TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Starter Raini-Aleja Turkusowych Maków (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44149)

goocha 23.06.2008 13:51

Odp: Starter Raini-Aleja Turkusowych Maków

Mi sie podoba.9/10

Nesta 23.06.2008 14:21

Śliczna bryła, własny klimat, ładnie i kolorowo - wreszcie nie kolejny dom robiony pod nowoczesność,w dodatku śliczny opis.
10/10

Marian... 23.06.2008 15:16

Mój pierwszy dom na tym forum został skrytykowany za zielone ściany na zewnątrz. Do niedawna się z tym nie zgadzałem, aż zobaczyłem ten dom i widzę, że zieleń jako pokrycie z zewnątrz może wyglądać paskudnie. Może nie byłoby tak źle gdyby nie była połączona razem z cegłą! Bryła fajna, ale nie zachwycająca. W ogóle nic tu nie zachwyca. Wszystko jest zbyt... zwyczajne i bez wyrazu. Zero inwencji. 5/10 (a co to jest na 7dmym zdjęciu?? schody, półka czy jeszcze coś innego?? Nie mogę rozpoznać bo nic mi nie pasuje)

Rainbow 23.06.2008 20:43

No więc bardzo dziękuję za tak pozytywne komentarze ;-) Te "urywane" schody są może i mało realistyczne,ale bardzo praktyczne :D Sim wchodzi po nich normalnie,tylko przy wejściu na ostatni schodek automatycznie "teleportuje" się na górę :D
Domek nie zawiera nowych meszy,tylko tapety,terejny i rekolory zrobione przeze mnie :D
Wiem,że projekt jest odważny przez połączenie ostrych kolorów,ale o to mi chodziło,bo
Cytat:

Napisał Vanilla (Post 807489)
przytulny no i kolorowy, czyli w stylu Rainbow =)

:D

Cytat:

Napisał haughton (Post 807557)
Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że to najładniejszy starter, jaki widziałem na tym forum. Przepiękne, żywe kolory i pasujące do siebie dodatki, wesołe pomieszczenia i bardzo przytulny klimat. Na początku raziły mnie zielono - żółte wstawki na zewnątrz domu, ale po obejrzeniu całości stwierdzam, że idealnie pasują do tego, co zobaczyłem wewnatrz. Najbardziej pdoba mi się sypialnia - wspaniale połączyłaś w niej kolory, jest jasna i cieszy oko. Jedyny minus jaki zauważyłem to bardzo ciasny salonik.

Dzięki wielkie za tak pochlebną opinię ;) Też myślę,że sypialnia wyszła najlepiej,salon pozastawiałam za bardzo-mam manierę zagracania domów,ale się z tego leczę :D

Cytat:

Napisał czarnuch (Post 807768)
Dlaczego promienie słoneczne wpadają przez okna z każdej strony domu? Czy zdjęcia były robione o różnych porach dnia?

Wiem,że zdjęcia przebajerzyłam,za dużo zdecydowanie tych promyczków,ja już tak mam,że popadam ze skrajności w skrajność :D

Cytat:

Napisał marian140291 (Post 807928)
Mój pierwszy dom na tym forum został skrytykowany za zielone ściany na zewnątrz. Do niedawna się z tym nie zgadzałem, aż zobaczyłem ten dom i widzę, że zieleń jako pokrycie z zewnątrz może wyglądać paskudnie. Może nie byłoby tak źle gdyby nie była połączona razem z cegłą!

Mi się podobają zielone ściany,fakt,ten odcień zieleni nie jest zachwycający,ale już trudno.A do tej cegły mam słabość :)

Cytat:

Napisał marian140291 (Post 807928)
Wszystko jest zbyt... zwyczajne i bez wyrazu. Zero inwencji. 5/10 (a co to jest na 7dmym zdjęciu?? schody, półka czy jeszcze coś innego?? Nie mogę rozpoznać bo nic mi nie pasuje)

Na 7 zdjęciu są schody,o czym pisałam wyżej.
Mówiąc szczerze zdziwił (nie "obraził",krytykę przyjmować potrafię :) ) mnie Twój komentarz,że dom jest bez wyrazu i brakuje własnej inwencji-zamysł miałam taki,żeby dom był bardzo "żywy",optymistyczny,nastrajający pozytywnie,włożyłam w niego sporo serca (bo optymistką to jestem,czasem aż niepoprawną :D).No,ale cóż,każdy ma inne odczucia.

Sheba 24.06.2008 07:34

Powialające ! uwielbiam twoje domy ^^

10/10

Pozdrawiam:
Sheba

avenly 24.06.2008 12:41

Bardzo fajne kolorki z zewnątrz.
W przedpokoju i kuchni jest strasznie ciemno.
Nie rozumiem też sęsu tych schodków na pierwszym zdjęciu "jadalni"
Ogólnie domek średnio mi się podoba i biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze domy, to ten wcale nie zachwyca.

Rainbow 24.06.2008 20:53

Dzięki :D

Cytat:

Napisał simziaba094 (Post 808820)
Nie rozumiem też sęsu tych schodków na pierwszym zdjęciu "jadalni"

Pisałam wyżej,że to są tzw.krótkie schody-nie realistyczne,ale bardzo praktyczne,świetny patent do małych domków ;)

avenly 24.06.2008 21:34

Chyba coś mi się dzieje z mózgiem ( śłońce przygrzało xD ), albo mi się wydaje , że te schody na I zdjęciu kończą się na ścianie.

treys 24.06.2008 21:48

Ładny, ma swój klimacik. A ten bluszcz na zewnętrznych ścianach domu to specjalna farba czy co? Jak to zrobiłaś?

Rainbow 24.06.2008 21:59

Cytat:

Napisał sunny (Post 809316)
Ładny, ma swój klimacik. A ten bluszcz na zewnętrznych ścianach domu to specjalna farba czy co? Jak to zrobiłaś?

To przerobiona przeze mnie Maxisowa ceglana tapeta,tzn. nakleiłam na nią bluszcz :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:32.