TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom DIQ (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=45261)

Linea 27.07.2008 18:58

Odp: Dom DIQ

Tak się ino wtrącę...
Ja nie wiem, dlaczego wszyscy się uczepili ogromnych ogrodów, kipiących wręcz kwiatami, altankami, mosteczkami i innymi 'upychaczami'...??
Jasne, taki dom wygląda przytulniej niż choćby powyższa bryła, ale czasem taki jest po prostu POMYSŁ. Ma być modernistycznie, nowocześnie z nutą elegancji - więc kładzie się znienawidzone przez niektórych lustrzane podłogi, robi jednokolorowe bądź skromne ogrody, ustawia mało ale efektownie stylowe meble...

Ja np. nie wyobrażam sobie domu DIQ z 'kfioteckami' wszystkich kolorów tęczy, z beżowiunią elewacją i drewnianym daszkiem...

Autor sam zaznaczył, że:
Cytat:

Dom jest nowoczesny i przestronny.
I taki jest, więc nie rozumiem po co robić z niego coś czym nie jest?

Offtop:
Asiolek:
RZeczywiście.

Wielebny 28.07.2008 08:25

Bardzo ładny dom dawno nie widziałem tak świetnej bryły .
Wnętrze świetne .
Ocena 10\10

Agula_87 28.07.2008 08:29

Dom jest świetny :)
Szczerze pisząc :) jak zaobaczyłam pierwsze zdjęcie to jakoś mnie nie przekonała ta bryła, ale oglądając już kolejne foteczki stwierdzam, że to jest cudne :)
Stylowe, eleganckie wnętrze, ogród w sam raz... nie ma do czego się przyczepić :)
Chętnie bym zamieszkała w takim domku :)

Moja ocenka: 10/10 :)

nattalka 28.07.2008 10:03

Ten domek jest cudowny :) Śliczny i taki w nim przyjemny klimat. Wszystko mi się podoba. Moja ocena: oczywiście 10/10 !

Marian... 28.07.2008 12:23

Cytat:

Napisał Kowalski123 (Post 832294)
Bardzo ładny dom dawno nie widziałem tak świetnej bryły .
Wnętrze świetne .
Ocena 10\10

Cieszę się, że Ci się podoba. Masz też w tym swoją zasługę, gdyż, nie ukrywam, zainspirowały mnie te nowoczesne klimaty, które reklamujesz w sygnaturze! Wielkie dzięki!

Qna0426 28.07.2008 14:12

Śliczny po prostu śliczny jak dla mnie to 10/10 :)

Edytka 28.07.2008 14:33

bardzo ladna bryla a w srodku poprostu przepiekny. 100/10

shezza 28.07.2008 15:59

AAAA! NIEEEE! TYLKO NiE TOOO!
JA NIE CHCĘ ;_____;
Ekhem.
Nowoczesne bryły mnie prześladują. Tak właściwie, to dokumentnie nimi sram. =.= Ludzie, błagam, klocki bez dachu wcale nie są trendi i dżezi. To nie jest to, co misie lubią najbardziej, cholera no!
Bynajmniej, jeśli chodzi o mnie.
Ale wnętrze jest śliczne. <3 Nowocześnie, ale przytulnie - i za to masz plusa. I kolory fajnie dobierasz, o.

Człowiek renesansu 28.07.2008 20:37

Cytat:

Napisał .error (Post 832613)
AAAA! NIEEEE! TYLKO NiE TOOO!
JA NIE CHCĘ ;_____;
Ekhem.
Nowoczesne bryły mnie prześladują. Tak właściwie, to dokumentnie nimi sram. =.= Ludzie, błagam, klocki bez dachu wcale nie są trendi i dżezi. To nie jest to, co misie lubią najbardziej, cholera no!
Bynajmniej, jeśli chodzi o mnie.
Ale wnętrze jest śliczne. <3 Nowocześnie, ale przytulnie - i za to masz plusa. I kolory fajnie dobierasz, o.

Każdy ma prawo do swojego zdania i wyrażenia opinii. Ty po prostu nie lubisz modernów i tyle. Wydaje mi się jednak, że ocena domów na tym forum powinna określać jego ważne cechy, dokładność wykonania, dobór wszystkich elementów i najważniejsze- SPÓJNOŚĆ!!!!

Dlatego nie powinno się dawać oceny mizernej tylko za to, że dom "nie jest w czyimś stylu", projektant może czuje pasję do czegoś innego.
Nie potraktuj tego jako obelgi tylko rady, bo przecież nie dałeś żadnej oceny. I dobrze. To tak na marginesie.

Linea- zgadzam się z Tobą w 100%! Ten dom jest świetny i SPÓJNY!!!!!
Wszystko do siebie pasuje! Wszyscy przyczepili się tych ogrodów, a przecież bujne zarośla i babcine rabatki i klomby wyglądałyby paskudnie!!!
Tak samo byłoby gdyby ktoś zbudował taki ogród jak ten przy przaśnej, wiejskiej chacie!!
To wymaga wyczucia.

Moja ocena:
Bryła 100000000/10- nie widziałem tu jeszcze lepszej
Ogród- 10/10- po prostu pasuje
Wnętrze- 11/10- wspaniałe

Jak narazie jestem zachwycony wszystkimi Twoimi domami!
Tak trzymaj!!

kubuss 28.07.2008 22:39

Nie no gościu niezły ten dom :P Wnętrze super, zewnątrz ładnie. Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:02.