TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   "Rezydencja Sheppard" [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44397)

Abi Gel 01.07.2008 12:22

Odp: "Rezydencja Sheppard"

Mmm....Ładny ale za duzo pustego miejsca daje 6/10 za bryłe ale za dom 3,8/10.

kinusia24 01.07.2008 12:32

Przeczytałam wszystkie opinie i wydaje mi sie, że chyba jednak macie racje :-)
Nie chodzi o to, że nie lepiej było zrobić małego domku, ale przy tej simce akurat o to mi chodziło :-) Przepraszam, poprawie się.
Obiecuję, że zastosuję się do waszych porad przy budowaniu następnego domu tylko nie wiem czy jest sens wstawiać go na forum ;-)

Björk 01.07.2008 12:34

Kinusia - jest sens :D
Bo jeżeli zgadzasz się z opiniami to wiesz co możesz poprawić, by było lepiej :D
Jeżeli nie zgadzasz się to zakomunikuj wszystkim: "Nie przejmuję się Waszą krytyką" i wystawiaj dalej...
Ja tam widzę, że masz potencjał, bo bryłę naprawdę fajną zrobiłaś i gdzieniegdzie kolory też fajnie podobierałaś...
Więc bierz się do budowania i dawaj :D
Pozdrawiam serdecznie :)

kinusia24 01.07.2008 12:36

dziękuje ci bardzo, bjork, muszę powiedzieć że mnie podbudowałaś :-)
Biorę się do pracy i niedługo przytłoczę was kolejnym zakładem pogrzebowym :) Ale tym razem już małym ;-)

Nataliaa12 01.07.2008 12:51

Hmmm... Nie będe zbyt ostra bo sama nie zbyt dobrze buduje domki. No to bryła: Fajnie , że miałas pomysł na zbudowanie. Ciekawa ale duża. Chyba na poczatek każdy buduje takie. ;) Ogród jeśli to można nazwac ogrodem. No nie jest zbyt ładny. Kwiaty otoczone niskim żywopłotem. Żadnych krzaków a wszystko tak geometrycznie ustawione. Pomalowałas dom na tki smutny kolor :( Wnętrze: Kuchnia - To duże pomieszczenie. Zamiast odrazu jak sie wchodzi budować kuchnia najpierw trzeba było zrobic holl. No bo wchodzisz i co widzisz? Stół a dalej szafki nawet bardzo daleko. To tak troche nie praktycznie jak stół jest daleko. Simy musza łazić przez cała długosc domy do stołu aby cos podać. Salon - To nie salon! Kobito Naroznik swiecące stoliki barek i ... fontanna?! Tą kanape, stoliki, barek i sprzęt muzyczny przenieś do jakiejs piwnicy i zrób tam klub nocny. Do salonu dobierz jasne meble i duzo ozdób a ta fontanna będzie się komponawać z całościa. Biuro? - A raczej jakieś pomieszczenie kreatywnosci i rozrywki. Tylko jedna ozdoba. Pokój wyglada pustawo no jak jakis schowek na niepotrzebne rzeczy. :( Łazienka - okropna te kolory. Fuj. Trzy umywalki i dwa kibelki. A po co to? Wystarczy wszystko po jednej sztuce. Jesli juz budujesz łazienke duza to postaraj sie o jakieś ozdoby. NIE! Nie moge komentować tego to jest okropne. Sypialnia - i po co tam kolejny telewizor. Jakaś niepasujaca do niczego szafa. Balko - Zostaw duzą wanne a reszte przenieś do ogrodu. No i nareszcie pomieszczenie, które najbardziej mi sie podoba :) Łazienka nr 2 - Ładnie dodane kolorki nie meczące oczu nawet przymruzam oczko na te dwa kibelki. Nie daje ogólnej oceny. Ale mam mała rade zacznij przerabiać domki : małe Potem jak nabierzesz wprawy duze a następnie dopiero zacznij budować domy ale uwaga! małe. Patrząc tak na ten dom on nie jest taki zły :) Poprostu poracuj bo widać że umiesz budować fajne bryły a z urzadzaniem masz tylko mały problem ;)

Edit: Jest sens go wystawiać!:) Masz talent , którego nie którym brakuje ;)

cassant 01.07.2008 13:36

BRYŁA- ma ciekawy kształt, ale taki szary kolor ma... I taka ogroomna! 6/10
OGRÓD-nieciekawy, powinno byc tam więcej różnego rodzaju roślin... No i z tyłu nie ma wcale żadnych kwiatów drzew. 3/10
JADALNIA Z KUCHNIĄ- Wieeelkie pomieszczenie! Mogłaś z tego zrobic oddzielnie jadalnie z kuchnią w innych ''pokojach''-odgrodzic ścianą. 3/10
POKÓJ- też duży... Kolory walą po oczach... Ta fontanna nie pasuje.... 2/10
BIBLIOTEKA- ładnie dobrane kolory ścian z podłogą. Też za duże pomieszczenie. 5/10
ŁAZIENKA- nawet,nawet. Ciekawe kolorki. Fajnie dopasowane. Ta lampa tam nie pasuje... I po co te 2 kibelki???! 6/10
GARAŻ- nic szczególnego. 3/10
SYPIALNIA- strasznie jaskrawe kolory. Nic tam ciekawego nie ma, żadnych ozdób... 4/10
BALKON- fajny. Więcej rośli by tam się przydało. 8/10
|| ŁAZIENKA- fajne kolory. I znów- po co te 2 kibelki? ZA duże pomieszczenie. 6/10
Ocena całkowita: 46 /100 (jeśli dobrze policzyłam) czyli tak 2+/3-
Jak na pierwszy domek na forum wcale nie najgorzej. :)
Stosuj sie do porad podanych wyżej.

Sheba 01.07.2008 14:10

kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam

Pozdrawiam:
Sheba

asiolek 01.07.2008 14:18

Cytat:

Napisał Sheba (Post 813906)
kinusia24 - Jak miło widzieć taką osobe jak ty,pod względem tego ,że potrafisz przyjmować nasza krytykę,wnet sie nawet na niej 'podgrzewasz' i motywujesz do pracu ;] to dobry krok.Z pewnością się z tobą zgadzam,bo nei wazrto patrzeć na cudzą krytykę pod wzgledem ,że ktoś nas obraxił i nas nie lubi,lecz od względem ,że ta osoba nas motywuje do dalszej pracy.Szanuje to,ty też-z tego co przeczytałam

Pozdrawiam:
Sheba

Zupełnie się zgadzam! I wstawiaj śmiało następny domek!

kinusia24 01.07.2008 14:58

Miło mi czytać te słowa :) W wolnej chwili zajmę się kolejnym domem :-)

Aleksandra 01.07.2008 20:07

To ja również czekam na kolejny:):):) (bo ja tez takie budowałam) I chcie zobaczyć jak Ci wyjdzie następny:)
Pozdrawiam:)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:24.