TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Mój pierwszy domek na forum (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46814)

JulitA=) 26.09.2008 17:59

Odp: Mój pierwszy domek na forum

Twój domek jest na prawdę ładny, jak na pierwszy raz to jest na pewno super :) , myślę że nie powinnaś się przejmować złośliwymi komentarzami. Jeśli chodzi o Twój domek to ma śliczny pokój dziecinny, przedpokój, jadalnię , i ogólnie wszystko jest ok. Pozdrawiam :)

Woltuwa 26.09.2008 18:27

Odp: Zdjęcia.

@Up.
Mogę Ci poświadczyć, że żaden komentarz nie ma w sobie złośliwości. :P

Cytat:

Napisał misia77 (Post 867518)
Dzięki wszystkim za komcie. Nie wiem jak robić lepsze zdjęcia, może ktoś pomoże. [...]

Zaraz się wkurzę!! :) Dałem ci link do mojego posta, gdzie juz wszystko opisałem, ale jak wolisz tutaj to proszę:
Cytat:

Napisał Woltuwa (Post 867207)
Co do kadrowania zdjęć:

Staraj się trochę bardziej odjechać w tył, zanim zrobisz zdjęcie.
Wciśnij przycisk TAB i przyciskami "Q, W, E, A, S, D, Z, X, -, +" wykadruj zdjęcie. Staraj się, aby zawrzeć na nim jak najwięcej i najciekawiej. [...]
Możesz tez dodać jakieś ozdobniki do zdjęcia np.: Ramka, podpis (nick). I co ważne: Rób odstępy (enter) między zdjęciami :P

To tak od strony technicznej, jeszcze raz powtarzam, Pokaż jak najwięcej w jak najciekawszy sposób. Wyobraź sobie, że po raz pierwszy oglądasz dom (Bo przecież masz cały jego wygląd w głowie) i pomyśl, czy te zdjęcia są odzwierciedleniem prawdziwego piękna Twojej budowli :)

Pozdrawiam ;)
Woltuwa

PS
Jakbyś jeszcze czegoś nie wiedziała odnośnie tych zdjęć - pisz tutaj, albo na PW :D

JulitA=) 26.09.2008 18:32

A mnie się domek podoba,a basen może być na ozdobę i jest też fajny, jak na pierwszy dom to naprawdę super :) Pozdrawiam

Mikolea 26.09.2008 19:11

Dzięki wszystkim, a co do tego:
,,Nie wiem jak robić lepsze zdjęcia, może ktoś pomoże."
Twoj link Woltuwa nie chcial mi sie otworzyc.

cerastes 26.09.2008 20:34

Gratuluję odwagi wszystkim skaczącym do basenu :D !
Przekonujesz mnie , że Twoi simowie bez wody nie mogą żyć : w tle " ocean " , na parceli basen , jezioro , fontanna i jakieś tam sadzawki .... Brakuje mi jeszcze akwarium ; spodziewałam się , że gdzieś znajdę :) .
Błędem jest , na tak małej parceli umieszczenie takiej ilości zbiorników wodnych . Wystarczyłby jeden lub wcale , biorąc pod uwagę fakt , że parcela położona jest niedaleko jakiegoś " jeziora " .
Dość ładnie wygląda tylko łazienka .

kubuss 26.09.2008 21:25

Dom może i byłby fajny ale wszystko pieprzy ogród, lubię ładne wystawne ogródeczki ale no bez przesady, Twój jest okropny >.< A no i basen, przesadziłaś ^^ Reszta ujdzie w tłumie. Ocena: 5/10

pozdrawiam:
kubuss

Frettka 27.09.2008 12:47

W tą pracę włożono sporo serca i zaangażowania. Widać. Sama niedawno dawałam swój pierwszy dom i po prostu pamiętam dobrze, jak to jest.

Jak na pierwszą pracę: 9/10 (za basen, o którym była mowa - jest niepraktyczny).

Jest sporo niedociągnięć, ale da się je wyrównać, jak podpatrzysz w jaki sposób budują inni. Potencjał - widać.
Tyle co do mojej oceny,życzę wielu, coraz lepszych projektów.
Pozdrawiam.

PS. I faktycznie popracuj nad zdjęciami. To trudne, ale sam dom jest tylko połową sukcesu. Marketing - wszystko zależy od tego, jak coś przedstawisz :).

Gio 27.09.2008 15:17

Z zewnątrz domek jest Bosky. Basen to tragednia. Wnętrze na 5/10, i co to znaczy, że zdjęcia gdzieś się zapodizały? To zrób nowe! Chyba że wogóle ci nie zależy na tym temacie. 7/10- za bryłę.

vibratoria 07.10.2008 06:01

Uwielbiam styl modern, więc jak zobaczyłam nowoczesną i całkiem nieźle wykonaną bryłę pomyślałam, że może oto kolejny talent nam rośnie na forum na miarę haughtona czy ulmille. O jak bardzo się zawiodłam. :(

Bryła ogromna, ale dzięki zastosowaniu różnych tekstur i tapet wygląda nieźle.
Niestety ogród utrzymany w stylu, którego nie jestem w stanie nazwać psuje cały efekt i pierwsze pozytywne wrażenie pryska jak bańka mydlana.

A dalej jest już tylko gorzej. Pomieszczenia zdecydowanie za wielkie, sprawiają wrażenie jakbyś się spieszyła i zabrakło Ci pomysłu i konsekwencji na ich ukończenie.
Tutaj znowu zaczyna się ciekawie, ale to są tylko dwa dobre zdjęcia (hall i jadalnia) pomieszczeń utrzymanych w surowym (a mimo to ciepłym) stylu modern. I na tym ciekawie się kończy.
Wszędzie dalej jest pusto, nudno i mimo użycia ciepłych barw - smutno.
Przy czym w momencie gdy zobaczyłam pokój dziecka przeżyłam szok. Zaczęło mi się wydawać, że przez przypadek wkleiło Ci się zdjęcie z innego projektu. Ale nie. Rzuty mówią same za siebie. I w ten sposób utwierdziłam się w poprzednim odczuciu - brakuje konsekwencji i stylu, nawet jeśli chciałaś zrobić dekoracyjny misz-masz.

Pełno wszystkiego a nie ma na czym oka zawiesić.

mamrot 07.10.2008 09:28

Kształt basenu nie podoba mi się.
Uważam, jednemu simowi w domu wystarczyłby mały stoliczek i przykładowo dwa krzesła, a jeśli już, to te dwa stoliki połączyłabym kodem
boolProp SnapObjectsToGrid false/true .
Sypialnia jest nawet ładna, tyle że wybrałabym jakieś drzwi w kolorze mebli, ale mogłeś nie mieć takich drzwi, więc doskonale rozumiem.
Meble do łazienki znam, i widzę, że sedes, umywalka i wanna są z innego zestawu, prysznic, półka naprzeciw wanny to również co innego ;)
Pokój dziewczynki jest śliczny, natomiast usunęłabym ten obraz nad łóżeczkiem - moim zdaniem nie pasuje.

Ale ogólnie dom sprawia wrażenie przytulnego. Pozmieniałabym wiele rzeczy, ale to ty zbudowałeś ten dom, i skoro ci się podoba, to go tak zostaw ;)
Oceniłabym tak na 6/10.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:09.