TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom z dodatkami z neta by Neville [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44245)

egeszege 26.06.2008 15:57

Odp: Dom z dodatkami z neta by Neville

cała ta żałosna rodzinka wygląda jak krewni Micheala Jacksona. bryła domu przypomina bunkier radziecki i jeszcze te dodatki ...

Aleksandra 26.06.2008 16:01

Neville dziękuje Ci serdecznie:)

Neville 26.06.2008 16:16

Cytat:

Napisał egeszege (Post 810443)
cała ta żałosna rodzinka wygląda jak krewni Micheala Jacksona

Bo to troche przerobione maxisy! Czytaj opis, a nie pisz jakieś durne komentarze *-*

egeszege 26.06.2008 16:33

no, simów to oni nie przypominają. gdyby ich na stosie spalić, dostalibyśmy pozew, że zatruwamy środowisko plastikiem ...

Neville 27.06.2008 08:20

Cytat:

Napisał egeszege (Post 810468)
no, simów to oni nie przypominają. gdyby ich na stosie spalić, dostalibyśmy pozew, że zatruwamy środowisko plastikiem ...

Wiem o co Ci chodzi. Z maxisowych skinów nie korzystam bo nie są realistyczne,
a są okropne, brzydkie...

A te z neta są realistyczne i bardzo ładne.

Balefyre 27.06.2008 08:40

Fajny domek 10/10. Troche ta kuchnia z jadalnią nie pasuje. Na twoim miejscu założyłbym panele w kuchni i postawił jakiś lepszy stół.

Greenlyme 27.06.2008 09:25

Bryła mi się nie podoba, jest taka klockowata. Ale wnętrze jest ok, to co mi nie pasuje to nieco za dużo przestrzeni. Ładne kolory i ciekawe meble. 7,5/10

egeszege 27.06.2008 12:32

ale maxisowe skiny są simowe i to się liczy. nie przeszkadza ci, że ty grasz ultrarealistycznym, urzeczywistnionym simem, a wszyscy twoi sąsiedzi, czy simy, z którymi masz styczność wyglądają jak ... simy ?

haughton 27.06.2008 13:17

To drugi dom na forum, co do którego nie potrafię się zdecydować czy mi sie podoba, czy nie. Na wstepie: pochlebia mi, że mój projekt zainspirował Cie do stworzenia domu i jednocześnie cieszę się, że nie skopiowałeś go "kropka w kropkę". :) Pokrótce:

Minusy:
-bryła budynku - jednolity, ciemnobrązowy kolor ścian i dachu jest nudnawy, budynek z zewnątrz wygląda trochę chaotycznie ze względu na różne rodzaje (i kolory) okien, plus te okna dachowe, które w ogóle nie pasują do bryły,
- drewniana barierka na galeryjce w salonie - moim zdaniem nadaje się ona jedynie na zewnątrz, jest "za ciężka" do takiego wnętrza,
- rattanowe ozdobne koło na ścianie powtarza się kilka razy (w salonie na dole i na górze, w kuchni, w "ciasnym" korytarzu i pokoju rodziców),
- drewniana podłoga w różowej sypialni zdecydowanie nie pasuje do jej wystroju - zamiast niej wstawiłbym tam dywan,
- kręcone schody na piętro gryzą się z resztą wystroju salonu,
- w sypialni rodziców do pełnego wrażenia ciepła i miłej atmosfery brakuje dywanu,

Plusy:
- ładnie urządzony salon - przestronny, z odrobiną elegancji,
- dużo elementów dekoracyjnych - osobiście uwielbiam lekko zagracone wnętrza pełne kwiatów, obrazów, lamp i innych ozdób - sprawiają wtedy wrażenie tętniących życiem,
- poprawny wizualnie dobór mebli i kolorów. Co prawda zamieniłbym pionowe paski w salonie na poziome, ponieważ pionowe wydłużają i tak wysokie pomieszczenie, ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo.

Generalnie całkiem niezły projekt, chociaż trochę niespójny (patrz: Minusy :P). Buduj dalej, bo dobrze sobie radzisz. ;)

P.S.
Cytat:

Napisał egeszege
ale maxisowe skiny są simowe i to się liczy. nie przeszkadza ci, że ty grasz ultrarealistycznym, urzeczywistnionym simem, a wszyscy twoi sąsiedzi, czy simy, z którymi masz styczność wyglądają jak ... simy ?

.
To jakiś maxisowy fanatyzm? Nawet jeśli sąsiedzi są maxisowi co stoi na przeszkodzie, żeby rodzina Podróznik była bardziej realistyczna? Jeśli Neville woli grać właśnie takimi Simami, to jego sprawa. Obrażanie użytkowników niemiłymi komentarzami tylko dlatego, że nie stosują samego maxisa jest moim zdaniem niekulturalne.

egeszege 27.06.2008 14:22

ale ja mam głęboko w dupie, jakie jest zdanie Wać Pana. powiedziałem co myślę i jestem pewien, że będę spał spokojnie. poprostu głupią rzeczą wydaje mi się szpecenie "baśni", jaką są simsy. to tak jakby np. do Calineczki wpleść wątek o iPodach ...

simy mają charakterystyczną urodę i niech tak zostanie. używając tych śmieci z neta wprowadzamy różnicę nie do pogodzenia. poza tym wszystko co pochodzi z neta wygląda przy simach jakby było z innego świata. i opcji jest mniej ...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:50.