie tak wyżej nie mogę, bo poprostu nie wszystko jeszcze jest super ale myślę, że będzie stać cię na to aby wybudować taki jaki będę mogła ocenić wyżej.

Ftopic 23.04.2008 19:03

No i znowu koleja katastrofa +3/10 za bryle

*Ashley* 23.04.2008 19:23

Dom moim zdaniem jest tragiczny duzo rzeczy mi sie nie podoba ocena
3,5/10
Poprostu dom nie ma swojego stylu.

sympathique. 25.04.2008 12:52

Ładna nazwa, okropny dom ;/.....
Następnym razem się postaraj. 2/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:35.