TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Budowa bloku/mieszkań ? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46280)

Mamełe 02.09.2008 13:00

Odp: Budowa bloku/mieszkań ?

Cytat:

Napisał Vanesca (Post 857208)
A ja sobie wszystkie umeblowałam a tu bach - pusto. Zostało tylko podstawowe wyposażenie kuchni i łazienki :(

Mi narazie nic nie wyrzuciło, ale po użyciu kodu nie zmienilo mi skrzynki na listy na te apartamentową :(

Vanesca 02.09.2008 13:01

Trzeba wyjść do okolicy i już. Pamiętałaś o tym?

Mamełe 02.09.2008 13:09

Cytat:

Napisał Vanesca (Post 857211)
Trzeba wyjść do okolicy i już. Pamiętałaś o tym?

No jasne. Jest zielona ikonka nad budynkiem, przychodzi wlasciciel, tylko ta skrzynka.
Bede musiala chyba przerobic jakis istniejacy apartament :)

magda1984 02.09.2008 19:13

A wstawiles te separujace drzwi ? do kazdego mieszkania ? bo musza byc, dzieki nim wyznaczana jest ilosc mieszkan,wiec pewnie Twoj dom traktowany jest jako apartament,ale jedno mieszkaniowy i dlatego skrzynka sie nie zmienila.

A co do stawiania samochodu to mialam ten sam problem,i to chodzi chyba o to ze nie zrobilas drzwi z garazu do mieszkania. I bez drzwi takich wlasnie zwyklych do mieszkania garaz traktowany jest jako miejsce poza parcela.

Vanesca 02.09.2008 20:02

no to trzeba będzie przerobić... ;)

Mamełe 03.09.2008 04:51

Cytat:

Napisał magda1984 (Post 857408)
A wstawiles te separujace drzwi ? do kazdego mieszkania ? bo musza byc, dzieki nim wyznaczana jest ilosc mieszkan,wiec pewnie Twoj dom traktowany jest jako apartament,ale jedno mieszkaniowy i dlatego skrzynka sie nie zmienila.

Wstawiłam, bo czytało jako 12 mieszkań.

Juz sobie poradziłam. Znalazłam dziada, który mnie tak urządził. Oczywiście niekompatybilny dodatek. Nie było łatwo, bo CI go wcale za takiego nie uważał. Spakowałam parcele do pliku a potem w CI sprawdzilam co tam jest i od po nazwie razu namierzyłam "podejrzanego".
Był nim plik SEDD_BuyMailboxBV.package Już go wywaliłam i jest ok :)

domilika 08.09.2008 12:18

Cytat:

Napisał magda1984 (Post 857408)

A co do stawiania samochodu to mialam ten sam problem,i to chodzi chyba o to ze nie zrobilas drzwi z garazu do mieszkania. I bez drzwi takich wlasnie zwyklych do mieszkania garaz traktowany jest jako miejsce poza parcela.

po zmianie parceli na apartament można dostawić autka i wtedy simowie mieszkający w apartamentowcu mogą ich używać, chociaż nie są ich prywatne.
jesli dostawi się je gdy tryb budowania jest jeszcze dostepny to znikną.

Vanesca 08.09.2008 12:20

A co do GARAŻU. Mój cudowny, genialny i wspaniały chłopak odkrył, że aby garaż przy apartamencie działał, to oprócz tego, że musi być bezpośrednio z apartamentem połączony drzwiami, to jeszcze musi być w nim zamontowana ta NOWA BRAMA.(Poniżej fotka) Stara nie działa. Takie proste, a ja z tym pół dnia walczyłam na różne sposoby

http://www.glorek.xoop.pl/brama.JPG

MysiaPysia19971 12.09.2008 13:26

Mam takie pytanko, było już parę razy pytane ,ale się spytam...

Zbudowałam blok 4 piętra,ma sypy na śmieci,windy (z OŻ),cztery mieszkania,reszta 2 to zwykłe drzwi,boisko plac zabaw i balkony.

No więc skończyłam budowę i wpisuję:

changeLotZoning apartament base

kod się wpisuje,wychodzę i zapisuję działkę i nic :p

Co mam zrobić???????????????????????????????????????????? ?????????????????

Woltuwa 12.09.2008 13:47

Cytat:

Napisał MysiaPysia19971 (Post 861660)
Mam takie pytanko, było już parę razy pytane ,ale się spytam...

Zbudowałam blok 4 piętra,ma sypy na śmieci,windy (z OŻ),cztery mieszkania,reszta 2 to zwykłe drzwi,boisko plac zabaw i balkony.

No więc skończyłam budowę i wpisuję:

changeLotZoning apartament base

kod się wpisuje,wychodzę i zapisuję działkę i nic :p

Co mam zrobić???????????????????????????????????????????? ?????????????????

źle wpisujesz kod ;)

Poprawny:

changeLotZoning apartmentbase * **

pomiędzy "apartment" a "base" nie ma spacji :P

* Podziękowania dla Vanescy za zwrócenie uwagi.
** hmm... jednak poprawnie, jest "apartment". (źródło: Plik ReadMe)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:00.